hirdetés
hirdetés
hirdetés

Virul a Telenor okosnövénye, ha foglalkozol a pároddal

Digitális innovációval, egy úgynevezett „szerelemnövénnyel” lépett elő a Telenor Valentin-nap apropóján, ami annak megfelelően kap vizet és fényt, hogy az őt életben tartó pár milyen intenzitással és minőségben kommunikál egymással a telefonjukon keresztül. A kampány célja a készítők szerint a társadalom perspektívaváltása a digitális kommunikáció negatív hatásával kapcsolatban. Az eszközt az Artificial Grouppal közösen fejlesztették. Alább az alkotók tájékoztatását olvashatjátok.

hirdetés

„A mobilkommunikáció egyre negatívabb kontextusban él a köztudatban: folyton azt halljuk, hogy a telefonunk elidegenít és negatív hatással van a párkapcsolatokra. Mindeközben hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy ebben a kérdésben is az számít, hogy mennyit és milyen minőségben használjuk a telefonunkat. A LovePlanttel pont erre szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy igazából csak rajtunk múlik, hogy ez hozzátesz vagy elvesz a kapcsolatunkból!” – mondta Böröndy Kristóf Róbert, a Telenor kampánymenedzsere.

„A LovePlant megalkotása egy nagyon izgalmas és egyben óriási kihívás is volt. Olyan területekre is eveztünk, ahol még sosem jártunk. Reggeli megbeszélés a pszichológussal, aki a pszichológiai alapot biztosította a projekthez, aztán ebéd a növényszakértővel, technológiai konzultáció a fejlesztőkkel, formatervezés... Ez a rész különösen izgalmas volt, hiszen a többszörös Red Dot-díjas Flying Objects csapatával dolgozhattunk együtt... Elképesztő utat jártunk be, amíg megszületett a LovePlant prototípusa” – mesélt az alkotói folyamatról Horváth Gergő, az Artificial Group kreatívigazgatója.

A növény cserepe IoT felhőn keresztül kommunikál a párok telefonján futó applikációval, ami 30 napon át személyre szabott kihívásokat ad a párnak: Kérdezd meg, hogy telik a napja, csak úgy. Vagy megírhatnád neki, hogy büszke vagy rá. Vagy, hogy hagyd a „mit eszünk ma?” kérdést, és inkább csinálj egy romantikus vacsi eseményt egy közösségi oldalon, mert az mennyivel izgibb. A kihívások sokfélék, de mindegyik ugyanazt bizonyítja: a telefon nem csak arra jó, hogy megbeszéljük a bevásárlólistát, hanem rengeteg érzelmet képes közvetíteni. A növény pedig csak akkor kap inni, ha a párok mindketten teljesítették az aznapi kihívásokat.

A LovePlantet párok vihetik haza, ehhez ezen az oldalon meg kell írniuk a megismerkedésük történetét, és hogy miért szeretnék a szerelemnövényt. A kiválasztási fázis után a nyertesek egyszerre kezdhetik el tesztelni az okosnövényt Fiala Borcsával és a párjával, valamint Dobó Ágival és párjával, akik szintén végigcsinálják majd a 30 napos kihívást. Hogy minél több emberben formálhassák át a mobilkommunikáció hatásaival kapcsolatos negatív képet, bárki csatlakozhat a kihíváshoz a Telenor social csatornáin, ahol folyamatosan közzéteszik majd a challange-eket. A felhasználók tehát okosnövény nélkül is belevághatnak a kapcsolatépítő kihívásba.

További képekért kattints!
További képekért kattints!

Alkotók

Megrendelő: Telenor Magyarország

Brand and Marketing Communication Director: Dolezsai Gergely

Head of Brand and Marketing Communication: Cséky Tímea

Marketing Communication Manager: Böröndy Kristóf Róbert, Mitter Szabina

Communications Expert: Zsadon Sára

Social Media and Digital Content Coordinator: Madar Csaba Dániel

Social Media and Analytics Expert: Nagy Gergely László

Creative agency: Artificial Group

Head of Creative Management: Haberland Attila

Creative Director: Horváth Gergő

Art Director: Gróf, Ibos Csaba

Creative Copywriter: Kovács Nóra Judit

Junior Copywriter: Horváth Henrik

Graphic Designer: Matyikánics Ádám, Debreczeni Sándor

Senior Motion Designer: Tiba Péter

Motion Designer: Mészáros Máté, Négyesi Ádám

Digital Content Creative: Gulyás Lídia

Account Director: Kaszta Imola

Account Manager: Barta Lilla

Digital Account Director: Donka Lili

Digital Account Manager: Jalsek Balázs, Romász Andrea

Filmgyártó: Artificial Craft

Rendező: Sébastien Praznoczy

Operatőr: Nagy Marcell

Head of Production: Englert Zsófi

Senior Production Manager: László Csaba

Production Manager: Károly Eszter

Junior Production Manager: Pozsgai Vivien

Termékfejlesztés

Production: NOWLAB  

Head of Creative Technology: Sik Eduárd

Creative Coding: Samu Bence

IoT development: Bobek Roland

Mobile development: Oláh Attila, Horváth Márton (Spreadmonitor)

 

Szerényi Szabolcs, főszerkesztő-helyettes
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A hidegháború és az űrverseny a grafikusokból is kihozta a legvadabb álmokat.  

Összes lapjában és online felületein is közös tapsra buzdít a kiadó.

A Most Mobilszerviz nekik segítene. Az új brand bevezető kampányát a Human Telex fejlesztette. A kampánybejelentőt olvashatjátok.

Tanácsokat osztanak azoknak, akik most másokon segíthetnek. A kampánybejelentőt olvashatjátok.

Őrültségnek tűnik épp most országimázs-reklámra költeni, de a portugálok inkább aktualizálták az üzenetet.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne ad

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! A Kreatív szaklap először szervezi meg a Best of Best.net & Lollipop workshopot, amelyen az ügynökségek bemutatják a két versenyen legeredményesebben szereplő kampányaikat.

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: június 3.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre!

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! ÚJ IDŐPONT HAMAROSAN!

hirdetés
hirdetés