hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sok Vangelis és Richard Clayderman

Letelt a Telekom reklámzeneíró-pályázatának első hete, mi pedig kiválasztottuk a tíz legérdekesebb művet az epikus főcímzene-csengettyűs menetelőtrance tengelyen.

hirdetés

Szeptember 20-án egy nappal vagyunk túl a Telekom ReZene reklámzeneíró-pályázatának első hetén, így ideje körülnézni az eddig több mint ötven nevezett munka körül.

Summázzuk előre: közepes. Nem soroljuk most azokat a reklámzenéket, amelyek rányomták súlyos pöcsétjüket a szomorú jelenre, csupán jeleznénk, hogy kevés az invenció, kevés az újszerűség, majdnem mindegyiknek tudnánk citálni az előzményeit más reklámokban, sőt, filmek főcímzenéjeként is beugrik pár.

Emellett sajnos még szomorúbb, hogy az igazán jellegzetes, megjegyezhető jegyekből is kevés van, így hiába tolt be (vagy mintavételezett) valaki maga mögé egy komplett szimfonikus nagyzenekart, netán robosztus férfikart, attól még sajnos az megjegyezhetetlen lesz. A többség másik jellegzetessége pont ennek az ellenkezője: sok dal kezdődik ugyanannak a minimál zongorafutamnak valamilyen variációjával, így csak azt lehet feltételezni, kábé, hogy valamelyik zeneszerkesztő program soundbankjában ez az első midi-hangsáv, hisz olyan kézenfekvő ezredszer is a Coldplayt előhúzni.

Nem mehetünk el szó nélkül a korábban egy magyar marketingszakember által zeneelméletileg megfogalmazott „alternatív szélsőségkerülés”-t példázó ún. brit gitárpop dömping mellett sem, így amikor meghalljuk fentről, hogy valami alternatív, akkor bizton számolhatunk azzal, hogy az rendkívül semmitmondó lesz. Hogy aztán persze a Richard Clayderman-féle emberszomorító darabokról se feledkezzünk meg: el kellene gondolkodni, hogy valóban annyi mindent köszönhetünk-e ennek a férfinak, hogy minden harmadik pályázó az anyukájának akarjon zenét írni?

Az egyértelmű és ráadásul ötlettelen samplingelés miatt nyilván sokan előre diszkvalifikálták magukat a vélhetően jogtalan hangmintahasználat miatt, illetve van egy-két sound-a-like is, amiről szintén most inkább jogalanyok és jogesetek jutnak eszünkbe. Ami a gyors kiszórás után marad, nem kevés, vannak azért igazán jól sikerült munkák is. Nem tudjuk, hogy a zsűrit miféle szellem vezeti majd, csak azt tudjuk kívánni, hogy ne hallgassanak egy ideig több MR2-t.

És akkor jöjjön az eheti kiválasztott tíz:

1. Meláth Richárd munkája, mondjuk úgy, korszerű. Az egész jól felhasznált hangminta eredete még vethet fel kérdéseket, ahogy a dinamika és a kép összefüggéseinek teljes hiánya is.


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

2. Pósafalvi Péter etűdjéről egyelőre nem lehet eldönteni, hogy „szándékoltan ironikus” módon idézi-e fel a nyolcvanas évekbeli magyar ifjúsági játékfilmek átkötőzenéinek a világát, vagy „tényleg” az-e, de mindegy is. Divathullámokon felülemelkedő játszi különcsége miatt támogatjuk.


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

3. Tóth Dávid zenéje a Hybrid megfelezve. Késő kilencvenes évek, hello!


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

4. László Béla zenéje maga a gigacukiság, van benne ilyen „ünnepelj ma velünk”-érzés, de így legalább nem lehet nagyot tévedni. Klasszikus Disney-zene.


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

5. Ábrahám Tamás nem bízta a véletlenre, nehézsúlyú darabbal jelentkezett. Sejtelmesen beúszó mintavételezett női kórus, arra ráomló férfikar, ünnepélyes, páncélos hangszerelés. Tisztára mintha keresztes lovagok vonulnának a csatamezőn Vangelis zenéjére.


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

6. Atex Attila egyenes vonalú, egyenletes mozgású zenéje főképp Eric Satie-ra emlékeztetheti a kiművelt emberfőket, amely épp látszólagos mozdulatlanságaival tüntet a harsányabb társai mellett.


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

7. Márton Sándor művében van egy nálunk szokatlan hang (illetve dallamvezetés), amely érdeklődésre számot tarthat.


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

8. A Láng Miklós által feltöltött zene a jóértelembenvett popzene. A FlyJam – Coming Soon című száma ez valójában. Draftolható.


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

9. Kormos István kölyökmackósan swingel egyet, reméljük, hogy végül nem fogják meg érte Simontornyán.


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

10. Lechner Márk möbelező gyakorlata (a Möbel duó egyik tagja) az a zene, ami most van. Korszerűvel kezdtük, korszerűvel zárjuk.


Szavazzon!  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

A Telekom ReZene reklámzeneíró-pályázatának indulási feltételeiről és a kiírásról itt lehet tájékozódni.

A pályaműveket a Telekom október 3-ig várja a ReZene.hu oldalra feltöltve, a zenéket pedig öttagú zsűri fogja elbírálni. A zsűri tagjai: Zorán, Zságer Balázs, Herendi Gábor rendező, a Compact Disco és a Vad Fruttik. A zsűri három helyezést állapít meg, az első helyezett 500 ezer, a második 300 ezer a harmadik pedig 200 ezer forintot kap.

A zsűri mellett a Facebook felhasználók is értékelhetik a ReZene pályázaton és a ReZene Demó játékban részt vevőket: a like-gombra kattintva szavazhatnak kedvenceikre. A legtöbb voksot összegyűjtők – közönségdíjként – egy-egy HTC wildfire S okostelefont nyerhetnek.
Mindezen kívül valamennyi díjazott a pályázat kommunikációs együttműködő partnerének köszönhetően egy évre szóló Kreatív magazin előfizetést kap.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Meghívásos tenderen végül a Next9-t választották.

A nemrég önálló sales house-zá alakuló cég a Toprum Barba hívta partnereit. Képgalériával mutatjuk meg, hogy sikerült az este.

A márka új termékeit fiatal művészek értelmezték újra. A nonfiguratív snackdarabkák értelmezésére pedig nyereményjátékot is indított a Cheetos.

A márka kompakt autóval bővíti a portfólióját, amihez a Café és a White Rabbit készítettek bevezető kampányt. A koncepció az „elsőség” volt.

Azzal, hogy a brazil kozmetikai cég egyesül az Avonnal, a világ negyedik legnagyobb teljes mértékben szépségiparral foglalkozó vállalatcsoportját hozza létre.

hirdetés

A MOST Fórum május 30-i eseményén a magyar sportélet szereplőivel tekintjük át, hogyan változott a szabadidő- és élsport a technológia fejlődésével. (X)

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. május 31., 08.30 - 14.00

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

Leendő ügyfeled már nálad van – csak észre kell venned! Az adatvezérelt marketing lehetőségei és kihívásai. Hogyan szerezz új ügyfeleket digitális marketinggel, hogyan tartsd meg a régieket? Weboldal-monitoring, tartalommarketing, email-marketing június 12-én.

Egy laza szakmai délután szuper előadásokkal, influencer best practice-ekkel és borkóstolással! Ráadásul igazi influencereket is kérdezhettek majd!

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés