hirdetés
hirdetés
hirdetés

PLT - olvasásnevelés

A középiskolásokkal akarja megszerettetni az olvasást a Pannon Lapok Társasága olvasónevelői programjával.
hirdetés
A Westdeutsche Allgemeine Zeitunghoz (WAZ) tartozó Pannon Lapok Társasága (PLT) Séta című napilap-ismertető programját azért indította el, mert a középiskolások körében igen alacsony a napilapok iránti érdeklődés - írja a Napi Gazdaság. A PLT úgy kelti fel az érdeklődést a napilapok iránt, hogy megismerteti a fiatalokkal az újságok műfajait, illetve a lapkészítés folyamatait és szabályait. A PLT azokban a megyékben indította el az akciót, ahol lapjai megjelennek: Zala megyében, Vas megyében, Veszprém megyében és Fejér megyében. Ezekben a megyékben a kiadó a középiskolákkal és pedagógiai szervezetekkel vette fel a kapcsolatot. A kiadó reményei szerint a programnak köszönhetően nő majd a nyomtatott kiadványok eladása, mivel az újságok a fiatalokon keresztül a szülőkhöz is eljutnak majd. A WAZ Németországban több éve szervez már olvasói programot, de a brit és az amerikai lappiacon sem ismeretlen ez a fajta aktivitás.

A Napi Gazdaság információi szerint a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) is gondolkodik hasonló programon, de az egyesület tagjai még nem vizsgálták meg a lehetséges megoldásokat. A kezdeményezések azért időszerűek, mert Magyarországon folyamatosan csökken az írott média olvasóinak száma. Az öt és fél millióra becsült olvasótábor 21 százaléka nyugdíjas, és csak hét százaléka 15-18 éves.

hirdetés
Hozzászólások (2 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Kedves Judit, a Lapkiadás szaklap májusi száma részletesen ismertette a Séta programot. Ingyenes példányt a www.lapkiadas.hu site-on igényelhet.
Üdvözlettel:
Szakács László főszerkesztő
szakacs.laszlo@lapkiadas.hu
#
Szeretném tudni, milyen formában lehetne megismerni ezt az ún. Séta c. napilapismertető programot. A fiam 16 éves és szerintem is elég keveset olvas. Napilapot is és
egyéb irodalmat is keveset. Inkább az interneten böngészik ezt-azt. Jó lenne, ha ő is megismerkedne az említett dolgokkal, bár én 14 éve "itt" dolgozom a
HVG-ben, s talán elég sok mindent tud e műfajról, de mégis. Biztosan van egy olyan forma, ami épp az ő korosztályának való. E formára annál is inkább kiváncsi vagyok,
mert 3 évre külföldre készül tanulni, s szeretném őt itthonról is rávenni az olvasásra.
Üdv: Dékán Judit

(mert hát egy anya mindenre képes!)

Az elismerést Zirig Árpád a Csak az reszel neked almát, aki igazán szeret című publicisztikájáért kapta.

Valótlan tényeket állítottak a termékről. A cég „visszaeső jogsértő" a hatóság szerint.

A Trónok harca előzménysorozat pedig 2022-ben érkezik. Összeszedtük a legfontosabb infókat az HBO amerikai sajtónapjáról.

Rendezők, producerek, operatőrök, vágók, hangmérnökök, fesztiválszervezők és filmforgalmazók is ott vannak már a tagok között.

Az RTL Klub is kapott egy 200 ezer forintos bírságot az NMHH Médiatanácsától.

hirdetés
hirdetés

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Az Instagram üzleti használata elméletben és gyakorlatban március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján!

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók