hirdetés
hirdetés
hirdetés

Otthagyták a reklámszakmát, elmentek utazni

Chanel Carter és Stevo Dirnberger a dél-afrikai reklámiparban dolgoztak. Egészen addig, ameddig elegük nem lett. Most egy éven keresztül körbejárják a világot, és még szponzort is találtak maguknak. 

hirdetés

Most sokak már élezik is a kaszát, felbugyog belőlük a részben jogos munkás-paraszti düh, hogy mindig csak a gazdagok járnak jól, én is minősíthetetlen tárggyal küldtem tovább a barátnőmnek az Adweek cikkét. De nyugodjunk le, ez mégiscsak egy történet a lazításról, a kilépésről, a feltöltődésről és a cuccokkal szponzorált utazásról és a How Far From Home-projektről. 


Chanel és Stevo 2010-ben ismerkedtek meg egy vakrandin, 2015-ben pedig Stevo a Joe Public - a cikk szerint Dél-Afrika legjobb ügynöksége - art direktoraként, Chanel pedig a Cerebra nevű közösségimédia-ügynökség kreatívigazgatójaként állt fel az utazgatás kedvéért. 

A döntésük okáról azt mondják:

"Közel egy évtizedet dolgozol az iparágban és a lábad - képletesen szólva - elkezd viszketni. Szerencsések voltunk, hogy eljuthattunk a 2014-es Design Indaba konferenciára és elmentünk Stefan Sagmeister, az alkotószabadság keresztapjának előadására (Sagmeister minden hetedik évben egy évre bezárja a dizájnirodáját). Tőle hallottunk először arról, hogy ki kell kapcsolni magunkat, és mindketten tudtuk, hogy erre van szükségünk. Ezután már azt is tudtuk, hogy nem csinálhatjuk a következő harminc évben ugyanazt, ugyanúgy. Így elkezdtünk minden centet félretenni" - ismertetik az előzményeket és a motivációt:

Az álmokról:

"Mindig is fura dolgokról álmodoztunk. Milyen lehet egy igluban aludni? Alaszkában halászni? Meglátogatni olyan dizájnervárosokat, mint Berlin vagy Koppenhága? Elég spórolással és okos kereséssel bárhová el lehet jutni" - mondják. 

 

A photo posted by How Far From Home (@howfarfromhome) on Apr 29, 2015 at 11:23pm PDT


Tehát Chanel és Stevo elkezdtek félretenni a Nagy Utazásra, hogy kilépjenek a "szuper munka, fényes autók, csodálatos otthon" jelentette komfortzónából. És jött még egy miniszponzoráció is. 

Hiszen Chanel egyik haverja a Jawbone nevű, különféle elektronikai és viselhető digitális cuccokat gyártó cég importőre hallott a pár tervéről, majd felajánlotta, hogy kapnak egy UP 24 karkötőt, ilyet. Cserébe promotálniuk kell a terméket. De azt mondják, hogy ez csak egy kihívás, hogy teljesíteni tudják-e a napi 10 ezer lépést/8 óra alvást. Semennyi pénzt nem kapnak érte és nem kötelező tartalmat sem gyártaniuk. 


Arról a cikkben nem írnak, hogy vannak azért más márkák is velük, amelyekről csak annyit írnak, hogy "társak, akik nélkül nem tudnánk az életünket elképzelni." Közöttük ott van az Apple, a Durex, a Canon, a Crumpler, a GoPro, a Moleskine, a Thule és az Adidas. Nehéz elhinni, hogy valaki csak jófejségből tegye ki a logójukat a honlapjára. 

Emellett készítettek egy 63 pontból álló "bakancslistát" is. Amit ne nyissanak meg, ha irigy fajta emberek. 

Az utazást 2015 decemberig tervezik, és nem tudják, utána mi lesz. Jelenleg Norvégiában vannak. 

 

(forrás: Kreatív Online, Adweek.com)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Shasn még csak a Kickstarter-kampányánál tart, de máris kapott egy elég látványos videót.

A legjobb reklám kategória öt jelöltje között a Netflix fekete színészekre fókuszáló hirdetése is ott szerepel.

Úgyhogy Magyarországon is ők vásárolhatják a médiát a Barbie babáknak.

A kormánytanácsadó az Alkotmánybírósággal akarta kimondatni, hogy nem lehet, de nem adtak neki igazat.

André Aciman sikerkönyve folytatását mutatja be Budapesten

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nyári ráadás! Végleges nevezési határidő: július 31.

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

hirdetés
hirdetés