hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vagányról nyugodtra vált a téli Budapest-kampány

A novemberi tavaszban elindult a Budapest Winter Invasion-ről átkeresztelt Budapest Winter Invitation (BWI) akció, amelyet immár harmadik alkalommal szerveznek meg azzal a céllal, hogy a külföldieket a magyar fővárosba csábítsák. A névváltozáson túl az is újdonság, hogy a korábbiakhoz képest hamarabb indult a kedvezményes időszak és összehangolt foglalási rendszert kínál a BWI felfrissített honlapja.
hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Mint arról korábban beszámoltunk, a történelmi humorra építő megszállás helyett meghívásra épül a BWI akció, ezt a központi üzenetet tükrözi az új név, amiben a mozaikszó I-betűjének jelentése invasion-ről invitation-re változott.

Az akció részleteiről a BWI egyik kiemelt együttműködő partnere, a Magyar Turizmus (MT) szervezett sajtótájékoztatót, ahol Niklai Ákos elnök elmondta: idén a tavalyihoz hasonló összeget, 135 millió forintot fordítanak a kampányra. Ebből 35 millió forintot a hazai szállodák, és a Budapest Airport ad, míg százmillió forintot az MT biztosít az ötszázmilliós miniszteri keretből. 

Programcsomagok stresszre és romantikához
A BWI promóciója októberben indult a külföldi nyomtatott sajtóban, outdoor és online felületen. Az internetes kampány bannerekből, keresőoptimalizálásból, kulcsszavas hirdetésekből, valamint e-dm és hírlevelekből áll, a netes megjelenések az akció közelmúltban frissített honlapjára vezetnek el.
 


A Budapestwinterinvasion.com névről Budapestwinter.com-ra rövidült site újdonsága, hogy valós idejű foglalási rendszere van. A nyolcnyelvű site a nyitóoldalán programcsomagokat kínál fel, például mást javasol annak, aki a stresszből szabadulva szeretne kikapcsolódni, vagy egy romantikus hétvégére vágyik. Előbbinek a pihenés első napján reggel a Széchenyi fürdőt, délben egy Vén Hajós ebédet kínál a honlap, délutánra pesti Duna-parti sétát, estére pedig vacsorával egybekötött hajós városnézést. Ez akár még romantikus is lehetne, de akik kifejezetten erre vágynak, azok a Gellértben fürödhetnek reggel, ebédelhetnek a Két Szerecsenben, délután a Szépművészeti Múzeumban nézelődhetnek, este pedig a Városligeti tónál található Robinson étteremben költhetik el a vacsorát. A ráncfelvarráson átesett site-ért a Well Reklámügynökség és az MT csapata felel.

Viszlát, amerikaiak
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy idén a célpiacok közül kimaradt az Amerikai Egyesült Államok, a kampánnyal főleg Németországot, az Egyesült Királyságot, Franciaországot, Spanyolországot, Olaszországot, Oroszországot és Skandináviát célozzák meg. Szűcs Balázs marketingigazgató azt mondta, hogy azért ezeket az országokat jelölték elsődlegesnek, mert innen érkezett hazánkba a legtöbb turista az elmúlt évek BWI akciói nyomán. A másodlagos célpiac Írország, Izrael, Ausztria, Románia, Lengyelország és Szlovákia.

A kampány célcsoportja a harminc feletti, gyermektelen rendszeresen utazók, továbbá az utazási irodák, utazásszervezők és a sajtó munkatársai. Az újságírók számára egyébként decemberben a karácsonyi vásár idejére szerveznek budapesti utat.

Humor helyett nyugalom
Szűcs Balázs, az MT marketingigazgatója szerint a BWI kampány egyben desztinációs imázskampány is, ami a márciusig tartó kedvezményes időszakon túl is hozhat vendégeket Budapestnek.

A tavalyi és a két évvel ezelőtti kampányt a Well készítette. Először a „Mindenki tovább marad Budapesten, mint tervezte: a rómaiak 400 évig, az ottománok 150 évig, a szovjetek 45 évig - Ön pedig egy extra ingyen éjszakával!” volt a szlogen, tavaly pedig „a rómaiak 400 évig, az ottománok 150 évig, a szovjetek 45 évig maradtak. Ön lesz az első látogató, akit szívesen látunk tovább is! Maradjon még egy éjszakát a mi költségünkön!”

A Well ötlete alapján, de az MT által készített kreatívok most a nyugodt élményszerzés érzését közvetítik a „Ráérsz: adunk még egy napot!” (Take your time: have an extra day on us!) szlogennel. Az akció lényege most is ugyanaz, a vendégek három éjszaka áráért négyet tölthetnek el a budapesti szállodákban, új tartalmi elem azonban, hogy lehetőség van a rövidebb tartózkodásra, vagyis három éjszakát maradni kettő áráért.

A BWI fő partnerei az MT-n túl a Budapest Airport, a Malév és a Budapesti Turisztikai Hivatal (BTH), valamint a partnerszállodák. Az akcióban idén összesen 83 szolgáltató vesz részt, ezek közül 62 három-, négy-, és ötcsillagos szálloda.

A tervek szerint a nyári Budapestet is népszerűsítik majd, ennek a részleteit most dolgozzák ki. Ezen kívül ugyancsak a miniszteri keretből fordítanak 130 millió forintot a vidéki Magyarország promóciójára, amiben több mint száz szálloda vesz részt. Itt a környező országokat célozzák meg, Ausztriát, Csehországot, Lengyelországot, Romániát és Ukrajnát.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A több éves nagyvállalati HR vezetői tapasztalattal rendelkező Kárpáti Diána 2019 májusától a cégcsoport tagja.

A győztesek mámorától egészen Galactic Jackson szettjéig dokumentáltuk az eseményeket.

A hírek szerint több ezer szellemi munkát végző alkalmazottat küldenek el a cégtől a közeljövőben.

A Property Market meghívásos tenderén három ügynökség indult, a két körös kiválasztási folyamat végén pedig a Black Page Consulting nyert.

Mint kiderült, a kiadóvállalat fiókjait azért zárolta a Facebook mert egyikük megsértette a reklámszabályzatot.

hirdetés

A Magyar Instagram Körkép 4.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Az aktuális globális és hazai trendek és érdekességek (fun fact-ek) bemutatása, mindezt az adatvezérelt marketing gondolkodás, az adatvizualizáció eszköztárának demonstrálása mellett.

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

A versenyre nevezhető bármely olyan mozgóképes alkotás, amely 2018.01.01. és 2019. 05.24. között bármilyen online, illetve mobileszköz-alapú felületen került elsődlegesen publikálásra. Nevezési határidő: május 24.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. május 31., 08.30 - 14.00

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

Leendő ügyfeled már nálad van – csak észre kell venned! Az adatvezérelt marketing lehetőségei és kihívásai. Hogyan szerezz új ügyfeleket digitális marketinggel, hogyan tartsd meg a régieket? Weboldal-monitoring, tartalommarketing, email-marketing június 12-én.

Egy laza szakmai délután szuper előadásokkal, influencer best practice-ekkel és borkóstolással! Ráadásul igazi influencereket is kérdezhettek majd!

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés