Végleg leszámol az egérrel ez a hibrid billentyűzet

Egy dél-koreai cég fejlesztése az a klaviatúra, amely egyetlen pillanat alatt képes ujjaink alatt átváltani érintőpaddá, így aztán teljesen feleslegessé teszi az egérhasználatot. Akinek életében pedig mindennapos jelenség, hogy egyszerre kell telefonon pötyögnie, laptopján levelet írnia és a tableten naptárat szerkesztenie, az most ezen a hibrid billentyűzeten mindezt egyben is megteheti. Éljen az egér nélküli multitasking! 

A dél-koreai Innopresso által feltalált billentyűzet teljes felülete érzékeny az érintésre, ettől függetlenül bármikor lenyomhatók rajta a betűk gombjai is. A lényege azonban mégiscsak az, hogy az egér miatt sose kelljen levennünk ujjainkat róla, amivel egyrészt a kéz ízületeit kímélhetjük, másrészt időt takaríthatunk meg vele. A fejlesztők ugyanis saját szokásaik alapján kiszámolták, hogy a billentyűzet és az egér közötti váltással töltött idő a tényleges gépelés 60 százalékát teszi ki, vagyis állításuk szerint a hibrid klaviatúrával egy évben akár 50-100 órányi egerezést is meg lehet spórolni. 

A 7,5 milliméter vékony, alig negyed kilós, vezeték nélküli, szinte bármilyen táskába bedobható Mokibonak valószínűleg pont a méretéből adódhat a hátránya is: a betűk és a funkciógombok között látszatra kevés a hely, így egészen óvatos nyomkodást, pontos gépelést vár a felhasználótól.

Fotó: Mokibo / Indiegogo
Fotó: Mokibo / Indiegogo

Ugyanakkor ott a másik előnye: a felső sorában gyorsbillentyűket helyeztek el, amelyek a Bluetooth-szal hozzá csatlakoztatott eszközök közötti váltást segítik, és egy LED-lámpa jelzi, hogy épp melyik van használatban. Bármelyik platformot választjuk, 80 beépített érzékelőszenzor biztosítja azt, hogy a billentyűzet felületét két ujjal érintőpárnaként is lehessen használni, vagyis kijelölhetünk szövegrészeket, kattinthatunk, görgethetünk és zoomolhatunk rajta. 

A Mokibot tíz különböző nyelvhez leosztott betű- és karakterkészlettel kínálja a cég Indiegogos kampányában, és 130 dollárért (37 ezer forintért) egy speciális tokban, amely bordázatánál fogva összehajtogatható a tablethez háttámlaként, vagy megdönthető vele a billentyűzet, hogy közben az ember csuklója is jól érezze magát.  

A sorozatot a Telenor támogatja.

Szekeres Andrea
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Ünnepélyes online eredményhirdetésünket videóba ágyazva sugározzuk az evgyara.hu oldalon. Írja fel a naptárjába és drukkolja végig velünk az online közvetítést!

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.