hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pulitzer-díjat nyertek a Panama Papers újságírói

Huszonegy kategóriában hirdettek nyertest a Pulitzer-díjátadón, ebből tizennégy díj az újságírói szakma legjobbjait illeti meg. Idén díjat kapott az a háromszáz újságíróból álló konzorcium, mely kiszivárogtatta a Panama-iratokat. Továbbá díjat nyertek a The New York Times és a The Washington Post újságírói, valamint számos kisebb médium is.

hirdetés

Az 1917 óta kiosztott Pulitzer-díjat összesen huszonegy kategóriában adják át a New York-i Columbia Egyetemen rendezett ünnepség keretében. Díjjal ismernek el például oknyomozó riporteri munkát, hírfotót, és az újságírói kategóriák mellett drámát, költészetet és dokumentumregényt is.

A sajtószabadság egyik legfontosabb ügyeként is elhíresült a Panama Papers: a több millió kiszivárogtatott dokumentum leleplezett számos politikust és gazdasági szereplőt, akik offshore adóparadicsomokhoz köthetőek. Hat kontinensről több mint háromszáz újságíró vett részt a tényfeltárásban, akik a díjat Explanatory Reporting kategóriában kapták.

Díjat nyert belföldi kategóriában a The Washington Post a Donald Trump kampányáról készített jelentéseikért. A Pulitzer-díjat átadó bizottság szerint David Farenthold újságíró „megteremtette az átvilágító jellegű újságírás egy modelljét a politikai kampányokról szóló tudósítások terén, kétséget ébresztve afelől, hogy Donald Trump valóban akkora összegekkel adakozik-e, mint állítja”. De az ő nevéhez köthető az elnökválasztási kampány egyik legnagyobb botrányát okozó leleplezés is, annak a bizonyos felvételnek a kiszivárogtatása, melyen az amerikai elnök azzal dicsekszik, hogy nők beleegyezése nélkül magához ragadja és megcsókolja őket, ismerteti a Reuters hírügynökség.

Nemzetközi kategóriában a The New York Times nyert, akik Vlagyimir Putyin orosz elnök titkos hatalomgyarapítását fedték fel. A bizottság szerint kinyomozták, hogy Oroszország külföldi befolyáskiterjesztési törekvései során a gyilkolást, az online zaklatást és a bizonyítékhamisítást is alkalmazza.

A nyertesek listáját itt lehet megtekinteni.

Innen.

(forrás: Kreatív Online, 24.hu)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Nyereményjáték is kapcsolódik hozzá, a nyertesek közösen edzhetnek a legendával.

Tartalommarketing és pr lesz a feladatuk.

Május 1-ig várják a szavazatokat.

Családi okokra hivatkozik.

Az ingatlanfejlesztő csoport meghívásos tenderen a Person munkáját találta a legmeggyőzőbbnek.

hirdetés
hirdetés

Idén is megrendezzük az FMCG-szektor egyik legmeghatározóbb, kétnapos eseményét. Időpont: 2017.04.27-28.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye. Díjátadó: május 17-én, az A38 Hajón.

A verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 19.

Konferencia a posztmodern marketing és a turizmus összefüggéseiről május 23-án.

A 2016-os Employer Branding Award díjazott kampányainak bemutatása május 23-án

Mitől érzi magát sikeresnek a munkavállaló? Valóban csak a hr-es felelőssége? Konferencia nem csak HR szakembereknek