hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ovidius, vagy nyomorultabb napokon sörös kóla

Petronius tökéletes tükre a ma emberének, de Bryan Adams zúzósabb számai is jöhetnek. Ha belefárad a cikkírásba, különleges konyhákkal kísérletezik, stresszmenedzsmentként pedig nagy, amorf tárgyakat mozgat az egyik pontból a másikba. Pintér Dániel Gergő, pr-stratéga és válságkommunikációs szakértő a Kultúrterrorban.

hirdetés

Pintér Dániel Gergő

Könyv

Elég fura kisgyerek voltam, ezért nem csoda, hogy az első olvasás-élményeimet is egy fura kombó határozta meg: az indiánregények, Stephen King klasszikusai és a Biblia. Bár Karl Mayt időközben elhagytam, utóbbi kettőt a máig előszeretettel forgatom - már ha éppen nem valami projekten dolgozom, mint általában. Komoly szívfájdalmam, hogy bár rengeteget olvasok, a könyvek tematikájukban szinte kivétel nélkül a szakmához kötődnek. Mivel szépirodalomhoz csak piros betűs ünnepekkor jutok, ezért körültekintő választással próbálom megbecsülni ezeket a pillanatokat.

Stephen King

A gimiben latinból érettségiztem, ez a perverzió pedig ma is tart: szívesen merülök el a római arany- és ezüstkor irodalmában. Ha líráról van szó, akkor Vergilius és Ovidius a nyerő, prózában pedig Senecat vagy Tacitust ajánlom. A hazai modern irodalom képviselői közül éppen a Bächer-életművet igyekszem pótolni, a külföldiek közül pedig az amatőr szomjazó, Charles Bukowski írásai vágnak igazán húsba. Bár mindkét szerző érzékeny humanista, Sienkiewicz Quo Vadis-át azért egyikőjük sem übereli: az a könyv maga az élet, Petronius pedig – a maga „Arbiter elegantiae”-ságában - tökéletes tükre a ma emberének.

Charles Bukowski

Film

Menthetetlen filmőrült vagyok, ezért ha pisztolyt tartotok a fejemhez, akkor sem tudnék kedvencet megnevezni. A top3 legtöbbször látott alkotás az Életrevalók, az Egy asszony illata és az Ütközések. Ennek biztos az az oka, hogy minél idősebb, annál szentimentálisabb leszek. Egyébként Anderson látványvilágát, a skandináv krimik fullasztó hangulatát és a francia művészfilmek történetmesélését imádom a legjobban.

Sorozatok közül legutoljára a Broadchurch rántott be, a nagyvászonról pedig a Captain Fantastic Viggo Mortensen hihetetlenül erős játékával. Az utóbbi időben - a Sing Street-tel az élen - megkedveltem John Carney zenészekről szóló storyjait is, de állandó kutatásban vagyok a legújabb horror gyönygyszemek után is. A műfajban Guillermo del Toro Árvaháza nálam a csúcs.

Zene

Fájó szembenézni vele, hogy bár sokrétű, de borzasztóan kommersz a zenei stílusom. Ezt csak részben írom az ízlésficam számlájára, részben pedig annak tulajdonítom, hogy elsősorban sportolás, főzés vagy utazás során, háttértevékenységként szoktam csak muzsikát hallgatni, a melóba egyszerűen nem fér bele. Baromi szövegközpontú vagyok; leginkább a mondanivaló határozza meg, hogy mire fülelek.

 

Szeretem a reggae-t; egy jó Damian Marley vagy Eddy Grant koncertre például bármikor vevő vagyok, de a régi, klasszikus pop-rock és a különlegesebb hangok, például a Queen, az Aerosmith, vagy Bryan Adams zúzósabb számai is jöhetnek. Énekesnők közül az isteni Joplin, Pink vagy a korai Morissette mindig elfér a telómon, a kortárs könnyűmuzsika képviselői közül pedig Jonn Newman, James Arthur vagy Rag’n’Bone Man számaira tudok a legjobban lazítani. Remélem, hogy erre még ráérek, de ha rajtam múlik, a temetésemen azért egy jó kis Joe Cocker-Horváth Charlie mix szól majd.

Tévé

Csakis külföldi hír-, közéleti és portréműsorok, vagy élő darts-, esetleg NBA-közvetítés; másért igazán fölösleges bekapcsolni. Mondjuk, hazudnék, ha azt mondanám, hogy kocsmázás után nem jó néha Gyilkos Elmék-re elaludni.

Színház

A Katona társulata a kedvencem, a színészek elvitathatatlan tehetsége mellett nagyon szeretem, hogy a rendezés mindig aktuális kérdéseket feszeget és ezekre igazán finom eszközökkel, árnyaltan válaszol. Legutoljára mégsem ők, hanem a Belvárosi Színház nyűgözött le a Pesti Barokkal. Dés Mihály regényéből Kern András készített ijesztően aktuális színpadi változatot, amit Szabó-Kimmel játéka csak még tovább erősít.

