hirdetés
hirdetés
hirdetés

PET Portál - fórum a privátszférát erősítő technológiákról

Megalakult az úgynevezett Privátszférát Erősítő Technológiák (PET) hazai internetes fóruma, a PET Portál és Blog. A fórum olyan technológiákat kíván bemutatni, melyek az interneten egyre gyakoribb, a privátszférába tolakodó alkalmazások és visszaélések ellen segítenek védekezni.
hirdetés
A PET Portál és Blog címen működő nonprofit szakmai portál célja az, hogy a PET-ek témakörével kapcsolatos ismereteket, híreket, elemzéseket, véleményeket és más publikációkat közöljön.

Mint azt a Kreatív Online megtudta, szervezet nem áll a honlap mögött: az oldalt létrehozó és működtető szerkesztőbizottság tagjai Székely Iván, a BME Elektronikai Technológiai Tanszékének docense, Szabó Máté Dániel, az ELTE oktatója és Gulyás Gábor György, a BME doktorandusza.

A PET Portál és Blog szervezői szerint az internetes világban az emberek egyre kevésbé urai a magukról szól információknak: amíg az állam egyre többet tud polgárairól, a szolgáltatók ügyfeleikről, addig az átlagember legtöbbször nem is tudja, ki és mikor figyeli meg, és milyen legális és illegális célra használják fel adatait.

A szervezet szerint a törvények, és adatvédelmi önmagukban nem tudnak elegendő védelmet nyújtani az egyre újabb technikák ellen. Ezért szeretnék bemutatni és terjeszteni a PET-eket, hogy magával a technológiával mérsékeljék a magánéletre gyakorolt káros hatásokat.

A PET-ek segítségével például illetéktelen megfigyelők kizárásával lehet levelezni, böngészni az interneten, kiirtani a „webpoloskákat”, vagy megbizonyosodni arról, hogy kívánságunkat – például adataink törlését – valóban végrehajtották-e az adatkezelők.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A gasztromarketing ügynökség felel az új étterem és bár social media felületeiért. 

A gyógyszert nem ők fogják feltalálni, de igyekeznek megakadályozni, hogy tévesen más azt állítsa magáról, hogy nála van a gyógyír.

A régi játékok rajongóinak óriási csemege a könyv.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik direkt a koranyári időszakban csábítaná a filmrajongókat.

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) vezetése mellett látja ezt a feladatot.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Meghosszabbított nevezési határidő: március 13.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Jöjjön el március 12-én a tavaszi Gyógyszerkommunikációs konferenciára! Inspirálódás, tanulás és tudásmegosztás nem csak gyógyszeripari szakembereknek az EGIS exkluzív, interaktív helyszínén!

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Nevezési határidő: 2020. március 13.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne adatvédelmi szempontból is jól (fel)használni a hazai adatvagyon

Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

A Kreatív szaklap április 2-án először szervezi meg a Best of Best.net & Lollipop workshopot, amelyen az ügynökségek bemutatják a két versenyen legeredményesebben szereplő kampányaikat.

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: április 3.

A nagy sikerrel zajló Év Gyára verseny ötéves jubileuma alkalmából egy egész napos konferenciával egészítjük ki díjátadó gálánkat, ezzel teremtve meg az év egyik kiemelkedő ipari eseményét. Ismerje meg a nemzetközi és a hazai év gyára verseny győzteseinek legjobb gyakorlatait!

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

Nagy Kreatív Nap május 7-én! További részletek hamarosan...

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés