hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szerelemből szerelembe esett

Egyik szenvedélyéért, a divatért hagyta ott a másikat, a filmek és sorozatok kommunikálását Dévényi Patrícia, aki a médiás pr-esként eltöltött több év után, tavasszal igazolt át az HBO-tól a H&M-hez.

hirdetés

Miért döntött úgy, hogy sok év után otthagyja a tévés kommunikáció világát?

Nagyon jól éreztem magam az HBO-nál, szerettem, amit csinálok, de amikor érkezett egy megkeresés, hogy érdekelne-e a pr-menedzseri pozíció egy nemzetközi divatcégnél, felcsillant a szemem. Tudtam, hogy ez nagyon más, de nagyon izgalmas is egyben. Ahogy egyre több interjún vettem részt, egyre inkább beleszerettem, éreztem, hogy ez valami olyasmi, amit nekem találtak ki.

Fotó: Kreatív/Egry Tamás

Bele is unt már valamennyire a médiás pr-be, vagy ilyesmiről nem volt szó?

Azt hiszem, hogy azt a munkát, amit az előző helyen végeztem, lehetetlen megunnia egy olyan film- és sorozatjunkie-nak, mint én. A tévés pr-szakmának a csúcsa az HBO, hiszen a legminőségibb nemzetközi és hazai produkciók kommunikációjában, sőt néha a készítésében vehettem részt. Viszont igaz, hogy a karrie-rem, szakmai fejlődésem szempontjából az a munka már nem tudott sokkal többet adni. Éreztem, hogy a H&M-nél többet fejlődhetek.

Alapvetően közel áll önhöz a divat?

Igen, az általam kedvelt egyik terület – a már említett filmek és a sorozatok – mellett a divat világa, amiért gyerekkorom óta rajongok. Gyerekként képes voltam órákon keresztül nézni a tévében a divatbemutatókat. Ezért is csillant fel a szemem erre a lehetőségre.

Fotó: Kreatív/Egry Tamás

Volt valamilyen speciális szempontja a kiválasztásodnak?

Nagyon fontos volt, hogy „H&M fit” legyen, akit választanak, ezt külön kiemelték a fejvadászcég képviselői is. Ez azt jelenti, hogy öltözködésben, mentalitásban passzoljon a márkához. Ebből egyáltalán nem az következik, hogy nálunk mindenki ugyanúgy néz ki, hiszen épp azt kedveli a cég, ha sokféle ember dolgozik nálunk.

Miben más egy divatmárka kommunikációja, mint egy médiacégé?

Merőben eltér egymástól a kettő. Az előző munkahelyemen kultúrát közvetítettünk a médián keresztül, amit pedig most csinálunk, az elsősorban termékkommunikáció, persze annál azért sokkal több: van vállalati és belső kommunikációs része is, továbbá a cég óriási hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, emiatt a kommunikáció szinte összes területével tudok foglalkozni. Fontos számomra, hogy a H&M-nél lehet kreatívan kommunikálni, sok érdekes projektünk van, amelyekben szabad kezet kapunk.

A márka szigetes megjelenése nagyon népszerű volt. Hogyan jött a koncepció, volt-e szerepe benne?

Egy nemzetközi ötlet volt, amivel több fesztiválon is megjelentünk Európában. Ennek a szervezése már zajlott, mikor én idekerültem, és elsősorban a marketingcsapatunk foglalkozott vele.

Mik a H&M stratégia kommunikációs céljai?

Évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a társadalmi felelősségvállalásra, azon belül is az etikusságra és a fenntarthatóságra. Az egyik leginkább környezettudatos divatmárka a H&M. A korábbi szlogenünkhöz, „Divat és minőség, a legjobb áron”, idén már hozzá adtuk, hogy fenntartható módon. Nekem személyesen is fontos, hogy a munkahelyemen visszaköszönjön az a természetszeretet, a környezettudatosság, amit egyébként a mindennapi életembe is próbálok beépíteni a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve a takarékos vízhasználatig. Ugyanez a szemléletmód jellemző a H&M-re: a pamuttermékeink több, mint 20 százaléka biopamutból vagy újrahasznosított pamutból készül, vagyis azokból a ruhákból, amiket bárki visszavihet bármelyik üzletünkbe, ha már nincs rá szüksége vagy nem tudja hordani.

Fotó: Kreatív/Egry Tamás

Hogy néz ki a cég szervezeti felépítése? Mi az, ami itthon dől el, mi az, ami a nemzetközi központban?

Egy koncentráltan működő csapat irányítja a céget. Ahhoz képest, hogy Magyarországon 36 üzletben több mint 900 munkatársat alkalmazunk, üzleten kívüli irodai munkát kevesebb, mint 30 ember végez. Mind a marketing-, mind a pr-csapat két-két főből áll. Mi egy öt országot felölelő régióhoz tartozunk, aminek a szakmai főnöke a varsói regionális központból irányít. A főbb irányvonalak és a kampányok onnan érkeznek, a kommunikáció módja már ránk van bízva, abban szabad kezet kapunk.

Mik voltak az eddigi legfontosabb projektjei?

Ideérkezésemkor azonnal egy belső kommunikációs projekttel indítottam, ami azért volt kihívás, mert eddig ezzel a területtel nem foglalkoztam. Idén 10 éves Magyarországon a H&M, és megkaptam azt a feladatot, hogy megszervezzem ennek a megünneplését. A második a kozmetikai részleg megújulásának a kommunikációja volt, amin pedig most dolgozunk, az a Balmain francia divatházzal való együttműködés.

Szenvedélye a tetoválás, egy japán szilvafavirággal indult is a Kreatív tetoválásversenyén. Bővült azóta a tetoválások száma?

Egy James Dean-idézetet tetováltattam a lábfejemre: „Dream as if you’ll live forever. Live as if you’ll die today.” „Álmodj úgy, minta örökké élnél, élj úgy, mintha ma meghalnál.” Van ebben az idézetben valami, amit minden embernek érdemes lenne megfogadnia. 

Fotó: Kreatív/Egry Tamás

Dévényi Patrícia

H&M – 2015–, pr-menedzser
HBO – 2013–2015, pr-menedzser
TV2 – 2010–2013, vállalati és B2B kommunikációs menedzser
Grayling – 2008–2010, account/senior account executive

 

 

Szerényi Szabolcs, főszerkesztő-helyettes
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Március óta dolgoznak együtt és az eddigi tapasztalatok alapján még sokáig tart majd a közös munka.

„Ez még csak a kezdet” – nyilatkozta a siker kapcsán az Iposos elnök-vezérigazgatója.

35 kamionra kerültek fel azok a gyerekrajzok, amikkel a baleset-megelőzést szeretnék segíteni.

A színésznő elment egy castingra és beválogatták A Tanár című sorozatba.

Az üzemeltetők szerint a külső alapján ítélő randioldal igazából egy társadalmi kísérlet.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nyári ráadás! Végleges nevezési határidő: július 31.

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

hirdetés
hirdetés