hirdetés
hirdetés
hirdetés

A világ legjobb kreatívigazgatói

Idén is elkészítette a Prague International Advertising Festival az ügynökségi kreatívok rangsorát. A helyezések a legnevesebb reklámfesztiválok eredményei alapján állnak össze. Öt és fél magyart találhatunk a listán.

hirdetés

A Prague International Advertising Festival (PIAF) idén is elkészítette a kreatívigazgatók nagy rangsorát, amely a PIAFindYourself névre hallgat - a lista neve a beépített névkeresőre utal.

A rangsorolás az ADC Europe, Cannes Lions, D&AD, Golden Drum, Golden Hammer, Kiev International Advertising Festival, Loerie Awards, Moscow International Advertising Festival, Spikes Asia versenyek eredményei alapján készül. Lássuk az első tíz helyezettet:

  1. Mark Fitzloff és Susan Hoffman (Wieden+Kennedy)
  2. David Droga (Droga5)
  3. Adrian Botan (McCann Erickson CE) és Catalin Dobre (McCann Bucharest)
  4. Jason Bagley és Eric Baldwin (Wieden+Kennedy)
  5. Dinu Panescu (McCann Bucharest)
  6. Neil Haymann (Droga5)
  7. Luiz Sanchez (AlmapBBDO)
  8. Mark Bernath és Eric Quennoy (Wieden+Kennedy Amsterdam)
  9. Elvis Chau (JWT)
  10. Rojana Chuasakul (JWT)

Magyar vonatkozásban legelőkelőbb, 15. helyen Will Rust, az Ogilvy magyarországi és ukrajnai vezető kreatívigazgatója áll, őt budapesti kollégája, Benesch Ferenc követi a 29. helyen. Nyéki Attila (Akció 360) a 266., a White Rabbittől Bracsok István és Kovács Levente a 279. míg a DDB-s Tordai Péter a 300.

A PIAF összeállításáról még márciusban írtunk, akkor a magyar magyar kreatívigazgatók közül Tordai Péter és Tihanyi Péter (ACG) szerepelt a listán. A most közzétett lajtstromot az idén október 24-ig lezajlott versenyek alapján készítették el. 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A cég áprilisban hozza ki a Pepsi Cafét, kétszer annyi koffeinnel.

Mikor kell igazán beindítani a hájpot? Saját közösségi csatornákra érdemes koncentrálni, vagy jobb, ha más oldalakon indul be beszélgetés a filmről?

Az emberi sokszínűség áll a karácsonyi reklám középpontjában.

Az ügynökség a klasszikus kékben is meglátta a potenciált.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés