hirdetés
hirdetés
hirdetés

Filmszemle 2009 extra

Teleshop és púder ösztöndíjért cserébe

A márkák alapján asszociáló egyperces filmetűdöket kért a Budapest Bank és a GlaxoSmithKline cserébe azért, hogy diákok részvételét támogatták a New York Film Academy tavalyi budapesti filmes képzésén. Most megnézheti a végeredményt.
hirdetés

Nyolc diák részvételét támogatta a Budapest Bank (BB) és a GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszercég a New York Film Academy Budapest amúgy borsos részvételi díjú képzésén. A négyhetes, amerikai tanárok vezette nyári rendező-operatőr kurzust a Silverback Films produkciós cég hozta be Magyarországra 2007-ben, lenyomva Prágát a közép-európai helyszínért folyó versenyben, a külföldi oktatógárda viszont a tandíjon – 3500 dollár – is meglátszik.

A Silverback ezért keresett szponzorokat, és a két cég képében talált is: összesen nyolc magyar anyanyelvű diák képzését fizették, cserébe rövid videókat kértek.

Nem reklámfilmek
„Inspirációkat akartunk, arra voltunk kíváncsiak, mit jelent más szempontból a »Térjünk a lényegre!« szlogen. Ezek tisztán filmes asszociációk, amelyek teljesen új dolgokat hoztak be, humorral” – mondta a Kreatív Online-nak Nád-Kántor Marianna, a BB marketingkommunikációs vezetője.

Az egy perc körüli rövidfilmeknek szándékosan nincs semmi köze a kurzus idejében vagy korábban futó banki reklámfilmekhez, csupán az üzenetet akarták új kontextusban viszontlátni: „Azt kértük, hogy direkt módon a márka se jelenjen meg bennük” – mondta Nád-Kántor Marianna. A bank belső kommunikációjában és eseményeken használja majd a szponzorációért cserébe kapott filmeket.

Új szemléletmódot vártak
„Az első számú szempont az volt, hogy lehetővé tegyük ezeknek a fiatal rendezőpalántáknak, hogy részt vegyenek a programban” – magyarázta Pásztor Gergő, a GSK brand menedzsere is. „A BMW Észak-Amerikában csinálta azt, hogy meghívott híres rendezőket filmet készíteni arról, hogy számukra mit jelent a BMW. Ebből olyan rövidfilmek születtek, amelyek friss szemmel dolgoztak a szerződött reklámügynökségekhez képest, és nagyon hasznos és újszerű dolgokat sikerült csinálniuk. A GSK-n belül még nem volt hasonlóra példa, de ilyesmire számítottunk: arra, hogy újszerű dolgokat, új szemléletmódot látunk majd.”

A GSK kifelé is használná a végeredményt: a Cetebe kapszula és a Respir Activ orrtapasz kapcsán készített filmeket videomegosztókra szánják (ezek közül eddig a Cetebe-é készült el). „Nagyjából szabad kezet kaptak: elmondtam, miről szól a márka, az ötletet átbeszéltük, de hogy hogyan értelmezik, mit szeretnének megjeleníteni, abba nem szóltunk bele” – mondta Pásztor Gergő. Ahogy a BB, úgy a GSK is viszonylag későn csatlakozott a támogatókhoz – a gyógyszercég brandmenedzsere azt mondta, folytatná az együttműködést, és akár sokkal kiforrottabb közös munkát is el tud képzelni.Kávézó
Rendező: Szűcs Alexandra, operatőr: Badits Ákos


Focista
Rendező: Dancsó Péter, operatőr: Badits Ákos


Púder
Rendező: Pápai Pici, operatőr: Kovács M. András


TeleShop
Kovács M.András


Rapid randi
Rendező: Lőrincz Ágnes


Dr. Brain
Rendező: Badits Ákos, operatőr: Nagy Károly András


Cetebe
Rendező: Szabó Zsolt, operatőr: Kercsmarics Balázs


 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A színész ismét egy Lincoln ülésén elmélkedik a teljesítményről.

A Budapest Park akciójából befolyó összeg a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségéhez vándorol.

Vegán ételeket főz és beszélget a vendégeivel és a párjával.

A MyTime-mal akár egyik hónapról a másikra lehet váltani a csomagok között.

hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A MOST Fórum szeptember 26-i eseményén a híres testvérpárral, DTK-val, D. Tóth Andrással, valamint ismert szakértőkkel járunk utána, hogyan szolgálják a családi együttműködést a digitális eszközök és lehetőségek. Időpont: szeptember 26., 18.00 Helyszín: Magyar Telekom székház, Puskás konferenciate

Mentes hype: rend a trendben! Időpont: október 3., 09.30 - 16.00

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

A legjobb márkaélményeket és aktivációkat keresi a 2019-es Lollipop! Nevezési határidő: 2019. október 11.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés
hirdetés