hirdetés
hirdetés
hirdetés

Spielberg csak éjjel nézhető horrort ír a mobilokra szánt streamingoldalra

Újabb nagy nevet jelentett be a rövidebb részekre és a mobilokra optimalizált Quibi.

hirdetés

Újabb sajtóköröket jár "az új kúl dolog Hollywoodból és a Szilícium-völgyből" szlogennel hirdetett Quibi, a rövid, mobilra optimazilált tartalmakat kínáló felület, amelynek indítása 2020 áprilisára várható. (A név is a rövidségre utal, ami valójában a quick bites kifejezés összevonásából ered). A Quibi mögött két ismert amerikai szereplő, a Hewlett Packard jelenlegi ügyvezetője, Meg Whitman és a Walt Disney Studios egykori elnöke, Jeffrey Katzenberg áll, akik azt vallják, a Quibi minőségi tartalmakat kínál a mobilunkon töltött 10-15 percekre.

"Amikor elindulsz otthonról, valójában egy kis tévé van a zsebedben, amit úgy hívunk okostelefon. Napközben pedig ott vannak azok a pillanatok, amikor kicsit megpihensz 10-15 percre. Ezekben a szünetekben pedig miért ne nézhetnél valami minőségi tartalmat?" - folglalta össze a Quibi küldetését Katzenberg.

Steven Spielberg
Steven Spielberg

Az indulásra eddig 1 milliárd dollárt szedtek össze befektetőktől, az éles startot pedig 2020 áprilisára ígérik az alapítók. A legújabb nagy név a Quibi-kalapjában az évek óta inkább producerként aktív Steven Spielberg, aki saját horrorsorozatot ír a Quibira. Spielberg sorozatának különlegessége az lesz, hogy a mobilunkon csak akkor válik elérhetővé az adott epizód, ha már a tartózkodási helyünkön lement a nap. Amint felkelt a nap, a rész újra elérhetetlenné válik. A 10-12 fejezetre bontott, Spielberg's After Dark munkacímen futó projektből a rendező már 5-6 történetet megírt. (Spielberg emellett az Apple saját felületére, az Apple TV+-ra is készít egy antológiasorozatot.)

A Quibira Spielberg mellett Steven Soderbergh, Guillermo del Toro vagy Sam Raimi is készít majd tartalmat. 

Katzenberg szerint a Quibi hetente 125, évente 7 ezer apró videós tartalmat kínál majd, mindezt reklámokkal 5 dolláros, reklámok nélkül 8 dolláros áron.

(Innen: Variety)

(forrás: Kreatív Online, Variety)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Bővül az eddig is a 24 aloldalaként működő Sokszínű Vidék szerkesztősége.

A kilencvenes évek soha nem érhetnek véget.

A Karc FM-re is bírságot szabott ki az NMHH.

A multifunkciós dobozt az E3 játékkiállításon mutatták be.

Dobrosi Eszter utódja házon belülről érkezik.

hirdetés
hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.