hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pornó miatt bukott a Dr. Pepper Facebook-kampánya

A Coca-Colának le kellett állítania a Dr. Pepper Facebook-kampányát, mert pornós utalások kerültek egy rajongó státuszába. Az üdítőgyártó szabadkozik.

hirdetés

A Coca-Cola által indított Facebook-kampány a Dr. Pepper nevű ital számára kínos véget ért, amikor többen sértőnek találták az üdítő profilja által a rajongók oldalára kitett státuszokat. A kampányban mindenkinek lehetősége volt feliratkozni a „The Dr. Pepper Status Takeover” nevű akcióra, amivel engedélyezte a promóoldalnak, hogy változtassa a felhasználó státuszbejegyzését. Ezek az állapotjelzések sokszor szexuális töltetűek voltak, aki pedig ezt bevállalta, azok eséllyel indulhattak a heti ezer fontos (majdnem 350 ezer forintot) nyereményért.

A probléma akkor merült fel, amikor egy szülő sérelmezte, hogy 14 éves lánya Facebook-oldalán direkt utalást talált egy pornófilmre. A felháborodott anyukát néhány jeggyel akarták kiengesztelni, mely a londoni West End egyik színházának egy darabjára szólt, azonban Mrs. Rickman ezzel nem lett kisegítve, mert a család Glasgowban lakik.

Mellesleg a kampány során feltűnő többi státusz sem volt éppen finomkodó, némelyik egyenesen ordenáré volt, de azokon senki sem háborodott fel.

A Coca-Cola nyilvánosan elnézést kért mindenkitől, és még aznap megszüntették a furcsa nyereményjátékot. Mrs. Rickman örülhet, azonban a több mint 160 ezer feliratkozott felhasználó csalódottan vette tudomásul a kampány végét.

Forrás: KO/Guardian

Rovat: Interaktív

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Új betűtípust kapott az operációs rendszer, aminek a következő verziója már nem édességről kapja a nevét.

Egy cipősdobozba sűrítette az ikonikus pillanatokat a márka új reklámfilmje.

Célzott ajánlók segítik a könnyebb tájékozódást a megújult oldalon.

Az önirónián és mémeken szocializálódott Instagram generációt célozza a meki új kampánya.

A cég végre megerősítette a pletykákat: tényleg lesz külön „hírek” szekció az appban, és azt valódi újságírók töltik majd meg.

hirdetés

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés
hirdetés