hirdetés
hirdetés
hirdetés

Saját kiadóvezetőjének kálváriájáról ír a HVG

De nem tartották szükségesnek jelölni, hogy Szauer Péterről és családjáról van szó.

hirdetés

A Ryanair hétvégi Barcelona-Budapest járatán vitába keveredett a stewardessel a HVG kiadóvezetője, Szauer Péter, és lánya. A szóváltás – ami onnan indult, hogy Szauer felteheti-e kisméretű csomagját a felső poggyásztartókba, a légikísérők szerint ugyanis nem fért volna el – addig fajult, hogy a gép személyzete a repülőtéri rendőrökkel az apát és lányát is leszállítatta, és másnap, borsos áron egy Wizz járattal kellett hazajönniük.

Ezt a történetet írta meg hétfőn a HVG. Ellentétben azonban a néhány héttel ezelőtti esettel, amikor az indexes Szabó Zoltánt hagyta helyben a KFC biztonsági őre, majd az Index ezt Szabó beszámolója alapján megírta, a HVG szerző feltüntetése nélkül közzétett cikkéből nem derül ki, hogy az írásban szereplő „illető” a kiadóvezető, az előtte ülő hölgy pedig a lánya. Ennek okáról Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu felelős szerkesztője kérdésemre ezt írta a Kreatívnak:

„Az írás célja annak bemutatása volt, hogy milyen méltatlan helyzetbe kerülhetnek, mennyire kiszolgáltatottak egy repülő utasai a légiutas-kísérők pillanatnyi hangulatának. És ugyan valóban a kiadóvezető és családja volt az eset elszenvedője, ám úgy ítéltük meg, hogy az ügy tanulságainak szempontjából ez irreleváns. Kerülhetett volna ugyanis ebbe a helyzetbe bárki más.

A hvg.hu máskor is foglalkozik fogyasztóvédelmi ügyekkel, közöl olyan írásokat amelyek szereplői erre fel akarják hívni mások figyelmét, ám nem érzik fontosnak nevük szerepeltetését.  

Ami a cikk aláírását illeti, bevett gyakorlatunk – az írások nagy része így készül  - , hogy a cikkekhez a hvg.hu szignót használjuk, ebben nincs semmi rendkívüli.”

Az írásnak további fordulatai is vannak: abban eredetileg szerepelt a pórul járt családtagok szerint önkényeskedő stewardess neve és Instagramról mentett fényképe is. Azóta kiderült, hogy egyszerűen nem ő volt a gépre aznap beosztott légikísérő, ezért a fotót levették, amit jeleznek is a cikk végén.

A Légiközlekedés Online eközben arról írt, információik szerint a Ryanair eljárást kezdeményezett a HVG és a reggeli műsorában az ügyet szintén feldolgozó budapesti Music FM ellen. A Kreatív kérdésére a Ryanair kommunikációs vezetője, Robin Kiely ezt nem erősítette meg: azt mondta, nem kommentálnak pletykákat, de "tisztában vannak" azzal, hogy "félretájékoztatás" ("misreporting") történt a témában.

A konkrét eset kezelése a továbbiakban szerintük a barcelonai rendőrségre tartozik, derül ki a Kreatívnak is elküldött néhány mondatos állásfoglalásukból. Ez az állásfoglalás cikkünk megjelenésének időpontjában nem szerepel a hvg.hu-n.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

27,5 millió forintra bírságolta a Budapest Bankot és az Oney Magyarországot.

Tapssal és ovációval jutalmazta a közönség, majd a mentők elszállították.

A meghívásos tendert a Kraftwork nyerte.

Kolosi Péter szerint az egyetlen célja a Piramis című műsornak, hogy tönkretegyék vele A Falat.

A bulira összeálló zenekarba Fabricius Gábor, Tóth Valentin mellett visszatérőként Fodor Gergő is beszáll. 

hirdetés

Prizma Kreatív PR Díj díjátadó: november 22. Helyszín: Akvárium Klub

A Kreatív hagyományos éves konferenciáján ismét a pr-szakma előtt álló legaktuálisabb kihívásokat járjuk körbe. Időpont: november 23.

Díjátadó: 11.28. (Helyszín: Akvárium 1051 Erzsébet tér 12.)

Időstressz: Hogyan győzhető le? Energiamenedzsment 4 lépésben. 2017.12.01.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 6.

A legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és megoldásokat keressük, pontszerzés a Kreatív-MAKSz M+Listán. Nevezési határidő: 12.08.

Tippek és trükkök a prezi.com használatáról. Workshop 2017. december 13-án.

hirdetés
hirdetés