hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pornó helyett videómegosztókat nézünk

Egyre népszerűbbek a közösségi oldalak és a videómegosztók, míg a felnőtt tartalmak és online játékok felhasználóinak száma stagnál - állítja az Ipsos/Gemius kutatása.
hirdetés

A Gemius/Ipsos Audience online felmérése alapján az elmúlt évben jelentősen átalakult az egyes célcsoportok internethasználata és a fogyasztott tartalom jellege is. A kutatás szerint folyamatosan nő az interneteléréssel rendelkezők száma (főleg az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké), a demográfiai megoszlásuk viszont alig változik: egyedül a szakmunkás végzettségűek aránya növekedett kis mértékben. Jelentős átalakuláson ment keresztül azonban a tartalomfogyasztás intenzitása az online eltöltött idő szerint. A 18-29 évesek, a szakmunkás végzettségűek, illetve az általában intenzív, havonta legalább 21 napot internetezők tartalomfogyasztásában ugyanis markáns növekedés figyelhető meg.
 
A növekedés magyarázata a részletekben rejlik: az elmúlt év legnagyobb nyertesei a klasszikus közösségi oldalak és videómegosztók, míg a vesztesek a felnőtt tartalmat és az online játékokat kínáló weboldalak. Az utóbbi két kategória felhasználóinak száma gyakorlatilag stagnált az elmúlt évben, mivel a friss belépők vélhetően elkerülték ezeket a tartalmakat. Jelentősen csökkent az ilyen jellegű oldalakon eltöltött idő csaknem minden célcsoport esetén, az 50-59 éves korosztály kivételével. Érdekesség azonban, hogy a női felhasználók aránya a felnőtt tartalmakat kínáló oldalakon néhány százalékpontos növekedést mutat és nincs eltérés az átlagosan eltöltött idő tekintetében sem a két nem között.
 
Ezzel szemben csaknem minden célcsoport esetén növekedés figyelhető meg a közösségi és videómegosztó oldalakon, mind a közönség számában, mind pedig a használat intenzitásában. A használat intenzitása a 18 év alatti korosztályban nőtt jelentősen, de komoly növekedést tapasztalhatunk a kicsit idősebb korosztályokban is. A 30-39 éves korosztály most kezdi felfedezni a videómegosztók világát. A 40-49 évesek körében a hírportálok híreinek olvasásával és a klasszikus közösségi oldalakon töltött idő is kisebb válságot mutat, ez a kisebb elfordulás leginkább a fórumoknak, blogoknak és a videómegosztóknak kedvezett.
 
Komoly tartalompiaci mozgásokat mutat tehát az elmúlt év, melyek feltehetően a jövőben tovább fognak erősödni: a klasszikus tömegtartalmak helyébe a közösségi oldalak, kiemelten a videós site-ok kerülnek. 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Négyféle csokit olvasztott össze egy táblába az édességgyár, és ezzel nem csak azokra gondolnak, akik Gombóc Artúr nyomdokain járva, minden csokoládét imádnak.

Lassan teljes az idei filmfesztivál programja, és már összeállt a nemzetközi zsűri is.

Őry Eszter két barátjával hozta létre az ArtNeszt, a képzőművészeti ügynökséget.

Urbán Zsolt a HírTV vendége volt, ahol a CBA csak az apropót adta, valójában a fő témát a #loveislove kampány szolgáltatta.

Egy évre szól, de kétszer meghosszabbítható további egy-egy évre.

hirdetés

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés
hirdetés