hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vaszily: Az MTVA-ban van feladatom

Írásban válaszolt Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója a 24.hu által feltett kérdésekre, amelyek Schmidt Mária cégében igazgatósági és auditbizottsági taggá való kinevezését, a Bajnokok Ligája közvetítésekért fizetendő díjat és azt a pletykát is érintették, hogy Vaszily lehet Dirk Gerkens utódja a TV2 élén.

hirdetés

Vaszilynek a Schmidt Mária BIF Nyrt-jében vállalt új tisztségéről itt írtunk, most kiderült, hogy az MTVA-vezérnek ezzel nincs problémája: "Gazdasági szakember vagyok, és hiszek az ismereteim folyamatos bővítésének fontosságában. Ehhez elengedhetetlennek tartom, hogy lehetőség szerint több területen próbáljam ki magam, egyúttal kamatoztassam az eddig megszerzett tapasztalataimat és tudásomat". A 24.hu számításai szerint havi bruttó 300 ezer forintot kereshet ezzel.

Az elmúlt napokban kiderült az is, hogy az MTVA 5,74 milliárd forintot fizet az európai futballszövetségnek, az UEFA-nak az európai labdarúgó kupák legnevesebbjének, a Bajnokok Ligájának közvetítési jogaiért. Ezt az összeget az MTVA korábban sokáig nem hozta nyilvánosságra.

Vaszily ezzel kapcsolatban elmondta: ez az összeg három évre szól, "számos elérhető jog – online, netes közvetítési, visszanézhetőség – egyidejű megfizetésével", és hozzátette: a legnépszerűbb sportjogoknak ez a nemzetközi ára, amely többfordulós tenderfolyamat során alakult ki. Azt pedig, hogy miért titkolták az összeget eddig, azt válaszolta, hogy "a következő tárgyalási fordulónál jelentős érdeksérelmet szenvedhetünk el, ha a versenytársaink ismerik az általunk korábban megfizetett árat."

Az MTVA Kiadói Kft-n keresztül eddig kiadott, január elejével megszüntetett műsorújságok, a Telehold és az RTV Részletes kapcsán azt mondta, hogy a potenciális vevők végül elálltak az üzlettől, ezért kellett az újságoknak lehúzni a rolót. Ez a lépés 14 munkavállaló elbocsátását is jelenti.

Vaszily Miklós kitért arra a pletykára is, hogy ő válthatja a TV2 vezetői székében Dirk Gerkenst. A pletykát egyébként Gerkens is megerősítette a Marketing & Médiának adott decemberi interjújában, majd rögtön cáfolta is annak igazságtartalmát, és ugyanilyen szellemben nyilatkozott Vaszily is a 24.hu-nak, amikor azt mondta: neki az MTVA-ban van feladata, és hogy ő Magyarország piacvezető rádiós és 3. legnagyobb elérésű tévés portfólióját vezeti.

(forrás: Kreatív Online, 24.hu)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Ez persze semmi, ha azt nézzük, hogy a magyar focibajnokság jogaiért évi 3,8 milliárdot fizetnek.

30 ezer reklámfilm ment naponta a tévében, ami több, mint az egy évvel korábbi szám.

A PRO.PR Awardson összesen 23 európai pr-szakembert díjaztak. 

A szaklap eddig maga árulta a felületeit.

A European Festival Awardson az év line-upja díját kapta a magyar fesztivál.

hirdetés
hirdetés

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására január 25-én.

2017 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2017-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2018. február 7.

A HRKOMM Award 2017 győztes pályázatainak bemutatása. Időpont: 2018. február 13.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 1-jén a médiafogyasztási és használati szokások változásáról.

Toborzásaink kiegészítése LinkedIn kampányokkal. Mire jó, hogyan használható, kinek érdemes, kinek nem? Március 6., 08:30

Gyakorlati Facebook útmutató: Recrutiment branding a gyakorlatban, eszközök és lépések több és releváns jelentkezőért. Március 6., 13:00

Kétnapos konferenciákon az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáira és kérdésekre keressük a választ. 

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 09.