hirdetés
hirdetés
hirdetés

Rubin Kata az UNICEF-nél folytatja

A Red Lemon Media alapítója korábbi munkatársával, Kordos Szabolccsal együtt felel a szervezet kommunikációjáért.

hirdetés

Új kommunikációs szakembereket igazolt az UNICEF Magyarország. A nemzetközi gyermekjogi szervezet hazai képviseletén Rubin Kata kommunikációért felelős igazgatóként, Kordos Szabolcs pedig senior kommunikációs tanácsadóként dolgozik a továbbiakban.

Rubin Kata 2017-ben hagyta el a Red Lemon Mediát és adta el teljes tulajdonosrészét a We are PR-nak, miután indoklása szerint mindent kihozott az alapításakor még egyszemélyes projektként induló, időközben az egyik vezető kommunikációs céggé fejlődő ügynökségből. Még idén februárban kérdeztük Rubin Katát a Red Lemon utáni terveiről, amikor már elárulta, hogy a jövőben szeretne gyerekekkel és oktatási témákkal foglalkozni.

Rubin Kata
Rubin Kata

Rubin Kata a Magyar Televízió gazdasági híradójának szerkesztő-riportereként kezdte a pályafutását, majd a VIVA televízió PR-koordinátoraként dolgozott, mielőtt 2005-ben megalapította saját pr-ügynökségét. A Red Lemon Mediát végül 2017-ben értékesítette, hogy az anyaságra és más terveire koncentrálhasson.

„Kislányom születése után fogalmazódott meg bennem, hogy mindenképpen gyerekekkel, gyerekekért szeretnék dolgozni. Személyes tapasztalatom, hogy Magyarországon igenis empatikusak az emberek, nyitottak a segítségnyújtásra és gyakran a kispénzű családok kis adományai generálják a legfontosabb változásokat. Hiszem, hogy a hatékony és kreatív kommunikáció, valamint a megfelelő stratégia kialakítása hozzájárul majd ahhoz, hogy a közvélemény megismerje, milyen munkát végez az UNICEF nemcsak a nemzetközi, hanem a helyi szinten is" – mondta Rubin Kata.

Az UNICEF-hez szintén csatlakozó Kordos Szabolcs évekig dolgozott együtt Rubin Katával. 20 éves tapasztalattal rendelkezik az újságírás és a kommunikáció területén. Több ügynökségnél töltött be vezető pozíciót, világmárkák, hazai nagyvállalatok és az állami szféra számos szereplőjének adott kommunikációs tanácsokat. Dolgozott a Budapest Airport kommunikációs igazgatóságán, több országos napilapnál és hetilapnál. Legutóbb a Blikk rovatvezetőjeként tevékenykedett, riportkönyvek szerzőjeként is aktív.

Kordos Szabolcs
Kordos Szabolcs

„Sokan és sokat tesznek a szervezetért, a mi dolgunk az, hogy megmutassuk ennek az eredményét. Megtiszteltetés, hogy szakmai tapasztalataimat az UNICEF szolgálatába állíthatom” – mondta Kordos Szabolcs.

Az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója, Mészáros Antónia szerint a két szakember érkezése egy nagyobb reform része a szervezetnél. Az új kommunikációs osztály feladata lesz „a nemzetközi szervezet híreinek, a hazai programoknak a hatékony kommunikációját, az adománygyűjtő tevékenységek a gyermekeket érintő ügyek aktív képviselete a sajtóban.

„Lesz dolguk bőven. Az UNICEF munkája rendkívül sokrétű, fontos, komplex üzenetekkel. Mindannyian azon leszünk, hogy minél jobban és minél rendszeresebben meg tudjuk szólítani a magyar társadalmat is” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az ősszel érkező 3. évad első előzetesét ezúttal is a többszörös Promax-díjas Varsics Péter rendezte.

A Geico szpotjában a gólszerző focista végigcsússza a térdén a pályát.

Rendhagyó akciót indított a 444-gyel közösen az OTP.

Az Est FM és a Radio Café volt frekvenciáján, a budapeti 98,6 MHz-n indulhat az új rádió.

Minden nevezés után 10 eurócentet adományoznak az SOS Gyermekfalvak részére.

hirdetés

A verseny célja, hogy díjazza az egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátóipari/hotel kommunikációt és márkamegjelenést. Nevezési határidő: 2018.06.29.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

hirdetés