hirdetés
hirdetés
hirdetés

Újra talpra álló nők a Richter kampányában

A dokudrámákban a beautiful realism stílusra törekedtek az alkotók.

hirdetés

Arról, hogy a Richter Gedeon Richter Főnix Közösség címen új kezdeményezést indított már egyszer beszámoltunk, most a program keretében elkészült öt riportfilm hátterét mutatjuk be a kampánybejelentő alapján.

A Richter Főnix Közösséggel a „hétköznapi” civil női társadalmat szeretnék megszólítani: a filmekben szereplő nők életében közös, hogy egy-egy sorsfordító esemény következtében nehéz élethelyzetükből felálltak, mert hittek az újrakezdésben. A filmeket a Richter a nőkért Facebook oldalon mutatják be három hetente, a szereplőkkel Jakupcsek Gabriella beszélgett.

A Richter az épülő Főnix közösség számára ezeket a pozitív Főnix történeteket és szereplőket kívánja bemutatni, ezáltal elismerésben részesíteni, ezzel megsokszorozva motivációjukat, erejüket a további kibontakozáshoz - írják még. A program mottója: Teremtsd újjá magad! 

Most pedig következzen a kampánybejelentő:

Kreatívkoncepció:

A Merlin Communications a Richterrel és a rendezővel egyetértésben a filmeket úgy szerette volna elkészíteni, hogy azok mindegyike egy-egy mini dokudrámaként is megállja a helyét. Kerülni kívántuk a sablonos, reklámfilmes eszközöket, és sokkal inkább törekedtünk egyfajta „beautiful realism” stílusra, amiben valós élethelyzetekben, reális környezetükben mutatjuk be a történeteket, de igyekszünk megragadni azokat a vizuális elemeket, amiken keresztül a filmek érzelmi reflexiókat váltanak ki a nézőben, amik megkönnyítik az azonosulást, és amelyek lírai hangulatot teremtenek.

Érdekesség, behind the scenes:

A szereplők bátorságára jellemző, hogy többen tényleg csak az utolsó pillanatban vállalták, hogy a nyilvánosság elé lépnek a történetükkel, és mindannyian azért döntöttek végül így, hogy erőt adjanak nőtársaiknak. Miután a szereplők legbelsőbb, intim tereikbe is beengedték a stábot, hosszú érzelmi ráhangolódásra volt szüksége minden, a forgatásban résztvevő alkotónak, hogy ezt az intimitást tiszteletben tartva, mégis minél hitelesebben mutassa be a történeteket. Sébastien Praznoczy rendező szerint talán az volt a legérdekesebb, hogy a produkció sokszor kényszerült rögtönzésre, és több esetben nem igazán a gyártási terv alapján forgott, hanem néha az időjárás határozta meg, hogy mi következik. „Ha esett a hó, akkor azt használtuk ki, ha a felhők mögül kibújt a napsugár, akkor átírtunk egy jelenetet, hogy kint forgathassunk. Ez egy szokványos forgatáshoz képest kihívásokkal teli, de izgalmas feladat volt.”

Az öt filmből az első kettő publikus már:

Ez pedig a werkfilm:

ALKOTÓK LISTÁJA:

Megbízó: Richter Gedeon Nyrt.

Kommunikációs vezető: Beke Zsuzsa

Ügynökségek:

Kommunikációs ügynökség: Merlin Communications

Kreatívigazgató: Varga Bence

Szövegíró: Beszterczey Judit

Médiatervező / Senior account: Ruttkay Andrea Dóra

Produkció:

Produkciós cég: Melvin Productions Kft.

Producer: Ráday Péter

Rendező: Sébastien Praznoczy

Operatőr: Deák M. Kristóf

Felvételvezető: Barna Zsófi

Utómunka:

Vágó: Nemes Oresztész

Colorist: Gaál Lacó

 

 

Kandó Eszter
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A CNN Style márkázott sorozatban mutatja be a japán autómárka körüli nüansznyi érdekességeket.

Önálló lapként a jövőben nem lesz kapható.

Az ügynökség első megbízása egy olyan esemény megrendezése, amely párhuzamosan 30 országban fog futni. 

A BOOKR Kids és a Hintalovon Alapítvány dolgozott együtt.

Monsignor Dario Vigano a múlt szombaton kirobbant, cenzúraként értékelt Lettergate-botrányba bukott bele.

hirdetés

Post-iteken túl: jobb működés, üzleti eredmények, innováció. Service design workshop a DDB szakmai támogatásával április 6-án

Ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! A verseny shortlistesei és nyertesei pontszerzők a Kreatív PR Toplistán! Nevezési határidő: 2018.04.06.

Ismét saleskonferencia április 12-én az Üzlet&Pszichológia és a Kreatív szervezésében.

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Április 20. 09:00

Kétnapos konferencia az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáiról és kérdéseiről április 26-27-én.

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

hirdetés
hirdetés