hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sugár András

hirdetés

Sugár András <i>(Illusztráció: Kovács Lehel)</i>
Sugár András (Illusztráció: Kovács Lehel)
Nemcsak a kommunikációs iparág, hanem az egész magyar gazdasági szféra egyik legmeghatározóbb alakja távozott Sugár András személyében 2005 őszén a T-Mobile éléről. Az őt ismerők legtöbbje rendkívül tehetséges menedzsernek tartja, aki abban a kivételes helyzetben volt, hogy nem pusztán egy cég, hanem egy teljes nemzetgazdasági szektor megszületése mellett bábáskodhatott, amely mára átformálta a világot. Ehhez persze az a szerencse is kellett, hogy jókor legyen jó helyen.

Sugár 1991-től volt a Westel vezérigazgatója, amelyet eladósodva vett át, felvirágoztatta és piacvezetővé tette azt, majd az átmárkázás után a T-Mobile-nál tovább folytatta a munkát. A cég önálló működése végén nettó 50 milliárd forintos nyereséget termelt a tulajdonosoknak, miközben az ország egyik legaktívabb hirdetőjévé vált. Nyílt titok, hogy mind a Westel átmárkázását, mind a T-csoport cégeinek összevonását mélységesen ellenezte. Utóbbi lépést már annyira nem tudta elfogadni, hogy távozott a társaságtól. Szerinte egy tiszta, sikeres iparágat vontak össze egy gazdaságtalan, problémás mamutcéggel, eltüntetve ezzel egy európai üzleti kultúrát.

Mit tanulhatunk tőle?

Hogyan lehet a játékszabályokat betartva építeni egyszerre erős márkát, nyereséges céget és európai cégkultúrát.

Akkori ellenlábasa ebben a kérdésben Straub Elek, a Magyar Telekom – korábban Matáv – elnök-vezérigazgatója volt. A sors fintora, hogy az amerikai piacfelügyelet (SEC) tavaly decemberben korrupciós vádakkal feljelentést tett a cég, illetve annak három egykori vezetője, köztük Straub ellen.

Szerényi Szabolcs, főszerkesztő-helyettes
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A tulajdonosi kör és a szállodát üzemeltető csapat azonban marad.

A kutatások szerint bizonyos appok kifejezetten jót tesznek a 65+ korosztálynak.

Januártól saját salesszel dolgozik a PS Online Média Kft. (korábban IKO Digital) és az OCC, valamint bővült a portfólió, és elindult a hivatalos e-sport bajnokságuk is.

Grammy-díjas producer, híres youtuber, és Jim Jarmusch-sal együtt dolgozó zenész is vendégként érkezik a DEX-re.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Gondolatok és példák gyógyszeripari szakemberektől: patient journey map, társadalmi felelősségvállalás, élményközpontú PR, dezinformációk az oltásellenességről és további érdekes témák!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés