hirdetés
hirdetés
hirdetés

Perrel fenyegeti az FBI a Wikipédiát

Bírósági pert helyezett kilátásba az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a Wikipédia ellen, amennyiben az online enciklopédia nem veszi le a szervezet címerét a testületről szóló bejegyzésből.

hirdetés

Az FBI július végén levelet küldött az enciklopédiát működtető Wikimedia Alapítványnak, és abban a jelkép azonnali levételét követelte, mivel álláspontja szerint annak használata a vonatkozó törvény értelmében egyértelműen tilos - olvasható a The New York Times online kiadásában.

A Wikipédia jogászai a jelek szerint nem szeppentek meg. Udvarias, de csípős hangvételű válaszlevelükben rámutattak, hogy az FBI hiányosan idézi a törvényt, amely elsősorban a jelvény fizikai valójában történő birtoklását, illetve a címer előnyszerzés céljából való használatát tiltja, nem pedig azt, hogy nonprofit weboldalakon illusztrációképpen megjelenjen.

"A jelvények és az azonosító kártyák tárgyak, amelyeket birtokosuk felhasználhat arra, hogy éljen a szövetségi kormány tekintélyével. Egy enciklopédia-bejegyzésre ez nem igaz" - érvelnek a Wikipédia jogászai.

A The New York Times megjegyzi, hogy az FBI-címer számos internetes oldalon, többek között az Encyclopedia Britannica online kiadásában is megjelenik.

Michael Godwin, a Wikimedia Alapítvány általános jogtanácsosa közölte, hogy készek bíróságon is megvédeni álláspontjukat.

Az FBI egyik szóvivője, William Carter nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, hogy "az FBI címerét törvény szerint tilos használni, hacsak nem rendelkezik valaki az FBI igazgatójának engedélyével".

A Yahoo hírportálja megjegyzi: ha az FBI-t valóban annyira aggasztja címerének internetes terjedése - amely, mint egy egyszerű Google-keresés megmutatja, valóban jelentős -, talán fel kellene hagynia azzal, hogy saját honlapján több helyen is nagy felbontású képeket közöl róla. Ha pedig a jelvények hamisítását szeretnék megfékezni, az azokat mutató közeli fotók közzétételét is be kellene szüntetniük.

(forrás: MTI)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A Versenyhivatalhoz panaszok érkeztek arról, hogy a televíziós műsorszolgáltatók a nagyobb műsorterjesztőknek kedvezőbb árakat ajánlanak, mint a kisebbeknek.

A Magyar Public Relations Szövetség gyereknap apropóján járta körbe a gyerekinfluenszerekkel és az influenszerek gyerekeivel kapcsolatos jogi és etikai kérdéseket.

Az Oil! benzinkúthálózat online reklámfilmmel tiszteleg a félévszázados autómárka előtt.

Június 14-ig lehet leadni az ENSZ élelmezési programjához kapcsolódó briefre adott munkákat.

Az elmúlt években meggyilkolt hét afroamerikai áldozat kapcsán erős társadalmi üzenetet fogalmazott meg az étteremlánc.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés