Új sorozat a Kreatívon: Az én városom

Az első részben Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója mesél lakóhelyéről, Máriaremetéről. Elvisz bennünket a helyi francia pékségbe és egy szerb tulajdonos borboltjába. 

Kutas István
Kutas István

Ugyanabban a házban él 14 éve a II. kerületi Máriaremetén Kutas István, csak a folyamatos átépítések miatt néha úgy érzi, hogy már háromszor elköltöztek az elmúlt években. Gyakorlatilag az egész családja a környéken, alig pár utcányira él egymástól. Máriaremetében azt szereti, hogy viszonylag csendes, nyugodt, jó a levegő, így nyári estéken és hétvégéken úgy érzi, mintha nyaralna. Ráadásul a gyerekek szempontjából jó az infrastruktúra, hiszen minimális távolságra van megfelelő óvoda, iskola, különóra, focipálya és játszótér is. Azt viszont nem szereti benne, hogy - ahogy szinte bárhol az országban itt is - sok az össze-vissza utca, hiszen évtizedekig mindenki azt épített, amit akart, így ritka a harmonikus, egységes utcakép: gyakran látni alpesi ház mellett mediterrán palotát, vagy a minimalista villa mellett bukolikus házikót. A közlekedés miatt neki nincs oka panaszra, hiszen ő a „kertek alatt”, Budakeszi felé utazik a Telenor törökbálinti bázisára, így mindig a dugóval szemben megy. 

A képekre kattintva galéria nyílik

Melyik a kedvenc üzleted?

Aki ismer, talán nem csodálkozik, hogy a kedvenc üzletem éppen egy borbolt. A Radovin már intézménynek számít a környéken: nemcsak a széles kínálat miatt, hanem Radovánnak, a lendületes szerb tulajdonosnak - és félelmetes westie-jének, Titónak - köszönhetően mindig jó a hangulat, gyakorlatilag minden környékbeli ismerősöm odajár borért, csokiért, kávéért.

Radovin
Radovin

Mivel a Budagyöngyétől pár utcára nőttem fel és gyerekkoromban gyakran jártam a helyi piacra, a kicsit tágabban értelmezett környéken talán érzelmi és nosztalgikus okokból is másik törzshelyem az egykori piac helyén épült Budagyöngye Bevásárlóközpont, ahol van egy kiváló hentes (Károly József) és egy delikátesz (Szega Camembert) – ide minden héten legalább egyszer benézek. 

Hogyan mutatnád be egy mondatban ezt a városrészt?

Cseppet sem steril kertváros, itt egymás mellett élnek az őslakos iparosok, a 70-es, 80-as években kitelepült értelmiségiek és az utóbbi két évtizedben kiköltözött fiatalok, így több tekintetben is viszonylag heterogén és ezért izgalmas a közeg. 

Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?

„Budán lakunk, szórakozni/kulturálódni Pestre járunk”: néha azon nevetek, hogy amikor hétvégén tömött sorokban autóznak az emberek a Hűvösvölgy felé kirándulni és ebédelni, mi pont az ellenkező irányba, a belváros felé autózunk, sétálni, múzeumba vagy csak ebédelni. Szóval sajnos kevés igazán eredeti és érdekes látványosság van a környékünkön, a látogató barátokat maximum egy erdei sétára tudjuk elvinni a Remete-szurdokba (két utcára van tőlünk az erdő, gyakorlatilag a kék túra az utcánkon megy át), vagy – ha gyerekekkel jönnek – elmehetünk egy körre a hűvösvölgyi kisvasúttal, azt minden gyerek szereti. 

Kilátás a Remete-hegyről, előtérben a Remete-szurdok - Forrás: Wikipédia, Antissimo
Kilátás a Remete-hegyről, előtérben a Remete-szurdok - Forrás: Wikipédia, Antissimo

Egy ideális napod hogyan telik ebben a városrészben?

Nagy baráti körrel és két gyerekkel szinte minden hétvégén van valami történés, így viszonylag ritka az olyan nap, amikor a saját tempómban tudok mozogni. Ha ilyen adódik, akkor az nagyjából azt jelenti, hogy a kora reggeli edzés után beszerző körútra indulok, megveszem az ebédhez vagy vacsorához szükséges alapanyagokat, elsősorban a Budagyöngyében és/vagy a máriaremetei termelői piacon, benézek a helyi francia pékségbe (La Praliné) croissant-ért és baguette-ért, aztán a Radovinbe borért és/vagy pezsgőért. A nyugodt otthoni naphoz tartozik egy nagy családi séta is, gyerekekkel és kutyával, ilyenkor elég lassan tudunk haladni, hiszen lépten-nyomon a gyerekek barátaiba botlunk, vagy a leonberginket csodálja meg valaki. 

La Praliné
La Praliné

Ha nem itt élnél, akkor melyik magyar városban/városrészben élnél szívesen? Miért?

Néha elkap a kísértés, hogy egy kicsit beljebb költözzünk, mondjuk a Pasarétre, de egyelőre a gyerekek óvodája/iskolája - és a család közelsége miatt is kényelmes Máriaremete, nem szívesen költöznénk el. Nagyon szeretem a belvárost, valami véletlen folytán oda ingáztam már óvodába és iskolába is, aztán később összesen nyolc évig ott is dolgoztam, így egyszer a távoli jövőben kipróbálnám, hogy milyen, amikor a belvárosban élünk. De nem biztos, hogy meg tudnám szokni…

Kedvenc éttermének a saját teraszát nevezte. „Úgy évente egyszer végignézem a helyi vendéglátóipari egységeket, de mindig arra jutok, hogy vagy autózom tíz kilométert, vagy inkább eszem a saját főztömet a saját teraszunkon, és a legkevésbé vonzó lehetőség, hogy kísérletezzek a helyi felhozatallal. Éttermek tekintetében szigorú vagyok, egy hangulatos kerthelyiség vagy egy szép terasz nem hat meg annyira, hogy feledtesse a konyha hiányosságait. Valahol jól mutatja a hazai gasztronómiai helyzetet, hogy Budának ezen a részén nem vert még gyökeret igazán igényes étterem: úgy látszik, külföldi turisták és üzleti ebédek nélkül sajnos nem életképes Budapesten csúcsgasztronómiai intézmény."

 

havonta jelentkező Az én városom cikksorozatunkat a Metropol támogatja. 

(forrás: Kreatív Online)

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A MOST Fórum május 30-i eseményén a magyar sportélet szereplőivel tekintjük át, hogyan változott a szabadidő- és élsport a technológia fejlődésével. (X)

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. május 31., 08.30 - 14.00

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

Leendő ügyfeled már nálad van – csak észre kell venned! Az adatvezérelt marketing lehetőségei és kihívásai. Hogyan szerezz új ügyfeleket digitális marketinggel, hogyan tartsd meg a régieket? Weboldal-monitoring, tartalommarketing, email-marketing június 12-én.

Egy laza szakmai délután szuper előadásokkal, influencer best practice-ekkel és borkóstolással! Ráadásul igazi influencereket is kérdezhettek majd!

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.