hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sziget - vége lesz?

Új fordulatot vett a Sziget Fesztivál ellen indított per, az eljárást kezdeményező Derce Tamás IV. kerületi polgármester ugyanis azt akarja, hogy a rendezvényen este tíz és reggel hat óra között szüneteljen a zene- és műsorszolgáltatás. Ez a szervezők szerint a Sziget végét jelentené.
hirdetés
A Sziget történetében Derce Tamás „birtokháborítás megszüntetése” miatt már 2002-ben is nyújtott be keresetet a bírósághoz, az újpesti polgármester azonban mindkét fokon elvesztette a pert. Tavaly a polgármester ismét eljárást indított, idén októberben pedig egy kereset-kiterjesztéssel élt Derce Tamás, amelyben azt kéri a bíróságtól, hogy a „tiltsa el a szervezőket a 22.00 és 6.00 óra közötti zenés és egyéb műsoros rendezvények megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól”. Ez a szervezők szerint egyet jelentene a rendezvény végével. Véleményüket egy telefonos felmérés is alátámasztja: a megkérdezettek háromnegyede nem menne el egy olyan fesztiválra, ahol a programok naponta este tízkor befejeződnének.

A Sziget Szervezőiroda tájékoztatója szerint a IV. kerületben az átlagnál szigorúbb intézkedést vezettek be: a zajhatás határértékét reggel hét és este nyolc között 45 decibelre, az éjszakai időben pedig 40 decibelre vitték le, noha egy minisztériumi rendelet nappal 55 decibelt ír elő, este pedig 45-öt. A kerület testülete emellett úgy módosította 2005-ben az egyik zajvédelmi rendeletét, hogy az kiterjedjen azokra a közigazgatási határon kívüli zajforrásokra is, amelynek hatásterülete érinti a IV. kerületet is.

A Sziget a Free Association Research közvéleménykutató céggel utánajárt annak, hogy mennyire zavarja az újpestieket a fesztivál. A 300 fős reprezentatív minta alapján készült kutatás szerint a válaszadók 62 százalékát egyáltalán nem zavarta a Sziget, és mindössze hét százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nagyon zavarta a fesztivál a pihenését. Az átlag pontszám egy tízfokú skálán 2,9 volt.

A kutatásban azt is megkérdezték, hogy a hatóságoknak a jelenlegi formában meg kell-e akadályozni a Sziget megrendezését vagy sem, mire a hat százalék igen válasz érkezett és 94 százalék pedig nem gondolja, hogy akár a jelenlegi formájában gátolni kéne a Sziget megrendezését.

A per a IV. kerületi bíróságon decemberben folytatódik tovább.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A színész ismét egy Lincoln ülésén elmélkedik a teljesítményről.

A Budapest Park akciójából befolyó összeg a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségéhez vándorol.

Vegán ételeket főz és beszélget a vendégeivel és a párjával.

A MyTime-mal akár egyik hónapról a másikra lehet váltani a csomagok között.

hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A MOST Fórum szeptember 26-i eseményén a híres testvérpárral, DTK-val, D. Tóth Andrással, valamint ismert szakértőkkel járunk utána, hogyan szolgálják a családi együttműködést a digitális eszközök és lehetőségek. Időpont: szeptember 26., 18.00 Helyszín: Magyar Telekom székház, Puskás konferenciate

Mentes hype: rend a trendben! Időpont: október 3., 09.30 - 16.00

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

A legjobb márkaélményeket és aktivációkat keresi a 2019-es Lollipop! Nevezési határidő: 2019. október 11.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés
hirdetés