hirdetés
hirdetés
hirdetés

Reklámfilmet is írnának a fiatal dramaturgok

Fiatal forgatókönyvírókat díjaztak a Filmszemlén. A díjátadó után bemutatkozott a Fiction Science forgatókönyvíró egyesület.
hirdetés

A Filmszemle harmadik napján, csütörtökön tartották a II. Magyar Forgatókönyv Börzét, melyen hat fiatal mutathatta be filmötletét. A börzét 2008-ban rendezték meg először a Fade In Script Consulting munkatársai. A rendezvény célja, hogy a tehetséges fiatalok bemutatkozhassanak terveikkel rendezők és producerek előtt. Csak szabad jogokkal rendelkező, magyar nyelvű, egész estés filmforgatókönyv-terveket vártak a megmérettetésre.

Az előző évi hetven pályázóhoz képest idén csak ötven filmterv érkezett, színvonaluk pedig nem érte el az első börze anyagáét – mondta Krigler Gábor, a Fade In Script Consulting munkatársa. A négytagú zsűri végül Fazekas Máténak adta át a Filmjus Egyesület által felajánlott 500.000 forintos pénzjutalommal járó díjat A százados című forgatókönyvért. A különdíjat Molnár Péter Szerelmesek című munkája kapta, ő a CEU felajánlásából térítésmentesen végezheti el az egyetem forgatókönyvírás művészete című kurzusát.

A börze után bemutatkozott a Fiction Science Labor, melynek tagjai az Színház és Filmművészeti egyem tavaly végzett forgatókönyvíró-dramaturg osztályából kerülnek ki. A Fiction Science első, Dekameron 2007 című rövidfilm-összeállítása 2007-ben készült, és azért hozták létre a közösséget, hogy közösen dolgozzanak jövőbeli projekteken. Bemutatkozásukkor elmondták: egyaránt szívesen vállalnak forgatókönyvírói feladatokat nagy- és kisjátékfilmekben, reklámfilmekben.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A McCann Stockholm megtalálta a módját, hogy a gyerekek önszántukból operába akarjanak menni. Persze volt benne egy kis trükk.

Az eddigi öt főkategória listája új szekciókkal bővült. A nevezési határidő: június 4.

A jövőben a márka nem fog olyan modellekkel sem együttműködni, akik nem hajlandók az igazi arcukat mutatni.

A szakember a magyarországi Nespresso vezetői székéből érkezik.

A frissítés bevezetésének szükségessége, valamint mindkét oldal reakciója érthető.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Meghosszabbított nevezési határidő: március 13.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Jöjjön el március 12-én a tavaszi Gyógyszerkommunikációs konferenciára! Inspirálódás, tanulás és tudásmegosztás nem csak gyógyszeripari szakembereknek az EGIS exkluzív, interaktív helyszínén!

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Nevezési határidő: 2020. március 13.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne adatvédelmi szempontból is jól (fel)használni a hazai adatvagyon

Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: április 3.

A nagy sikerrel zajló Év Gyára verseny ötéves jubileuma alkalmából egy egész napos konferenciával egészítjük ki díjátadó gálánkat, ezzel teremtve meg az év egyik kiemelkedő ipari eseményét. Ismerje meg a nemzetközi és a hazai év gyára verseny győzteseinek legjobb gyakorlatait!

Nagy Kreatív Nap május 7-én! További részletek hamarosan...

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés