hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szakmázás, kapcsolatépítés és izzadás Siófokon

Száz marketingszakos egyetemista a Balaton-parton, beszélgetések és előadások a hőségben izzadó előadókkal, Réz Andrástól Novák Péterig, digitális jövő, reklámetika és non-stop kapcsolatépítés – ezt vonultatta fel a siófoki Brandcamp, ahol több volt a brief, mint a söralátét, és ahol a jövő accountjai és marketingesei múlatták az időt három napig.
hirdetés
„Stratégiai tervező" – válaszolja egy huszonéves lány arra a kérdésre, hogy mi szeretne lenni. Este tizenegy van és Siófokon támasztunk egy pultot húsz méterre a Balatontól, úgyhogy kicsit még azzal együtt is valószínűtlen a válasz, hogy egy direkt ilyen embereknek szóló helyen vagyunk. Az „interaktív márkatábor" néven beharangozott BrandCamp füllesztő hőségében néhány órával korábban három másik fiatal azon vitatkozott, melyik magyar sörnek van ovális helyett kerek címkéje, miközben két másik azt próbálta megfejteni, szabad-e kiderülnie egy vírusmarketing-videóról, kinek a megbízásából készült.

Az Extreme rendezvényügynökség és a Traffic BTL szervezte BrandCamp egy balatonparti hotel konferenciatermében tartott előadásokat, illetve a szálló menti partszakaszon felállított sátrakban zajló workshopokat takart. Az előbbieken többek között Hrutka Róbert (reklám-) zeneszerző, Novák Péter, a Kirowski ügyvezetője, vagy Peresztegi Zoltán, a magyar Google-képviselet első embere adott elő, de a főleg marketingszakokról érkező résztvevők a háromnapos rendezvény elejétől fogva inkább a kiscsoportos workshopokra hajtottak.

Ezeken a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) főtitkára, Markovich Réka például a reklámetika határterületeit feszegető magyar és nemzetközi kampányokról indított vitát, Hrutka Róbert reklámfilmeket mutatott be különböző háttérzenékkel, Sas István filmrendező a reklám és a szexualitás kapcsolatát boncolgatta, míg a Grant Reklámügynökség kreatívvezetője, Réz András egy hosszú ívű előadásban a stílusról és a divatmárkákról értekezett.

Volt, aki új munkaerőt is keresett a főleg klasszikus marketingszakokon tanuló, és ügynökségi account vagy ügyféloldali marketinges feladatokra hajtó diákok között. A RadioCafé és a Kirowski delegáltjai konkrét kampányfeladatokat adtak rögtönzött kreatív teameknek – hasmenés elleni tabletta rádióreklámjáról, illetve egy gyerekeknek szóló, fiktív Samsung mobiltelefonról, a sebtiben összehozott munkák prezentálását pedig mindkét esetben bősz névjegykártya-gyűjtés követte.

A Kreatív tudósítója által megkérdezett résztvevők épp az ilyesmiket emelték ki az egyébként itt-ott elsőrendezvényes gyerekbetegségeket – csúszásokat, keresztbeszervezést – mutató tábor erősségeként: legtöbbjük azt mondta, eleve kapcsolatokat építeni érkezett, és a végén úgy értékelték, erre kellő mennyiségben lehetőségük is nyílt a három nap alatt. A diákok értékelték az oldott légkört is, ami szemlátomást az előadóknak is bejött – egy részük a workshopok végeztével, éjszakára is Siófokon maradt.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A világhírű modell és hazai influencerek egyszerre küldik a fotóikat az sztratoszférába, hogy a Samsung űrszelfit csináljon nekik.

Ráadásul pont a sorozat 30. horrorkiadásában, a 666. epizódban.

Az UNICEF és az ACG plakátokkal hívja fel a figyelmet az alapjogokra, amelyek minden gyermeket megilletnek szerte a világon.

Így tiltakoznak az újságírói jogok korlátozása ellen.

Ez üzeni a Deutsche Telekom új kampánya, ami csak félig vicc.

hirdetés

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről, az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

A GyártásTrend ősszel folytatja országjáró Roadshow-ját, amelynek keretében a gyártó cégek használható tudást kapnak a digitalizációs ipar 4.0 megoldásokról.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok – átállási workshop

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

hirdetés
hirdetés