hirdetés
hirdetés
hirdetés

A vasfüggönyön inneni legvégső határ: a szovjet sci-fi művészet legjava, könyvben

A hidegháború és az űrverseny a grafikusokból is kihozta a legvadabb álmokat.  

hirdetés

Könyves összeállítás készül a hetvenes évek szovjet tudományos-fantasztikus magazinjainak legizgalmasabb grafikáiból. A 250 alkotást felsorakoztató könyv címe Soviet Space Graphics: Cosmic Visions from the USSR, a kiadvány a Moszkvai Design Múzeum segítségével készült. 

A szovjet sci-fi születése az 1917-es forradalom utáni időszakra tehető. A drámai társadalmi változások mellett az oktatás széles körben való elérhetősége hozzájárult ahhoz, hogy a húszas években már megjelenjenek olyan írások, melyeket Verne, H.G. Wells, vagy Arthur Conan Doyle művei inspiráltak. Az űrutazás akkor még csak ábránd volt, de a második világháború után, a hidegháború és az űrverseny kiéleződésével egyre több alapanyaga volt az ismeretlen világok után vágyódó szovjet sci-fi íróknak is.

 

 

Sorra jelentek meg különböző sajtótermékek, a most elkészült könyv törzsanyagához is legtöbbet használt Technika a fiataloknak című kiadvány rogyásig volt pakolva a legizgalmasabb víziókkal, érdemes végigpörgetni.

 

 

 

 

 

 

A Szovjetúnió ideológiai merevsége alól a tudományos fantasztikum egyfajta menekülőútként szolgált, ugyanakkor a legtöbb szovjet író a távoló jövőben egy kommunista utópiát látott, a posztapokaliptikus, disztópiás világok a Földön kívül, távoli bolygókon jelentek meg.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A lap cikke szerint az Indamedia vezetése az Index és az MTVA közötti konfliktus után dönthetett a visszavásárlásról.

A testület szerint a Klubrádió műsora sem volt gyűlöletkeltő.

Indulhat a könyvespolcok ismerkedése. A Libri kampánybejelentőjét olvashatjátok.

Twitteren őrjöng, kamunak tartja a klímaváltozást, és mindenkit utál, de főleg a postát. Ismerős? 

A kötet szerzője a zwoelf digital tulajdonosa, Serfőző Péter.

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

Felfrissített kategóriarendszerrel a Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye 2020-ban! Célunk megtalálni a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról idén is!

hirdetés
hirdetés