hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szerencsejáték piac - perrel fenyeget az EB

Az International Herald Tribune nemrég arról számolt be, hogy hat uniós országot, köztük Magyarországot készül hivatalosan elmarasztalni az Európai Bizottság (EB) a fogadójátékok, illetve azok reklámozásának korlátozása miatt.
hirdetés

Az Euractive korábbi beszámolója szerint Finnország, Hollandia, Németország, Olaszország, Magyarország és Svédország ellen tervez fellépést az EB a szerencsejáték-piacon meglévő korlátozások miatt. Az Charlie McCreevy, az EU belső piaci biztosa szerint az említett országokban a korlátozó intézkedéssel a nagy állami szerencsejátékok felé szorítják a lakosságot, és azok számára monopolhelyzetet tartanak fent.

Torbjörn Ihre, az Európai Fogadási Szövetség egyik vezetője a Világgazdaságnak elmondta: a hivatalos indoklás szerint szociális aggályok miatt korlátozzák ezekben az államokban a nem nemzeti tulajdonban lévő fogadócégek működését. A kormányok úgy vélik, hogy a fiatalkorúakra károsan hathat, ha kicsúszik a kezükből a szerencsejátékok felügyelete, ráadásul a pénzmosás ellenőrzésére sem lenne módjuk. A luxemburgi EB álláspontja szerint a negatív szociális következményekre hivatkozás akkor állja meg a helyét, ha egyáltalán nincs semmiféle fogadójáték az adott országban. A Torbjörn Ihre ugyanezen az állásponton van, szerinte az országok nem akarják elveszíteni az ebből a tevékenységből származó állami bevételeiket - a szociális aggályok csak akkor állnák meg a helyüket, ha semmilyen szerencsejáték nem lenne megengedett.
A szerencsejátékokból befolyt állami bevétel igen tetemes: az Euractive szerint Svédországban évi 2,7 milliárd euró az állami lottó éves forgalma, ennek egyötöde profitként az állami költségvetésbe kerül, de még Magyarországon is az állami lottó forgalma 52 millió euró lehet az idén szakmai előrejelzések szerint, 20 százalékkal több a tavalyinál.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A megszokott céges portrék helyett most egészen más oldalát ismerhetjük meg az ügynökség dolgozóinak.

Kovács Levente megbízott főszerkesztőként veszi át Forrás Dávid feladatait.

A megbízást a korábban az észak-amerikai piacot kezelő Universal McCann nyerte.

A modellváltás már a következő tanév kezdetétől érvényes lenne. A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői azt írják, a sietség oka nehezen érthető.

Az EU és a tagállamok fogyasztóvédelmi szervei jutottak erre a megállapításra online razziáik után.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés