Végleg leszámol az egérrel ez a hibrid billentyűzet

Egy dél-koreai cég fejlesztése az a klaviatúra, amely egyetlen pillanat alatt képes ujjaink alatt átváltani érintőpaddá, így aztán teljesen feleslegessé teszi az egérhasználatot. Akinek életében pedig mindennapos jelenség, hogy egyszerre kell telefonon pötyögnie, laptopján levelet írnia és a tableten naptárat szerkesztenie, az most ezen a hibrid billentyűzeten mindezt egyben is megteheti. Éljen az egér nélküli multitasking! 

A dél-koreai Innopresso által feltalált billentyűzet teljes felülete érzékeny az érintésre, ettől függetlenül bármikor lenyomhatók rajta a betűk gombjai is. A lényege azonban mégiscsak az, hogy az egér miatt sose kelljen levennünk ujjainkat róla, amivel egyrészt a kéz ízületeit kímélhetjük, másrészt időt takaríthatunk meg vele. A fejlesztők ugyanis saját szokásaik alapján kiszámolták, hogy a billentyűzet és az egér közötti váltással töltött idő a tényleges gépelés 60 százalékát teszi ki, vagyis állításuk szerint a hibrid klaviatúrával egy évben akár 50-100 órányi egerezést is meg lehet spórolni. 

A 7,5 milliméter vékony, alig negyed kilós, vezeték nélküli, szinte bármilyen táskába bedobható Mokibonak valószínűleg pont a méretéből adódhat a hátránya is: a betűk és a funkciógombok között látszatra kevés a hely, így egészen óvatos nyomkodást, pontos gépelést vár a felhasználótól.

Fotó: Mokibo / Indiegogo
Fotó: Mokibo / Indiegogo

Ugyanakkor ott a másik előnye: a felső sorában gyorsbillentyűket helyeztek el, amelyek a Bluetooth-szal hozzá csatlakoztatott eszközök közötti váltást segítik, és egy LED-lámpa jelzi, hogy épp melyik van használatban. Bármelyik platformot választjuk, 80 beépített érzékelőszenzor biztosítja azt, hogy a billentyűzet felületét két ujjal érintőpárnaként is lehessen használni, vagyis kijelölhetünk szövegrészeket, kattinthatunk, görgethetünk és zoomolhatunk rajta. 

A Mokibot tíz különböző nyelvhez leosztott betű- és karakterkészlettel kínálja a cég Indiegogos kampányában, és 130 dollárért (37 ezer forintért) egy speciális tokban, amely bordázatánál fogva összehajtogatható a tablethez háttámlaként, vagy megdönthető vele a billentyűzet, hogy közben az ember csuklója is jól érezze magát.  

A sorozatot a Telenor támogatja.

Szekeres Andrea
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

GYÓGYKOMM március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók