hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vakvezető kutyákat támogat a PHD

X-Faktor-sztárok, BKV-zás bekötött szemmel, kiállítás és vakvezető kutya kiképző iskola látogatása – komplex jótékonysági akcióval ünnepelte meg a PHD 21. születésnapját.

hirdetés

Speciális adománygyűjtéssel és jótékonysági eseménnyel ünnepelte globális szinten 21. születésnapját a PHD médiaügynökség. A Big Hug Day címen meghirdetett magyarországi akció a vakokat és gyengénlátókat helyezte fókuszba, és a vakvezető kutyák kiképzését támogatta. Az akció részeként múlt hét pénteken az ügynökség dolgozói, újságírók és az X-Faktorból Keresztes Ildikó mentor, valamint Vastag Tomi énekes a Láthatatlan Kiállítástól a csepeli kutyakiképző központba bekötött szemmel, egy vakvezető kutya segítségével BKV-ztak át, hogy átéljék a látássérültek mindennapos életének egy részét. A tömegközlekedés mellett a résztvevők egy vásárlás során is kipróbálhatták, milyen látás nélkül élni, és az akció része a folytatódó adománygyűjtés is. A Vaterán márciustól lehet licitálni különféle ajándékokért, az árverésen befolyt összeg a Kutyakiképző Központot támogatja.

Az akcióhoz a PHD-n túl csatlakozott, és így támogatást nyújtott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Iskolája számára számos kiadó és médium – az RTL Klub, a Metropol, a Marquard Media, az Axel Springer, a Viva, a Reader’s Digest, a Viasat 3, az Est Media Group és a Class FM – valamint több hirdető is. Ügynökségek közül a Dynamo, sales house-ok közül az Adaptive Media is támogatja az akciót. A kampány pr-feladatait pro bono alapon a Hill & Knowlton végzi.


Zebrán segítették az álarcos „világtalanokat”

Közben a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapesten alig találni hangjelzéses gyalogátkelőt, az itt élő vagy a városba érkező többezer vak és gyengénlátó ember számára ezért akár közvetlen életveszély is lehet a közlekedés.

Az egyesület a Móricz Zsigmond körtéren Kaszás Géza színész moderálásával szervezett akciót, az önkéntes vállalkozók arcát és szemét egy álarccal takarták el, akiket vak hostessek kísértek át a gyalogátkelő túloldalára.

A VGYKE a Budapesten és Pest megyében élő több mint hatezer vak és gyengénlátó személy érdekképviseletét látja el. Az egyesület kezdeményezése a Kézzel Látók című vándorkiállítás is, amelynek 3-dimenziós, plasztikus festményei kitapinthatóak, így a látók és nem látók számára egyaránt érezhetőek, élvezhetőek. A képeket a TBWA budapesti irodájában állították ki karácsonykor.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Kárpáti Márton, az Index egyik volt főszerkesztő-helyettese alapított új médiacéget.

Augusztus 17-től kapható Szeged első független hírportáljának, a Szegeder.hu-nak az első nem online kiadványa. 

A provokatív ökológiai találkozót Nógrád megyében tartják.

Pais Mónika került a budapesti multifunkcionális kompetencia központ élére – írja közleményében az alkoholos italokat gyártó és forgalmazó vállalat.

Részleges fizetőkapuval is terveznek, ami mögé exkluzív anyagokat szánnak.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés
hirdetés