hirdetés
hirdetés
hirdetés

A vasfüggönyön inneni legvégső határ: a szovjet sci-fi művészet legjava, könyvben

A hidegháború és az űrverseny a grafikusokból is kihozta a legvadabb álmokat.  

hirdetés

Könyves összeállítás készül a hetvenes évek szovjet tudományos-fantasztikus magazinjainak legizgalmasabb grafikáiból. A 250 alkotást felsorakoztató könyv címe Soviet Space Graphics: Cosmic Visions from the USSR, a kiadvány a Moszkvai Design Múzeum segítségével készült. 

A szovjet sci-fi születése az 1917-es forradalom utáni időszakra tehető. A drámai társadalmi változások mellett az oktatás széles körben való elérhetősége hozzájárult ahhoz, hogy a húszas években már megjelenjenek olyan írások, melyeket Verne, H.G. Wells, vagy Arthur Conan Doyle művei inspiráltak. Az űrutazás akkor még csak ábránd volt, de a második világháború után, a hidegháború és az űrverseny kiéleződésével egyre több alapanyaga volt az ismeretlen világok után vágyódó szovjet sci-fi íróknak is.

 

 

Sorra jelentek meg különböző sajtótermékek, a most elkészült könyv törzsanyagához is legtöbbet használt Technika a fiataloknak című kiadvány rogyásig volt pakolva a legizgalmasabb víziókkal, érdemes végigpörgetni.

 

 

 

 

 

 

A Szovjetúnió ideológiai merevsége alól a tudományos fantasztikum egyfajta menekülőútként szolgált, ugyanakkor a legtöbb szovjet író a távoló jövőben egy kommunista utópiát látott, a posztapokaliptikus, disztópiás világok a Földön kívül, távoli bolygókon jelentek meg.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Kovács Levente megbízott főszerkesztőként veszi át Forrás Dávid feladatait.

A megbízást a korábban az észak-amerikai piacot kezelő Universal McCann nyerte.

A modellváltás már a következő tanév kezdetétől érvényes lenne. A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői azt írják, a sietség oka nehezen érthető.

Az EU és a tagállamok fogyasztóvédelmi szervei jutottak erre a megállapításra online razziáik után.

A hó eleji 40 ezerről március végére 30 ezerre csökkent a napi összes reklámszpot száma az NMHH jelentése szerint.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés