hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szakmai emlékestet szerveznek Sas Istvánról

Három egyetem, a BGE, a METU és a BBTE közös szervezésében emlékeznek Sas Istvánra, a magyar reklámszakma legendás alakjára, aki filmrendezőként, reklámpszichológusként és oktatóként egyaránt kiemelkedőt alkotott. A szakmai emlékestet a BGE Markó utcai campusán rendezik, 2018. november 16. pénteken 17 órától.

hirdetés

A 2018 tavaszán elhunyt Sas István a magyar reklámszakma meghatározó szereplője volt, a Cannes-i Reklámfesztiválról egymaga 1 ezüst, 7 bronz és 3 nemzeti díjat hozott el, amit azóta sem tudott senki megközelíteni.

Színes és gazdag életpályáját további kitüntetései, díjai is mutatják: Érdemes Művész, Balázs Béla-díj, A Magyar Reklámért díj, Magyar Reklámszövetség Örökös Tagság, 22 első díj a Magyar Reklámfilm Szemlén. A hetvenes, nyolcvanas években 2000-nél is több reklámfilmet készített. Később számos reklámos témájú könyve jelent meg, szakmai konferenciák állandó előadója, illetve több egyetem oktatója volt.

Az estet három felsőoktatási intézmény szervezi, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE). Az előadók Sas István egykori barátai és kollégái: Papp-Váry Árpád (METU), Harsányi Dávid (BGE), Kádár Magor (BBTE) és Kaszás György (kreatívigazgató). A rendezvény első felében az ő prezentációikon keresztül ismerhető meg Sas István a reklámra gyakorolt, máig élő hatása. A szünet után pedig egykori stábtagjaival lesz kerekasztal-beszélgetés, mint Rusznák Iván (zeneszerző), Sándor György (producer), Vékás Péter (operatőr) és Kurucz Sándor (operatőr).

„A szervezők várják Sas István diákjait, kollégáit, barátait és minden érdeklődőt, hogy a szakmai eseményen együtt emlékezzenek a kiváló reklámszakemberre, utánozhatatlan előadóra, fantasztikus tanárra, és mindenek előtt a nagyszerű emberre" - olvasható a közleményben.

Az eseményt a BGE Aulájában rendezik meg (Budapest, Markó u. 29-31), november 16-án pénteken 17.00-tól, az esemény látogatása ingyenes.

A részletes leírás és program itt érhető el.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Három év után frissítették a tudásanyagot. A kiadvány ingyenesen letölthető.

Pro bono alapon ügynökséget is keresnek a kampány lebonyolítására.

Az előírt kötelezettségekhez felhasznált hiányos adatok nem a Digitől, hanem a GVH saját adatgyűjtéséből származik - állítja a cég.

200 nevezésből összesen 57-et díjazott a zsűri.

hirdetés

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

Díjátadó: 18.11.27. (19:30) Akvárium Vedd meg jegyed a bétéelesek bulijára!

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A legsikeresebb digitális kommunikációs kampányok és megoldások versenye, pontszerzés a Kreatív-MAKSZ M+Listán. Nevezési határidő: november 30.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

Hogyan keress IT-s kollégát? Félnapos konferencia december 4-én.

hirdetés
hirdetés