Privát zenkert jár a stresszűző dizájnfotelhez

Ha nem opció egy séta a természetben, egy jó lounge szék sokat segíthet a relaxációban, amikor összecsapnak a hullámok az ember feje felett. A dizájndíjas Dhyan chaise lounge kimaxolja a lazulást: a víz csörgedezése vagy a növények zöldje segít meditációs, vagy legalábbis „szemlélődő” állapotba kerülni a stresszes munkahelyi napok után, vagy közben - legalábbis a koncepció alapján erre lehet számítani.

A munkával járó stressz levezetésére már sok ötlet született, a meditációs appoktól a különféle agyhullám- és légzésfigyelő kütyükig. Persze mindenkinek más a nyerő, de abban tényleg van valami, hogy az ember a nap végén néha csak azt akarja, hogy megnyugtató környezetben pihenjen és kiürítse a fejét. Sasank Gopinathan, a keralai székhelyű Karimeen Inc. termékdizájnnal foglalkozó cég alapítója egy olyan beltéri oázist tervezett, ahol a víz csörgedezése, vagy a növények zöldje segít elérni ezt az állapotot.

Az egyelőre koncepcióként létező bútorhoz többek között a japánkertek és a Bódhifa, az indiai szent fügefa adták az ihletet, írja a Designboom.com. A modern dizájn a belső békére való törekvés keleti filozófiájával találkozik, a cél pedig az, hogy az emberek összekapcsolódjanak a természettel. Erre utal a nyugifotel neve is, a Dhyan chaise lounge, szanszkrit nyelven a „dhyana” elmélkedést és meditációt jelent. „A természethez való közelség pihentetőbb gondolkodásmódot eredményez, és arra törekedtem, hogy ez a városi lakosok otthonában is elérhető legyen, akiknek nincs sok kapcsolatuk a természettel” – mondta a dizájner.

A nyugodt merengésre vágyók többféle atmoszféra közül választhatnak. A „normál” mód akkor ideális, ha csak egy kényelmes ülő, pontosabban félig fekvő alkalmatosságra van szükség. Ebben az esetben a fotel platformja polcként működik, ahol könyveket, italokat vagy bármilyen más személyes tárgyat lehet tárolni.

Water-pond üzemmódban a platformból tómeder lesz, a beépített szivattyú pedig vízesést hoz létre a szék háttámlájának hátulján. A folyó víz hangja ellazít, a széket körülvevő minitó pedig olyan érzést kelt, mintha egy vízben lebegnénk. Ennek visszafogottabb változata a Small pond, ahol a platform hátsó részében egy kis tó kap helyet, a vízesés is csobog, a pakoló felület és az oldalsó tároló rekeszek pedig szabadon használhatók. És ott van még a Garden mód, amivel tényleg ki lehet maxolni a zenkert fílinget – a fekvőszék mögötti rekeszekbe szobanövényeket vagy egy kisebb fát ültethetünk.

A lounge szék tartozéka lehet a táblagéptartó, az USB-csatlakozó és a LED-es olvasólámpa azok számára, akik a lelassulás idejére sem szakadnának el a kütyüiktől, vagy olvasáshoz használnák a pihenőszigetet.
A terv aranyérmes lett a 2019-2020-as A’Design Award & Competition-ön, a világ legnagyobb zsűrizett design versenyén a bútor, dekoratív termék és lakberendezés kategóriában. Egyelőre nincs hír arról, mikor lehet késztermék a koncepcióból, pedig valószínűleg lenne rá igény.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk augusztus 6-án online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdeti lehetőség, ingyen szövegezés

Ünnepélyes online eredményhirdetésünket videóba ágyazva sugározzuk az evgyara.hu oldalon. Írja fel a naptárjába és drukkolja végig velünk az online közvetítést!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.