hirdetés
hirdetés
hirdetés

PET Portál - fórum a privátszférát erősítő technológiákról

Megalakult az úgynevezett Privátszférát Erősítő Technológiák (PET) hazai internetes fóruma, a PET Portál és Blog. A fórum olyan technológiákat kíván bemutatni, melyek az interneten egyre gyakoribb, a privátszférába tolakodó alkalmazások és visszaélések ellen segítenek védekezni.
hirdetés
A PET Portál és Blog címen működő nonprofit szakmai portál célja az, hogy a PET-ek témakörével kapcsolatos ismereteket, híreket, elemzéseket, véleményeket és más publikációkat közöljön.

Mint azt a Kreatív Online megtudta, szervezet nem áll a honlap mögött: az oldalt létrehozó és működtető szerkesztőbizottság tagjai Székely Iván, a BME Elektronikai Technológiai Tanszékének docense, Szabó Máté Dániel, az ELTE oktatója és Gulyás Gábor György, a BME doktorandusza.

A PET Portál és Blog szervezői szerint az internetes világban az emberek egyre kevésbé urai a magukról szól információknak: amíg az állam egyre többet tud polgárairól, a szolgáltatók ügyfeleikről, addig az átlagember legtöbbször nem is tudja, ki és mikor figyeli meg, és milyen legális és illegális célra használják fel adatait.

A szervezet szerint a törvények, és adatvédelmi önmagukban nem tudnak elegendő védelmet nyújtani az egyre újabb technikák ellen. Ezért szeretnék bemutatni és terjeszteni a PET-eket, hogy magával a technológiával mérsékeljék a magánéletre gyakorolt káros hatásokat.

A PET-ek segítségével például illetéktelen megfigyelők kizárásával lehet levelezni, böngészni az interneten, kiirtani a „webpoloskákat”, vagy megbizonyosodni arról, hogy kívánságunkat – például adataink törlését – valóban végrehajtották-e az adatkezelők.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Érdemes megvárni, amíg a szétrobbanó báránylufik is megérkeznek a buliba.

Jávor Benedek, a Klubrádió és a Mérték Médiaelemző Műhely közösen adták be a panaszt.

A lap egyik új hirdetése a mianmari népirtás felderítésére épül.

Tarjányi Péter és Murányi András egykori hírigazgató szerint a 444 cikke csúsztat a lapnál történtekről.

Igazán nem szép tőlük, mert előtte eladtak neki egy taliga Whoppert egy fogadásra.

hirdetés

Díjátadó: január 30., kapunyitás: 19.00 Vedd meg a jegyed a bulira!

2018 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2018-as Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2019. február 5.

A leghasznosabb, leginspirálóbb people management tartalmak február 13-án, hogy a 2019-es éved még sikeresebb legyen!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Február 28-án a gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést a Facebookon és az Instagramon.

hirdetés
hirdetés