hirdetés
hirdetés
hirdetés

Rengeteg vezetőváltás Simicska médiabirodalmában

Simicska Ádám el, míg a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Schlecht Csaba beült a Magyar Nemzet élére is, de a HírTV vezérigazgatói posztján is csere történt.

hirdetés

A Magyar Nemzet főszerkesztői tisztét a Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője, Schlecht Csaba tölti be - olvasható a HírTV, a Nemzet Lap- és Könyvkiadó (a Magyar Nemzet napilap és az Mno.hu kiadója) és a Lánchíd Rádió közös közleményében. Schlecht D. Horváth Gábort váltja, akinek „áldozatos munkáját, aminek köszönhetően a Magyar Nemzet sikeresen újrapozícionálta magát az egyre szűkülő, kormányzati nyomás alatt működő magyar médiapiacon" megköszönik.

Schlecht Csaba. Fotó: Mno.hu

Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete pedig Simicska Lajos fiát, Simicska Ádámot váltotta Nemzet Lap- és Könyvkiadó társ-ügyvezetői posztján. 

A HírTV igazgatósága pedig egy fő taggal bővült, ugyancsak Faragó Csabával, aki a jövőben a HírTV vezérigazgatói tisztségét is ellátja. Pauwlik László, a HírTV korábbi vezérigazgatója – Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

A döntéseket a következőkkel indokolják a közleményben: „A személyi változások azt a célt szolgálják, hogy az olvasók, nézők és hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a HírTV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három érintett médium az elkövetkező hónapokban még hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését.

UPDATE:

A 24.hu már el csípte a Magyar Nemzet frissen kinevezett főszerkesztőjét egy villáminterjúra, amelyben a Jobbikról is megkérdezik. Schlecht Csaba a hallgatókra bízza a döntést, hogy a Lánchíd jobbikos rádió vagy sem (szerinte nem), de következő kérdésre magánvéleményként elmondja, „hogy sokkal jobban szeretném, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét".

A portál megkérdezi még, hogy az 1990-es években valóban ő „intézte el több, jelentős köztartozást begyűjtő Fidesz-cég eltüntetését Josip Tot és Kaya Ibrahim iratai segítségével" - itt Schlecht az újságírót Orbán Viktorhoz irányítja mint aki tudja, erre a választ.

UPDATE 2:

Közben Simicska birodalmához közel álló forrásunktól megtudtuk, hogy a nagy vezetőváltás mögött két dolog áll. Egyrészt a kampányidőszakhoz közeledve Simicska Ádámot mint családtagot szerették volna kivenni a  frontvonalból, másrészt szintén a hamarosan induló kampányidőszak miatt a híreket a „racionalitás" mentén akarják súlyozni, ami náluk azt jelenti, hogy az ellenzéki pártok közül azok kapjanak nagyobb teret, amelyeknek reális esélyük van megdönteni az Orbán-kormányt. (És itt most újraolvashatjuk a Schlecht Csaba-interjút.)

Kandó Eszter
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

27,5 millió forintra bírságolta a Budapest Bankot és az Oney Magyarországot.

Tapssal és ovációval jutalmazta a közönség, majd a mentők elszállították.

A meghívásos tendert a Kraftwork nyerte.

Kolosi Péter szerint az egyetlen célja a Piramis című műsornak, hogy tönkretegyék vele A Falat.

A bulira összeálló zenekarba Fabricius Gábor, Tóth Valentin mellett visszatérőként Fodor Gergő is beszáll. 

hirdetés
hirdetés

Prizma Kreatív PR Díj díjátadó: november 22. Helyszín: Akvárium Klub

A Kreatív hagyományos éves konferenciáján ismét a pr-szakma előtt álló legaktuálisabb kihívásokat járjuk körbe. Időpont: november 23.

Díjátadó: 11.28. (Helyszín: Akvárium 1051 Erzsébet tér 12.)

Időstressz: Hogyan győzhető le? Energiamenedzsment 4 lépésben. 2017.12.01.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 6.

A legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és megoldásokat keressük, pontszerzés a Kreatív-MAKSz M+Listán. Nevezési határidő: 12.08.

Tippek és trükkök a prezi.com használatáról. Workshop 2017. december 13-án.