Tóth Szilárd, a budaörsi lokálpatrióta

Budaörsi cukrászdát, kávézót, éttermet és halpiacot ajánl Az Én Városom sorozatban Tóth Szilárd, a Mindshare cégvezetője, akinek családja több száz éve él a Budapest környéki városban.  

Tóth Szilárd az Adler Kávéházban

"Születésem óta élek Budaörsön, sőt a családfánk visszavezethető az 1700-as évek elején Budaörsre betelepített svábokig. Ez eddigi életemet, sőt most már gyermekeim életét is több ponton befolyásolta. Lokálpatriotizmusom így gondolom érthető, aki ismer, ezt tudja rólam" - ezekkel a szavakkal kezdte Az Én Városom sorozat új részét Tóth Szilárd.  

Mit szeretsz és mit nem szeretsz Budaörsben?

Szeretem Budapest közelségét, de azt, hogy mégsem Budapest. Agglomeráció, de mégsem, és egyáltalán nem mondható alvó városnak. Fejlett, sőt egyre jobban fejlődik. És igen, ide köt a családi történelem. Nem szeretem, hogy megnőtt a várost kettészelő út átmenő forgalma január óta. 

Adler Kávéház
Adler Kávéház

Melyik a kedvenc üzleted? 

Ilyen igazából nincs, nem az üzletek, a vásárlás miatt szeretek itt élni. (Bár a város bevételéhez nagyban hozzájárulnak az itteni bevásárlóközpontok.) De ha élelmiszerről van szó, akkor tetszik az új gazdapiac kezdeményezés minden szombat délelőtt a lakótelepen. 

Melyik a kedvenc kávézód/éttermed? 

Pici, eldugott helyen, néhány éve nyitott a Suhajda cukrászda. Egy oka van annak, ami miatt szeretem: nem lehet sehol finomabb házi krémest kapni! Ha valaki emiatt látogatna el oda, érdemes előtte felhívni, hogy elfogyott-e már, mivel nemcsak én gondolom, hogy nincs ennél jobb.

A Suhajda cukrászdában
A Suhajda cukrászdában

Szintén szeretem az Adler kávézót a város közepén, ahol viszont a forró almás rétes a kedvencem. Éttermi fronton a kínálatot nagyon befolyásolja Budapest közelsége, de így is vannak nagy kedvencek. A Fishmonger-féle halpiac és a hozzá tartozó Dock büfé kihagyhatatlan, csak ajánlani tudom az Aromi olasz éttermet.

A Fishmongerben
A Fishmongerben

Személyes kedvencem mégis inkább egy pici családi vendéglő, hiszen tőle ötven méterre nőttem fel, és az egész család ismer gyermekkorom óta: a Szikla - avagy a szintén sváb gyökerű tulajdonos család miatt inkább Felsen Keller -, egy olyan hely, ahová érdemes betérni akár egy főzelék erejéig is. Étlap szinte nincs is, Móni úgyis felsorolja, hogy aznap miből lehet választani. Nyáron pedig gyönyörű a kerthelyiség.

Szikla Falatozó
Szikla Falatozó

A Szikla Falatozóban
A Szikla Falatozóban

Hogyan mutatnád be egy mondatban ezt a városrészt? Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?

Budaörshez való családi kötődésemből eredően és gyermekkori élmények alapján biztos, hogy az óvárosi részeket mutatnám meg, az ottani pincesorokat, a Kőhegyet, a rengeteg kirándulóhelyet a hegyekben és elsősorban a Kálvária dombot és környékét, ahol felnőttem, és ahol szüleim a mai napig élnek. 

Kálvária-domb
Kálvária-domb

Ha nem itt élnél, akkor melyik magyar városban/városrészben élnél szívesen? Miért?

Azt hiszem az eddigi válaszokból kiderült, hogy minden ide köt, nem szívesen választanék mást.

Szikla Falatozó
Szikla Falatozó

havonta jelentkező Az Én Városom cikksorozatunkat a Metropol támogatja. 

 

(forrás: Kreatív Online)

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Meghosszabbított nevezési határidő: március 13.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Jöjjön el március 12-én a tavaszi Gyógyszerkommunikációs konferenciára! Inspirálódás, tanulás és tudásmegosztás nem csak gyógyszeripari szakembereknek az EGIS exkluzív, interaktív helyszínén!

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Nevezési határidő: 2020. március 13.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne adatvédelmi szempontból is jól (fel)használni a hazai adatvagyon

Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

A Kreatív szaklap április 2-án először szervezi meg a Best of Best.net & Lollipop workshopot, amelyen az ügynökségek bemutatják a két versenyen legeredményesebben szereplő kampányaikat.

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: április 3.

A nagy sikerrel zajló Év Gyára verseny ötéves jubileuma alkalmából egy egész napos konferenciával egészítjük ki díjátadó gálánkat, ezzel teremtve meg az év egyik kiemelkedő ipari eseményét. Ismerje meg a nemzetközi és a hazai év gyára verseny győzteseinek legjobb gyakorlatait!

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

Nagy Kreatív Nap május 7-én! További részletek hamarosan...

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók