hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ungár Péter az azonnali.hu-t is megerősíti, és vidéki laphálózatot indít

Az LMP-s politikus a Magyar Nemzettől kirúgott újságírókkal bővítené az azonnali.hu szerkesztőségét, és már nyáron beindítaná a beígért vidéki laphálózatát.

hirdetés

Ungár Péter, az LMP legfiatalabb parlamenti képviselője az Indexnek adott interjút, melyben úgy fogalmazott, külföldi befektetőkkel is tárgyalt a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió (eredetileg tévesen Inforádiót írtunk) megvásárlásáról. A portréanyagban azonban közeli ismerősei úgy fogalmaznak, Ungár valószínűleg csak blöffölt az üzlettel, hiszen mindig is távolságtartással kezelte vagyonát. Más forrás szerint a politikus csak strómankodott volna egy vagyonos befektetőnek.

Ungár vagyona saját bevallása szerint 15 milliárd forintra becsülhető, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) részvényárfolyamának köszönhetően rejlik. Ungárt főleg emiatt éri folyamatosan kritika, hiszen a BIF részvények 90 százalékát nővérével és édesanyjával, a listázós cikk miatt bírált Figyelő-tulajdonos Schmidt Máriával közös cégükkel, a Pió-21 Kft.-vel birtokolják.

Ungár továbbra sem mondott le saját médiahálózatáról, az azonnali.hu-ban például 90 százalékos részesedést szerzett, tervei szerint a szerkesztőséget a Magyar Nemzettől távozó újságírókkal erősíti meg a közeljövőben. 

A HVG információi szerint erre a célra Ungár új kiadóvállalatot alapított kisebbségi (10 százalékos) tulajdonostársával, Gerényi Gáborral. A lap szerint már a hárommillió forinttal indított új társaság veszi fel a Magyar Nemzettől elbocsátott 10-15 újságírót. A kiadó ügyvezetője Csarnó Ákos, az LMP egri polgármester-jelöltje, emellett a Reflektor Blog főszerekesztője, amelyet a szintén Ungár alapította Fényszóró Média Alapítvány működtet.

Bukovics Martin, az Azonnali főszerkesztője kérdésünkre annyit erősített meg, hogy valóban érkezik a szerkesztőségükhöz néhány Magyar Nemzettől elbocsátott újságíró.

Az azonnali.hu megerősítése mellett Ungár, ahogy azt korábban már megszellőztette, egy vidéki laphálózatot is indít, amely már a nyáron „szépen-lassan, megyei jogú városonként fog indulni.”

Szerepvállalásáról annyit árult el, hogy tulajdonosként nem akar beleszólni a tartalomba, de nem is lesz álnaiv, tehát lesz önérdeke a lapok működésében, ami „egybeesik a köz érdekével: hogy legyen egy színvonalas lap”.

Az indexkép forrása az mno.hu

(forrás: Kreatív Online, Index)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az ősszel érkező 3. évad első előzetesét ezúttal is a többszörös Promax-díjas Varsics Péter rendezte.

A Geico szpotjában a gólszerző focista végigcsússza a térdén a pályát.

Rendhagyó akciót indított a 444-gyel közösen az OTP.

Az Est FM és a Radio Café volt frekvenciáján, a budapeti 98,6 MHz-n indulhat az új rádió.

Minden nevezés után 10 eurócentet adományoznak az SOS Gyermekfalvak részére.

hirdetés
hirdetés

A verseny célja, hogy díjazza az egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátóipari/hotel kommunikációt és márkamegjelenést. Nevezési határidő: 2018.06.29.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.