Magazin

Elsősorban Forbes, Kreatív és Médiapiac, szakfolyóiratok közül pedig az Információs Társadalom.

Étel

Van egy lila konyhám, amiben két, elsőre homlokegyenest különböző tevékenység, a munka és a főzés szorosan összefonódik. A különbség valójában csak látszólagos, hiszen mindkettő szenvedélyt, inspirációt és odafigyelést igényel. Az ételek előkészítése közben kutatási, oktatási problémákon gondolkozom; ha belefáradok a cikkírásba, különlegesebb konyhák ételeivel kísérletezem kikapcsolódásképp. Étterembe ritkán járok, de ha mégis, akkor elsősorban a japán konyha ígérete csalogat el a Fuji-ba vagy a Nobuba.

Belvárosiként öröm megtapasztalni, hogy az elmúlt öt évben fellendültek a hazai kézműves helyek és street kitchen-ek. Ha leves, akkor Bors Gasztrobár, ha főzelék, akkor Hokedli, ha burger akkor Bölcső, ha pedig békebeli kifőzde, akkor a Róma ételbár vagy Gyergyó Árpi vendéglője.

Ital

Kotyogós kávé csurig tömve brazil Segafredóval és buborékos ásványvíz. Alkoholnak Bloody Mary jó fűszeresen vagy whiskey – lehetőleg Grants, - nyomorultabb napokon sörös kóla, ismertebb nevén Dízel. Minden egyébre ott a kaukázusi kefir, aminek legfőbb evilági helytartója vagyok.

Sport

Számomra a nagy, amorf tárgyak A pontból B pontba való elmozgatása a legkiválóbb stresszmenedzsment, úgyhogy Kettlebell, Powerlifting, súlyemelés és minden, ami az erőt helyezi a középpontba. Ha precíziós vagy kocsmasport, akkor darts, azon belül csakis steel és cut-throat cricket. Mindkettőben lenyűgöz, hogy a mentális felkészültség mire képes.

Program

Elsősorban önkénteskedés és utazás. Az elmúlt években foglalkoztam hátrányos helyzetű gyerekekkel India nyomornegyedeiben és itthon, mélyszegénységben élő roma közösségekben is, de jártam Japánban is. Európán belül elsősorban Korzikán és Görögországban érzem otthon magam, itthon pedig a Mátra csendjét és a Balatonfelvidék présházait preferálom.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Washington Postban megjelent egész oldalas hirdetésben ajánlotta fel az eszement nyomravezetői díjat.

Wolfie, Dj Nara, Metha, illetve Nagy Vivi személyes történeteinek a társaságában.

A Szív City névre keresztelték.

Elhozták a vezető tervezőt, Gorden Wagenert is, aki momés diákokkal tartott szakmai konzultációt.

Módos Márton, az eddigi ügyvezető vette meg a 100 százalékos tulajdonrészt.

hirdetés

A verseny célja díjazni azokat a kommunikációs megoldásokat, melyek támogatják és elősegítik, hogy egy vállalat termékét vagy szolgáltatását egy másik vállalatnak értékesítse. Díjátadó: október 17.

Meghosszabbított nevezési határidő: október 20. A verseny célja: kreatív btl-megoldások és kapcsolódó kommunikációs kampányok díjazása.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Díjátadó: 10.25. Kapunyitás: 19 óra

A verseny célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legszebben tervezett és kivitelezett médiatermékeket Magyarországon. Weboldalakat, alkalmazásokat, tévéműsorokat, magazinokat és más nyomtatott kiadványokat lehet nevezni. Díjátadó: 10.26. kapunyitás: 19 óra

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 27.

Workshop az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletéről, közismertebb nevén a GDPR-ról november 10-én.

Facebook és Instagram hirdetések kezelése a gyakorlatban november 16-án.

Prizma Kreatív PR Díj díjátadó: november 22. Helyszín: Akvárium Klub

Minden gallérhoz másképp kell szólnunk HR-eseként? Kiderül a november 21-i workshopunkon, ahová kék gallérosokra specializálódott HR-eseket várunk.

Hr-esként Ön hol nézi meg először egy jelölt profilját? És kiről mit árul el az adatlapja? És azt vajon tudja, hogy a jelöltek hol és hogyan keresnek a legaktívabban munkát? Workshopunkon mindenre választ kap. November 21. 09:00

A Kreatív hagyományos éves konferenciáján ismét a pr-szakma előtt álló legaktuálisabb kihívásokat járjuk körbe. Időpont: november 23.

hirdetés
hirdetés