hirdetés
hirdetés
hirdetés

Otthagyták a reklámszakmát, elmentek utazni

Chanel Carter és Stevo Dirnberger a dél-afrikai reklámiparban dolgoztak. Egészen addig, ameddig elegük nem lett. Most egy éven keresztül körbejárják a világot, és még szponzort is találtak maguknak. 

hirdetés

Most sokak már élezik is a kaszát, felbugyog belőlük a részben jogos munkás-paraszti düh, hogy mindig csak a gazdagok járnak jól, én is minősíthetetlen tárggyal küldtem tovább a barátnőmnek az Adweek cikkét. De nyugodjunk le, ez mégiscsak egy történet a lazításról, a kilépésről, a feltöltődésről és a cuccokkal szponzorált utazásról és a How Far From Home-projektről. 


Chanel és Stevo 2010-ben ismerkedtek meg egy vakrandin, 2015-ben pedig Stevo a Joe Public - a cikk szerint Dél-Afrika legjobb ügynöksége - art direktoraként, Chanel pedig a Cerebra nevű közösségimédia-ügynökség kreatívigazgatójaként állt fel az utazgatás kedvéért. 

A döntésük okáról azt mondják:

"Közel egy évtizedet dolgozol az iparágban és a lábad - képletesen szólva - elkezd viszketni. Szerencsések voltunk, hogy eljuthattunk a 2014-es Design Indaba konferenciára és elmentünk Stefan Sagmeister, az alkotószabadság keresztapjának előadására (Sagmeister minden hetedik évben egy évre bezárja a dizájnirodáját). Tőle hallottunk először arról, hogy ki kell kapcsolni magunkat, és mindketten tudtuk, hogy erre van szükségünk. Ezután már azt is tudtuk, hogy nem csinálhatjuk a következő harminc évben ugyanazt, ugyanúgy. Így elkezdtünk minden centet félretenni" - ismertetik az előzményeket és a motivációt:

Az álmokról:

"Mindig is fura dolgokról álmodoztunk. Milyen lehet egy igluban aludni? Alaszkában halászni? Meglátogatni olyan dizájnervárosokat, mint Berlin vagy Koppenhága? Elég spórolással és okos kereséssel bárhová el lehet jutni" - mondják. 

 

A photo posted by How Far From Home (@howfarfromhome) on Apr 29, 2015 at 11:23pm PDT


Tehát Chanel és Stevo elkezdtek félretenni a Nagy Utazásra, hogy kilépjenek a "szuper munka, fényes autók, csodálatos otthon" jelentette komfortzónából. És jött még egy miniszponzoráció is. 

Hiszen Chanel egyik haverja a Jawbone nevű, különféle elektronikai és viselhető digitális cuccokat gyártó cég importőre hallott a pár tervéről, majd felajánlotta, hogy kapnak egy UP 24 karkötőt, ilyet. Cserébe promotálniuk kell a terméket. De azt mondják, hogy ez csak egy kihívás, hogy teljesíteni tudják-e a napi 10 ezer lépést/8 óra alvást. Semennyi pénzt nem kapnak érte és nem kötelező tartalmat sem gyártaniuk. 


Arról a cikkben nem írnak, hogy vannak azért más márkák is velük, amelyekről csak annyit írnak, hogy "társak, akik nélkül nem tudnánk az életünket elképzelni." Közöttük ott van az Apple, a Durex, a Canon, a Crumpler, a GoPro, a Moleskine, a Thule és az Adidas. Nehéz elhinni, hogy valaki csak jófejségből tegye ki a logójukat a honlapjára. 

Emellett készítettek egy 63 pontból álló "bakancslistát" is. Amit ne nyissanak meg, ha irigy fajta emberek. 

Az utazást 2015 decemberig tervezik, és nem tudják, utána mi lesz. Jelenleg Norvégiában vannak. 

 

(forrás: Kreatív Online, Adweek.com)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A több éves nagyvállalati HR vezetői tapasztalattal rendelkező Kárpáti Diána 2019 májusától a cégcsoport tagja.

A győztesek mámorától egészen Galactic Jackson szettjéig dokumentáltuk az eseményeket.

A hírek szerint több ezer szellemi munkát végző alkalmazottat küldenek el a cégtől a közeljövőben.

A Property Market meghívásos tenderén három ügynökség indult, a két körös kiválasztási folyamat végén pedig a Black Page Consulting nyert.

Mint kiderült, a kiadóvállalat fiókjait azért zárolta a Facebook mert egyikük megsértette a reklámszabályzatot.

hirdetés

A Magyar Instagram Körkép 4.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Az aktuális globális és hazai trendek és érdekességek (fun fact-ek) bemutatása, mindezt az adatvezérelt marketing gondolkodás, az adatvizualizáció eszköztárának demonstrálása mellett.

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

A versenyre nevezhető bármely olyan mozgóképes alkotás, amely 2018.01.01. és 2019. 05.24. között bármilyen online, illetve mobileszköz-alapú felületen került elsődlegesen publikálásra. Nevezési határidő: május 24.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. május 31., 08.30 - 14.00

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

Leendő ügyfeled már nálad van – csak észre kell venned! Az adatvezérelt marketing lehetőségei és kihívásai. Hogyan szerezz új ügyfeleket digitális marketinggel, hogyan tartsd meg a régieket? Weboldal-monitoring, tartalommarketing, email-marketing június 12-én.

Egy laza szakmai délután szuper előadásokkal, influencer best practice-ekkel és borkóstolással! Ráadásul igazi influencereket is kérdezhettek majd!

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés