hirdetés
hirdetés
hirdetés

Rekord a Hipnózison

Több mint másfélszeresére növekedett idén a tavaly is szép nevezésszámot produkáló Hipnózis, a Kreatív több mint tíz éve meghirdetett reklámversenye. A legtöbb munkával megint a DDB indul.

hirdetés

Minden idők legnagyobb nevezésszáma érkezett a Kreatív idén már több mint tizedik alkalommal meghirdetett reklámversenyére, a Hipnózisra. A félszáz hazai ügynökségtől beérkező 182 nevezés több mint másfélszerese a tavalyi 112-nek, de az eddigi rekordtartó 2009-es év is messze lemarad az idei mögött: akkor 130 pályamunkát küldött be 47 ügynökség. 

Az idei rekordnevező – akárcsak tavaly, tavalyelőtt vagy 2008-ban – a DDB, amely 24 reklámmal, úgy tűnik, megint szeretné elnyerni az év ügynöksége címet, amit már évek óta nem hagy magától elvenni. Ezúttal azonban a beküldött pályamunkák számát nézve a DDB komoly kihívóra talált az Ogilvyben, amely csupán egyetlen nevezéssel maradt le riválisa mögött.  A két rekordnevezőn kívül további 48 cég indul a megmérettetésen, közülük a Saatchi & Saatchi – amely tavaly az év kreatív termékének járó fődíjat vitte haza – és a Kirowski több mint tíz-tíz nevezéssel: előbbi 14-gyel, utóbbi 12-vel száll a ringbe.  Szép számban küldött be munkát a Laboratory Ideas is, amely hét és az ACG, amely hat munkával startol a versenyen. 

A hagyományokhoz híven nemzetközi zsűri elnöke idén Hervé de Clerck, a francia Adforum alapítója. Rajta kívül a zsűriben helyet foglal a brit James Lanham (De Monfort University, Leicester), a holland Luuk Ros (Marketing Tribune, szerkesztő), az orosz Margarita Vassilieva (Advertising Ideas, főszerkesztő), a szlovén Marjan Novak (Marketing Magazin, szerkesztő), a francia Philippe Paget (Adforum, alapító), a belga Seger Bruninx (Pub, szerkesztő), a brit Stephen Lepitak (The Drum, szerkesztő), a szerb Svetlana Copic (New Moment, szerkesztő), a bolgár Tanya Lefterova (Signacafe, szerkesztő) és a Kreatív reklámkritikusa és a Kreatív Online főszerkesztője, Román Balázs.

A 2011-ben is ingyenes Hipnózis díjkiosztó gálájára április 28-án, a Nagy Kreatív Nap után, a Merlinben várunk minden nevezőt és rajongót, a szokásunk szerint mulatságos és egyben felemelő díjátadót ezúttal István Kovács, a Berlini Magyar TV riportere vezeti majd, akinek csodálatos munkásságát eddig is nyomon követték olvasóink a Kreatív Online-on és a Szívlapát blogon is. A Vodafone és az R-Time támogatásában megvalósuló díjátadót hajnalig tartó, fergeteges buli követi – szintén a Merlinben.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A Versenyhivatalhoz panaszok érkeztek arról, hogy a televíziós műsorszolgáltatók a nagyobb műsorterjesztőknek kedvezőbb árakat ajánlanak, mint a kisebbeknek.

A Magyar Public Relations Szövetség gyereknap apropóján járta körbe a gyerekinfluenszerekkel és az influenszerek gyerekeivel kapcsolatos jogi és etikai kérdéseket.

Az Oil! benzinkúthálózat online reklámfilmmel tiszteleg a félévszázados autómárka előtt.

Június 14-ig lehet leadni az ENSZ élelmezési programjához kapcsolódó briefre adott munkákat.

Az elmúlt években meggyilkolt hét afroamerikai áldozat kapcsán erős társadalmi üzenetet fogalmazott meg az étteremlánc.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés