hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pornó helyett videómegosztókat nézünk

Egyre népszerűbbek a közösségi oldalak és a videómegosztók, míg a felnőtt tartalmak és online játékok felhasználóinak száma stagnál - állítja az Ipsos/Gemius kutatása.
hirdetés

A Gemius/Ipsos Audience online felmérése alapján az elmúlt évben jelentősen átalakult az egyes célcsoportok internethasználata és a fogyasztott tartalom jellege is. A kutatás szerint folyamatosan nő az interneteléréssel rendelkezők száma (főleg az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké), a demográfiai megoszlásuk viszont alig változik: egyedül a szakmunkás végzettségűek aránya növekedett kis mértékben. Jelentős átalakuláson ment keresztül azonban a tartalomfogyasztás intenzitása az online eltöltött idő szerint. A 18-29 évesek, a szakmunkás végzettségűek, illetve az általában intenzív, havonta legalább 21 napot internetezők tartalomfogyasztásában ugyanis markáns növekedés figyelhető meg.
 
A növekedés magyarázata a részletekben rejlik: az elmúlt év legnagyobb nyertesei a klasszikus közösségi oldalak és videómegosztók, míg a vesztesek a felnőtt tartalmat és az online játékokat kínáló weboldalak. Az utóbbi két kategória felhasználóinak száma gyakorlatilag stagnált az elmúlt évben, mivel a friss belépők vélhetően elkerülték ezeket a tartalmakat. Jelentősen csökkent az ilyen jellegű oldalakon eltöltött idő csaknem minden célcsoport esetén, az 50-59 éves korosztály kivételével. Érdekesség azonban, hogy a női felhasználók aránya a felnőtt tartalmakat kínáló oldalakon néhány százalékpontos növekedést mutat és nincs eltérés az átlagosan eltöltött idő tekintetében sem a két nem között.
 
Ezzel szemben csaknem minden célcsoport esetén növekedés figyelhető meg a közösségi és videómegosztó oldalakon, mind a közönség számában, mind pedig a használat intenzitásában. A használat intenzitása a 18 év alatti korosztályban nőtt jelentősen, de komoly növekedést tapasztalhatunk a kicsit idősebb korosztályokban is. A 30-39 éves korosztály most kezdi felfedezni a videómegosztók világát. A 40-49 évesek körében a hírportálok híreinek olvasásával és a klasszikus közösségi oldalakon töltött idő is kisebb válságot mutat, ez a kisebb elfordulás leginkább a fórumoknak, blogoknak és a videómegosztóknak kedvezett.
 
Komoly tartalompiaci mozgásokat mutat tehát az elmúlt év, melyek feltehetően a jövőben tovább fognak erősödni: a klasszikus tömegtartalmak helyébe a közösségi oldalak, kiemelten a videós site-ok kerülnek. 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Bejelentették: várható az új arculat és a b2b-profil további erősítése is 2020-ban.

Úgy volt, hogy nem lesz hivatalos mörcs karácsonyra, de aztán észhet tért a cég.

Az árnyalat hivatalosan persze nem a kólásdobozról kapta a nevét, hanem nemes egyszerűséggel „klasszikus kéknek” hívják.

Robert De Niro saját gyűjteményének darabjait is felajálotta a könyvhöz.

A fenntarthatóság jegyében állt össze a két nagy múltú amerikai vállalat.

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

hirdetés
hirdetés