hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szexuális zaklatásról szóló videósorozatot készített David Schwimmer

A That’s Harrasment című sorozat igaz történeteket dolgoz fel és pedagógiai célzattal készült.

hirdetés

Mindennapos jelenségről van szó, sokszor mégsem vesszük észre, még akkor sem, ha benne vagyunk az adott helyzetben. Erre hívja fel a figyelmet David Schwimmer, a Jóbarátok egykori szereplője, aki társadalmi célú kampányt indított, amely a nőket érő szexuális zaklatásról szól.

A hatrészes videósorozatban olyan színészek működtek közre, mint Cynthia Nixon, Grace Gummer, Emmy Rossum vagy Bobby Canavale. A That’s Harrasment igaz történeteket dolgoz fel, a sorozat alapja pedig egy izraeli kampány, illetve videósorozat, amelyet Sigal Avin készített. Az amerikai verziókat is ő rendezte, négy remake, kettő pedig teljesen új.

A The View című talkshow-ban Schwimmer kiemelte, hogy nem személyesen Donald Trumpot célozta meg kampányával, hanem mindenkit, aki ebben az ügyben valamilyen oldalról érintett lehet. Azt is elmondta, hogy bár a szexuális erőszakról már több szó esik ma, mint az elmúlt évtizedekben, az még mindig egy olyan szürke zónában van, hogy rengeteg esetben láthatatlan marad. Mind a nők, mind a férfiak sokszor nem tudnak különbséget tenni a flörtölés, a dicséret és a zaklatás között, a pár perces videók pedig egyértelműen megmutatják, mik lehetnek az intő jelek ezekben az esetekben.

A sorozatból kiderül: az élet bármely területén, de különösen a munkahelyen és az orvosi rendelőben kerülhetnek kiszolgáltatott helyzetbe a nők. Az egyik kisfilmben egy fotózás közben történik a zaklatás, egy tucat szemtanú előtt, mégsem szólal meg senki. A videókat úgy vették fel, mintha mi is szemtanúk lennénk – és tulajdonképpen azok is vagyunk, hiszen a szemünk előtt is megtörténhetnek ilyen esetek.

David Schwimmer szerint azt, hogy sok nő nem ismeri fel a zaklatást, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a saját édesanyja és a testvére is az egyik videó alapján jöttek rá, hogy korábban zaklatás érte őket az orvosi rendelőben. A hat rész címei: The Doctor, The Actor, The Coworker, The Politician, The Photographer - mind fent vannak a YouTube-on.(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Nyereményjáték is kapcsolódik hozzá, a nyertesek közösen edzhetnek a legendával.

Tartalommarketing és pr lesz a feladatuk.

Május 1-ig várják a szavazatokat.

Családi okokra hivatkozik.

Az ingatlanfejlesztő csoport meghívásos tenderen a Person munkáját találta a legmeggyőzőbbnek.

hirdetés

Idén is megrendezzük az FMCG-szektor egyik legmeghatározóbb, kétnapos eseményét. Időpont: 2017.04.27-28.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye. Díjátadó: május 17-én, az A38 Hajón.

A verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 19.

Konferencia a posztmodern marketing és a turizmus összefüggéseiről május 23-án.

A 2016-os Employer Branding Award díjazott kampányainak bemutatása május 23-án

Mitől érzi magát sikeresnek a munkavállaló? Valóban csak a hr-es felelőssége? Konferencia nem csak HR szakembereknek

hirdetés
hirdetés