hirdetés
hirdetés
hirdetés

PET Portál - fórum a privátszférát erősítő technológiákról

Megalakult az úgynevezett Privátszférát Erősítő Technológiák (PET) hazai internetes fóruma, a PET Portál és Blog. A fórum olyan technológiákat kíván bemutatni, melyek az interneten egyre gyakoribb, a privátszférába tolakodó alkalmazások és visszaélések ellen segítenek védekezni.
hirdetés
A PET Portál és Blog címen működő nonprofit szakmai portál célja az, hogy a PET-ek témakörével kapcsolatos ismereteket, híreket, elemzéseket, véleményeket és más publikációkat közöljön.

Mint azt a Kreatív Online megtudta, szervezet nem áll a honlap mögött: az oldalt létrehozó és működtető szerkesztőbizottság tagjai Székely Iván, a BME Elektronikai Technológiai Tanszékének docense, Szabó Máté Dániel, az ELTE oktatója és Gulyás Gábor György, a BME doktorandusza.

A PET Portál és Blog szervezői szerint az internetes világban az emberek egyre kevésbé urai a magukról szól információknak: amíg az állam egyre többet tud polgárairól, a szolgáltatók ügyfeleikről, addig az átlagember legtöbbször nem is tudja, ki és mikor figyeli meg, és milyen legális és illegális célra használják fel adatait.

A szervezet szerint a törvények, és adatvédelmi önmagukban nem tudnak elegendő védelmet nyújtani az egyre újabb technikák ellen. Ezért szeretnék bemutatni és terjeszteni a PET-eket, hogy magával a technológiával mérsékeljék a magánéletre gyakorolt káros hatásokat.

A PET-ek segítségével például illetéktelen megfigyelők kizárásával lehet levelezni, böngészni az interneten, kiirtani a „webpoloskákat”, vagy megbizonyosodni arról, hogy kívánságunkat – például adataink törlését – valóban végrehajtották-e az adatkezelők.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Dinamikus kizárási listákat lehet vele létrehozni, amivel egyszerűsíthetik a kampányok menedzselését.

Michal Malysa tizenöt piacon vezényli majd a cégcsoport külső és belső kommunikációját.

A bútoráruház nem is költ más offline csatornán, a szpot a saját kreatívcsapat munkája.

534 különböző ruhadarab vonul fel a bevásárlóközpontból a látványos videókban.

A patika kampányokért jött, de még több lett belőle.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés
hirdetés