hirdetés
hirdetés
hirdetés

Reklámfilmet is írnának a fiatal dramaturgok

Fiatal forgatókönyvírókat díjaztak a Filmszemlén. A díjátadó után bemutatkozott a Fiction Science forgatókönyvíró egyesület.
hirdetés

A Filmszemle harmadik napján, csütörtökön tartották a II. Magyar Forgatókönyv Börzét, melyen hat fiatal mutathatta be filmötletét. A börzét 2008-ban rendezték meg először a Fade In Script Consulting munkatársai. A rendezvény célja, hogy a tehetséges fiatalok bemutatkozhassanak terveikkel rendezők és producerek előtt. Csak szabad jogokkal rendelkező, magyar nyelvű, egész estés filmforgatókönyv-terveket vártak a megmérettetésre.

Az előző évi hetven pályázóhoz képest idén csak ötven filmterv érkezett, színvonaluk pedig nem érte el az első börze anyagáét – mondta Krigler Gábor, a Fade In Script Consulting munkatársa. A négytagú zsűri végül Fazekas Máténak adta át a Filmjus Egyesület által felajánlott 500.000 forintos pénzjutalommal járó díjat A százados című forgatókönyvért. A különdíjat Molnár Péter Szerelmesek című munkája kapta, ő a CEU felajánlásából térítésmentesen végezheti el az egyetem forgatókönyvírás művészete című kurzusát.

A börze után bemutatkozott a Fiction Science Labor, melynek tagjai az Színház és Filmművészeti egyem tavaly végzett forgatókönyvíró-dramaturg osztályából kerülnek ki. A Fiction Science első, Dekameron 2007 című rövidfilm-összeállítása 2007-ben készült, és azért hozták létre a közösséget, hogy közösen dolgozzanak jövőbeli projekteken. Bemutatkozásukkor elmondták: egyaránt szívesen vállalnak forgatókönyvírói feladatokat nagy- és kisjátékfilmekben, reklámfilmekben.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A színész ismét egy Lincoln ülésén elmélkedik a teljesítményről.

A Budapest Park akciójából befolyó összeg a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségéhez vándorol.

Vegán ételeket főz és beszélget a vendégeivel és a párjával.

A MyTime-mal akár egyik hónapról a másikra lehet váltani a csomagok között.

hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A MOST Fórum szeptember 26-i eseményén a híres testvérpárral, DTK-val, D. Tóth Andrással, valamint ismert szakértőkkel járunk utána, hogyan szolgálják a családi együttműködést a digitális eszközök és lehetőségek. Időpont: szeptember 26., 18.00 Helyszín: Magyar Telekom székház, Puskás konferenciate

Mentes hype: rend a trendben! Időpont: október 3., 09.30 - 16.00

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

A legjobb márkaélményeket és aktivációkat keresi a 2019-es Lollipop! Nevezési határidő: 2019. október 11.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés
hirdetés