hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szigorúbban köti az Emmi az állami kultúrintézmények kommunikációját

A fenntartónak eddig is elszámolással tartoztak az intézmények, de adminisztratív szigorítás jöhet.

hirdetés

A Hvg.hu írta meg egy hozzájuk került, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által írt belső levélre hivatkozva, hogy mostantól az összes állami fenntartású kulturális intézmény csak akkor tarthat bármilyen sajtónyilvános eseményt, vagy nyilatkozhat, ha azt 48 órával előtte engedélyeztetik minisztériummal.

Ez tehát nem csak a sajtóeseményekre vonatkozik - amelyek esetében a két nap, illetve az Emmi jóváhagyása nem is feltétlenül tűnik radikális váltának, hiszen lényegében eddig is ez volt a procedúra -, hanem az interjúkra és a közleményekre is értendő mostantól, azaz az elviekben gyorsabb és hatékonyabb működést, sajtókapcsolatot és a napi kommunikációt szolgáló esetekben is, ami ezáltal nehézkesebbé válhat. A többek között az Operaházat, a Müpát vagy éppen a Nemzeti Múzeumot, azaz alapvetően konzervatív kultúraszemléletű intézményeket érintő döntésnek, egyelőre úgy néz ki, adminisztratív jelentősége van elsősorban.

"Nemcsak a nyilatkozó személyét, beosztást és a médium nevét kell beírni egy előregyártott táblázatba intézménynek, hanem az interjú témáját, és a nyilatkozat fő üzenetét is" - írja a Hvg.

A döntés értelmében nem nyilatkozhattak nekünk az intézmények munkatársai arra a kérdésre vonatkozóan, hogy mindez mennyire fogja a gyakorlatban körülményesebbé tenni a munkájukat, de az állami kulturális intézmények belső működésére rálátó forrásaink szerint elviekben eddig is kötelességük volt a fenntartó irányába elszámolni a kommunikációval, tehát az új elem a táblázat, ami viszont, tesszük hozzá, egyértelműen központosító elem. És kizárásos alapon a gyors telefonos nyilatkozatok végét is jelenti az Emmi által fenntartott intézmények esetében.

A Hvg szerint a nyilatkozatokra nem is az Emmi, hanem a Rogán-féle propagandaminisztérium adja meg a végső jóváhagyást, hasonlóan a közterületi és egy egyéb reklámfelület vásárlásának menetéhez.

Puskár Krisztián
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A játékosított tréningeket tartó pécsi cég a platformját is megújítja.

A Fördős Zé vezette gasztrocsapat elindítja a kezdőknek szóló Street Kitchen Instantot.

A Netflix, ahogy korábban a Golden Globe-on is, messze elmaradt a Watchmennel és Utódlással vezető HBO mögött.

A rendezvény- és a digitális ügynökség egy ernyő alatt, holding formában folytatja közösen RaconteurXtrm néven.

Az ÖRT kísérleti jelleggel egy 13 éves gyerek profiljával vizsgálta a gyerekeknek megjelenő reklámokat.

A Kreatív és a Vodafone közös Ready pályázatának célja, hogy ösztönözze, elismerje és támogassa azokat a vállalkozásokat, vállalatokat és magánszemélyeket, akik 2020-ban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz, és sikeresen leküzdötték a kihívásokat.

Az Üzlet és Pszichológia és a HRPWR.HU ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 4.0 online szakmai konferencia szeptember 24-én.

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés
hirdetés