hirdetés
hirdetés
hirdetés

Orbán: Az interjúnak nem az az értelme, hogy bikaviadalt vívjak egy újságíróval

Rendhagyó Kormányinfó volt csütörtökön, Gulyás Gergely helyett Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt újságírók kérdéseire. Médiás témák is szóba kerültek.

hirdetés

Orbán Viktor irodája még tavaly ősszel ígérte meg ,hogy tart egy olyan eseményt, amelyen újságírók kérdezhetik szabadon (talán Vlagyimir Putyin éves kérdezz-feleleke adta az ihletet). Ez elsikkadt, de múlt héten Havasi Bertalan sajtófőnöknek felelevenítették az ígéretet, így került sor a mostani, módosított Kormányinfóra, ahol sok év után nem csak ak ormánybarát médiumok képviselői kérdezhettek a miniszterelnököt.

A 444 kérdésére Orbán Viktor kifejtette: ma baloldali-liberális-kormányellenes médiatöbbség van. „Indulat nélkül mondom, nincs bennem harag, nem rázom az öklömet" - mondta. Mint mondta, úgy kelt fel ma is, hogy tudta, ellenszélben fog dolgozni. A legnagyobb tévé, a legnagyobb netes portál, a legnagyobb hetilap is liberális kézben van. "Tudom hogy többen vannak ellenem önök közül, mint mellettem" - tette hozzá.

A Népszava újságírója tovább fűzte a miniszterelnök fenti gondolatmenetét, és rákérdezett: ha elismeri, hogy többen olvassák azokat, akik Orbán ellen vannak, akkor nem gondolja-e, hogy le kellene ülni interjút adni nekik (ami egyébként évek óta nem történt meg)? Orbán erre azt mondta, az interjúnak nem az az értelme, hogy bikaviadalt vívjon egy újságíróval, rosszindulatú ember előzetesen megírt kérdéseire nem akar válaszolni, "erre nincs szükségem". De arra nyitott, ha valaki azonos megközelítésű, vagy több oldalról akar egy témát körbejárni, esetleg vitatkozni akar, az ilyen interjúkra nyitott.

Orbán Viktor egy mondat erejéig elővette a stílusára jellemző „hölgyekezést" is: "Persze előfordult az is, hogy parlamentben hölgyek levadásznak egy-egy kérdésre, az ellen nincs védekezés". 

Az RTL Klub a fideszes médiaalapítványról kérdezte Orbánt. A miniszterelnök szerint azért nemzetstratégiai érdek létrehozni a kormánybarát médiumokat tömörítő Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, mert az nonprofit. „Ha a balliberális oldal ugyanezt az utat kívánja járni, ugyanezt a döntést fogom hozni" – mondta a miniszterelnök. 

Kovács Zoltán szóvivő arra a kérdésre, hogy miért nem engedték be bizonyos médiumok (Alfahír, Azonnali, Direkt36, Klubrádió, Magyar Hang, Mérce újságíróit, azt válaszolta: a terem így is tele van, és egyébként is, pártsajtót nem engednek be, aminek némiképp ellentmond, hogy a 888, az Origo és az MTVA képviselői is jelen lehettek – igaz, ezek már mind nonprofit alapítványhoz tartozó médiumok. A hivatalos indoklás egyébként helyhiány volt, bár pl. a Klubrádió az elsők között regisztrált, miközben később jelentkező médiumok gond nélkül kaptak akkreditációt az eseményre - írta az Index.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Érdemes megvárni, amíg a szétrobbanó báránylufik is megérkeznek a buliba.

Jávor Benedek, a Klubrádió és a Mérték Médiaelemző Műhely közösen adták be a panaszt.

A lap egyik új hirdetése a mianmari népirtás felderítésére épül.

Tarjányi Péter és Murányi András egykori hírigazgató szerint a 444 cikke csúsztat a lapnál történtekről.

Igazán nem szép tőlük, mert előtte eladtak neki egy taliga Whoppert egy fogadásra.

hirdetés
hirdetés

Díjátadó: január 30., kapunyitás: 19.00 Vedd meg a jegyed a bulira!

2018 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2018-as Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2019. február 5.

A leghasznosabb, leginspirálóbb people management tartalmak február 13-án, hogy a 2019-es éved még sikeresebb legyen!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Február 28-án a gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést a Facebookon és az Instagramon.