hirdetés
hirdetés
hirdetés

Perrel fenyegeti az FBI a Wikipédiát

Bírósági pert helyezett kilátásba az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a Wikipédia ellen, amennyiben az online enciklopédia nem veszi le a szervezet címerét a testületről szóló bejegyzésből.

hirdetés

Az FBI július végén levelet küldött az enciklopédiát működtető Wikimedia Alapítványnak, és abban a jelkép azonnali levételét követelte, mivel álláspontja szerint annak használata a vonatkozó törvény értelmében egyértelműen tilos - olvasható a The New York Times online kiadásában.

A Wikipédia jogászai a jelek szerint nem szeppentek meg. Udvarias, de csípős hangvételű válaszlevelükben rámutattak, hogy az FBI hiányosan idézi a törvényt, amely elsősorban a jelvény fizikai valójában történő birtoklását, illetve a címer előnyszerzés céljából való használatát tiltja, nem pedig azt, hogy nonprofit weboldalakon illusztrációképpen megjelenjen.

"A jelvények és az azonosító kártyák tárgyak, amelyeket birtokosuk felhasználhat arra, hogy éljen a szövetségi kormány tekintélyével. Egy enciklopédia-bejegyzésre ez nem igaz" - érvelnek a Wikipédia jogászai.

A The New York Times megjegyzi, hogy az FBI-címer számos internetes oldalon, többek között az Encyclopedia Britannica online kiadásában is megjelenik.

Michael Godwin, a Wikimedia Alapítvány általános jogtanácsosa közölte, hogy készek bíróságon is megvédeni álláspontjukat.

Az FBI egyik szóvivője, William Carter nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, hogy "az FBI címerét törvény szerint tilos használni, hacsak nem rendelkezik valaki az FBI igazgatójának engedélyével".

A Yahoo hírportálja megjegyzi: ha az FBI-t valóban annyira aggasztja címerének internetes terjedése - amely, mint egy egyszerű Google-keresés megmutatja, valóban jelentős -, talán fel kellene hagynia azzal, hogy saját honlapján több helyen is nagy felbontású képeket közöl róla. Ha pedig a jelvények hamisítását szeretnék megfékezni, az azokat mutató közeli fotók közzétételét is be kellene szüntetniük.

(forrás: MTI)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A HP-nak rendezett videó a képernyőfüggőség helyett az ünnep megélésére buzdít.

What a time to be alive! – mondaná a művelt angol.

Legalábbis a Sainsbury’s karácsonyi reklámja szerint.

A „Klub élmény” második felvonását november 23-án, szombaton rendezik. Közben épülget szépen az Instagramjuk is.

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi kampánysorozata.

Díjátadó: 19.11.26. (19:30) Akvárium Vedd meg jegyed a bétéelesek bulijára!

Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok – átállási workshop

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 04.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

A Prizma Kreatív PR Díj idei dajátadója - gyere, ünnepelj velünk!

hirdetés
hirdetés