Pőcze Balázs, az új újlipótvárosi

Az én városom sorozatunkban most Pőcze Balázs, a Mito alapító-kreatívigazgatója mutatja be, hogy mit szeret és mit nem Újlipótvárosban.

Mióta laksz itt?
Új újlipótvárosi vagyok. Az életem java részét a Békásmegyer - Erzsébetváros tengely két végén töltöttem, de pár évvel ezelőtt olyan lánnyal hozott össze egy Lufthansa-sztrájk, akihez tartozik egy teljes városrész is. Így keveredtem ide.

Mit szeretsz benne és mit nem? 
Nem vagyok rajongója a helynek, pláne nem annyira, amennyire mostanában szokás érte rajongani - ha Újlipót részvény lenne, biztos nem most vennék belőle. Cserébe viszont szeretem, vagy méginkább jól elvagyok benne.

Szeretem, hogy a félismerősök is köszönnek egymásnak, különösen a kutyások. Én semmiképp se nevezném magamat kutyásnak, de a városrésszel együtt járt egy mopsz is, akit gyakran sétáltatok, így kívülről kutyásnak tűnök. Őt néha elvisszük a kutyafuttatóba, mert ott sok a kutya, és gyakorlatilag nincs kutyaszar, pedig azzal a környék egyébként elég jól áll.

A híres kutyafuttató

Újlipótban hallottam először olyanról, hogy a helyi szülők Facebook-csoportot alapítanak, hogy (jó napokon) használt gyerekholmikkal és orvosválasztási tanácsokkal cserekereskedjenek, vagy (rossz napokon) méltatlankodjanak, hogy X és Y utcák sarkán csukott ablak mellett is rendszeresen hallatszik, ahogy valaki orgazmál.

Melyik a kedvenc üzleted, kávézód/éttermed?
Kedvenc üzletem nincs, illetve csak volt, a Pozsonyi úton az 576 Kbyte, ott kaptam a Commodore-ra Simpsons játékot anyámtól. Életemben nem éreztem olyan hosszúnak a HÉV utat, mint akkor hazafelé.

Pőcze Balázs a Briós előtt

A most a környéken működő üzletek közül az éjjel-nappali az egyetlen, amit gyakran látogatok, Újlipót kiskereskedelme egyébként nem körülöttem forog: van kötelező paleo kereskedés, konyhai kellék szaküzlet, elemes-elosztós-sólámpás elektrobolt, biobolt (egyről tudok, de a nyakamat rá, hogy van még tíz), kismamaruházat, virágos, festéklerakat, hangszerüzlet. És ez csak a lakásunk 200 méteres körzete. Egyikben sem voltam egynél többször, de szívesen sétálok el előttük.

Pőcze Balázs a Pándzsáb Tandori előtt

Újlipót vendéglátását sem tesztelem kellő alapossággal, a háztömbünkben lévő Firkászba például még egyszer se mertem bemenni, inkább a szokások dominálnak. Reggelizéshez a Pozsonyi úti Briós, esténként a Pándzsáb Tandori, de inkább elvitelre, mint ottevésre, én mindig lassúnak érzem magamat ahhoz, ami ott zajlik. A Kinóban és a Mosselenben is eszünk néha, azokat is szeretjük.

A Kino belső tere

Mit mutatnál meg belőle egy barátodnak?
Ha kocsival jön, akkor az egyszem parkolóhelyet, amit véletlenül sikerül megtalálnunk.

A parkolási helyzet

Egy ideális napod hogyan telik ebben a városrészben?
Két jó hosszú sétával az elején és a végén. A középső résszel általában nem szokott bajom lenni.

Ha nem itt, akkor melyik városrészben élnél szívesen?
Szívesen költöznék a Szabadság tér környékére. Részben azért, mert közel van Újlipót.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

GYÓGYKOMM március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók