hirdetés
hirdetés
hirdetés
Share on Tumblr

Ötször olvastam az Anna Kareninát

Az eheti Kultúrterrorban Bentzik Réka mesél a kedvenceiről. A szerelmes filmek és melankolikus zenék mellett az MVM kommunikációs vezetőjének életében fontos szerepet tölt be Szigliget és a sport is.

hirdetés

Bentzik Réka
Könyv

Lev Tolsztoj: Anna Karenina

Kislánykorom óta központi szerepet töltenek be az életemben a könyvek. Nagyon el tudok veszni egy-egy sztoriban, teljesen a hatásuk alá kerülök, és kicsit az lesz az én valóságom is, amit éppen olvasok. Pontosan ezért szeretem nagyon a társadalmi regényeket, amikor nemcsak egy-egy szereplő, hanem egy egész korszak életérzését át tudom venni

Az Anna Kareninát szerintem legalább ötször olvastam, más és más életkorban és élethelyzetben. Mindig mást adott, mindig pont azt, amire szükségem volt. All time favorite.

Film

Elemi szerelem

Nem egy klasszikus szerelmes film, de nagyon életszerű és aktuális témát boncolgat. Imádom Sophie Marceau hihetetlenül szofisztikált karakterét és éteri szépségét. Nekem ő a klasszikus nőideál. Néha elég csak a film zenéjét meghallgatnom és máris elkap a hangulat. Nagyon sokszor láttam, és az üzenete mindig elgondolkodtat: ha azt akarod, hogy valami soha ne érjen véget, ne hagyd, hogy elkezdődjön...

 

Kóristák

Kedves, szívmelengető történet a szeretetről és elfogadásrólKötelezővé tenném a gimnazista korosztálynak. Vagyis tulajdonképpen mindenkinek.  

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Nekem ez egy kifejezetten nehéz film, nehéz mondanivalót és sok feldolgoznivalót hordoz magában, de pont ezért szeretem. Ha valami nem érint meg, nem hagy nyomot bennem, az kidobott idő. Hát, ez nem olyan. Sokat játszottam a „mi lenne, ha” gondolatával, és minden életszakaszban más és más válaszokat találtam rá. 

És ha film, akkor persze nem maradhatnak ki a sorozatok sem! Tévét szinte egyáltalán nem nézek, a sorozatokra viszont nagyon rá tudok kattanni. Most éppen óriási Trónok harca lázban égek - köszönhetően a húgomnak és az apukámnak - alig várjuk, hogy kijöjjön az új évad. Úgy, ahogy van, szerintem zseniális az egész! 

 

Zene

Birdy

Ha szomorú vagyok azért, ha boldog vagyok azért. Imádom a hangját, a dallamokat, a szövegeit. Minden album, minden egyes száma nekem, hozzám, rólam szól. 

 

Lana del Rey

Csak, hogy a melankólikus női előadóknál maradjak. Többen kérdezték már tőlem, hogy miért hallgatok folyton szomorú zenéket. Biztos van bennem némi önsanyargatásra és szenvedésre való hajlam is, de alapvetően nekem ezek a zenék nem szomorúságot vagy örömet, sokkal inkább mélységet adnak. Ez pedig nagyon fontos dolog az életemben. Szerelemben, barátságban, családi kapcsolatokban mindig a mélységre, a valódi értékek megtalálására törekszem. 

A zenei ízlésem egyébként igazán széles skálán mozog. Imádom azokat a számokat, amikre még a szüleim korosztálya bulizott, például nagy Beatles-rajongó is vagyok.

Szeretünk zenére ébredni, hogy jókedvűen induljon a napunk! Mostanában például erre:

 

Étterem

Imádom az ázsiai konyhát és a jófej, laza helyeket, ezért szívesen járok a Saoba, az Urban Tigerbe, vagy a Baotifulba.

Ha egy kicsit elegánsabb közegre vágyom, akkor általában a Kollázst választom. Gyönyörű az enteriőr, az egész helyet áthatja a profizmus és az igényesség. Szeretem, hogy nagyon figyelnek a részletekre.

Kirándulás

Ha belföld, akkor csakis Szigliget. Nincs még egy hely a világon, ahol annyira jól tudnám magam érezni, mint ez az apró kis északi parti pont a Balatonon. Van itt egy családi nyaralónk, és minden szabad percem itt töltöm, amikor csak lehetséges. Ennek köszönhetem, hogy ilyen erős és összetartó a családunk, hogy az unokatestvéreim nem távoli rokonok, hanem szinte a testvéreim, a legjobb barátaimAz egész szigligeti közösség egy nagy család, ahová kiváltság bekerülni, nagyon szerencsés vagyok, hogy ide „születtem”. 

A másik ikonikus hely az életemben egy kicsit távolabbi pont: Ausztrália. Imádom Sydneyt is, de a varázshelyem itt is egy apró kis falu, ami tulajdonképpen egy utcából és egy strandból áll: Noosa. Nem tudom megmondani miért, de valahogy az első perctől kezdve éreztem, amikor megérkeztem ide, hogy ez a hely velem együtt rezeg. Nekem ez a szerelem. Igazi flower power életérzés, ami mindent áthat, és akárhányszor visszatérek ide, azonnal újra és újra átjárja mindenem. 

Noosa. Forrás: Wikipédia
 

Sport 

Gyerekkoromban versenyszerűen röplabdáztam, úgyhogy a sportnak mindig központi szerepe volt az életemben. Nagyon sok mindenre megtanított úgy, hogy észre sem vettem. Ebből mára már csak a szigligeti strandröplabdameccsek maradtak, de ezek mindig a nyár elmaradhatatlan eseményei.

Az új mániám pedig a jóga. Hihetetlen hatással van rám, kívül-belül egyaránt. Nagyon sok pozitív változást hozott az életembe, ezért igyekszem minél többször gyakorolni, akár háromszor, négyszer is egy héten. Biztos viccesen hangzik, de imádok fejen állni, tényleg megfordítja a testemben vagy a lelkemben zajló negatív folyamatokat, és hipp-hopp rendbejövök, bármi problémám is van. 

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az Ipsos a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásait vizsgálta.

A német EDEKA szupermarketlánc egy groteszk és egyben nagyon szép reklámot készített. 

Vizuális, márkakommunikációs tervezési feladatokkal bízták meg az ügynökséget.

 

Bekker Balázs a hajléktalanok helyzetét bemutató cikksorozat tervével nyert.

Müller Mihály elmenetele a cég friss tulajdonosváltásával lehet összefüggésben - értesült a 24.hu.

hirdetés

Az Iránytű 2017 kommunikációs verseny nevezési határideje: február 24. 18 óra

Február 28-án ismét gyógyszerkommunikációs konferencia. Fókuszban a jövő betegei és médiafogyasztási szokásaik lesznek.

Tippek és trükkök a prezi.com használatáról. Workshop 2017. március 8-án.

A Kreatív és a Republic Group által közösen szervezett konferencia március 9-én várja a reklámipar jövője iránt érdeklődőket.

Indul a nevezés az idei Hipnózisra, amely Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye. Nevezési határidő: március 10.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 17.

Micro moments, Google Adwords és Youtube, videotartalom stratégia, mobilhirdetés, attribúciós modellezés

2017. április 6-7. Országos sales meeting azoknak, akik szeretnek értékesíteni, és még jobbak akarnak lenni!

Idén is megrendezzük az FMCG-szektor egyik legmeghatározóbb, kétnapos eseményét. Időpont: 2017.04.27-28.

hirdetés
hirdetés