hirdetés
hirdetés
hirdetés

15 éves az online reklámszakma

Az Interactive Advertising Bureau (IAB) Hungary 2012-ben rendezvénysorozattal ünnepli az idén 15 éves hazai online reklámpiacot. A sorozat záróeseményének 2012. október 16-án az Internet Hungary estéje ad otthont, ahol az alkalomból díjazzák az elmúlt 15 év online reklámszakma legnagyobb hatású szakembereit. Az IAB továbbá bemutatja az elmúlt 15 év főbb eseményeit bemutató Timeline projektjét is.

hirdetés

A sorozat első állomásán, egy kötetlen esti találkozón Csermely Ákos közreműködésével készített videó interjúkban emlékeztek vissza a szakma úttörői az elmúlt 15 év kiemelkedő pillanataira. A több mint ötven videó már megtekinthető a legnagyobb video megosztón, elérhető a Digitalhungary.hu oldalon, az ezekből készített egy órás filmet pedig az Internet Hungaryn mutatják be.

A születésnap részeként adják át az “IAB Award - a magyar digitális reklámpiacért” díjat annak az IAB Hungary tagjai által megszavazott három szakemberek, akik a legnagyobb hatással voltak a piac fejlődésére. Az elmúlt 15 év főbb online reklámpiaci eseményeit, történései pedig egy idősoron dolgozzák fel, mely a 15ev.iab.hu oldalon érhető el.

Novák Péter, az Internet Hungary elnöke elmondta, hogy a projekt az első fázisban van, a szakma segítségével igyekeztek sorrendbe gyűjteni az elmúlt évek fontos eseményeit. „A munka során rengeteg céggel, emberrel egyeztettünk, sok visszajelzést, ötletet kaptunk és kiderült, hogy az idő egyre jobban elhomályosítja az emlékeket, de talán most még időben vagyunk, hogy rögzítsük az iparág történetét”- nyilatkozta Novák.

“A munka még csak most kezdődik, célunk, hogy további szakmai szervezetek, oktatási intézmények bevonásával létrehozzunk egy részletes és kutatható digitális piaci adatbázist – a Nagy Magyar Internet Timeline-t (Timeline 2.0). Terveink szerint egy projekt csoport működtetné az adatgyűjtést, az eddigi címkéken túl további témákkal is bővíteni tervezzük a projektet úgy, mint oktatás, nethasználat, emberek, díjak, könyvek.”- tette hozzá Somogyi Endre, az IAB ügyvezetője.

A Timeline projekt második fázisának bemutatása várhatóan a 2013. májusi Media Hungaryn lesz.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A Rakéta a Player Tech rovatából nőtte ki magát.

Új, karácsonyi tematikájú reklámfilmet készített a Springer&Jacoby a Provident Relax kölcsönéhez.

A Pernod Ricard zászlóshajó-termékének kommunikációs platformját a Greenroom adaptálja a magyar piacra.

A Tűzoltó utcai Gyermekgyógyászati Klinikának gyűjtenek életmentő berendezésre.

Egy cseh online szupermarket nemzetközi terjeszkedésének első állomása lesz.

Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok – átállási workshop

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 04.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

A Prizma Kreatív PR Díj idei dajátadója - gyere, ünnepelj velünk!

hirdetés
hirdetés