hirdetés
hirdetés
hirdetés

Online kommunikáció - sok a félreértés

A klasszikus reklám gyakran megerőszakolja az online reklámmegoldásokat - hangzott el az Internet Hungary egyik előadásán október 11-én.
hirdetés
„Totálisan félreértik manapság az internet adta lehetőségeket a hirdetők és a reklámügynökségek” - hangzott el Baráth Péter, a Publicis ügyvezetőigazgató-helyettese és Kádár Tamás, az ügynökség kreatívigazgatója Klikkelj rám című előadásán. A szakemberek szerint az online reklámok megjelenése az internet korai időszakában - a felület adta újfajta szabadság miatt - frissítőleg hatott az ATL-reklámokra. Mára viszont a folyamat megfordult: egyre gyakoribb, hogy az online felületeken is a televízióból ismert reklámszpotok futnak, vagyis egy „elavult technológia” jelenik meg az új felületen.

Baráth Péter ennek okát az online ügynökségek számának robbanásszerű növekedésében látja. Szerinte az új szegmensben hirtelen sok szakemberre lett szükség, akik reklámcégektől érkeztek, és sokuk nem tudott megszabadulni régi beidegződéseitől.

Az offline és az online reklámok összehasonlításakor Kádár Tamás elmondta: félreértés adódhat abból, hogy mást várnak el a két felületen futó hirdetésektől. Míg a klasszikus reklámoktól általában azt várják, hogy vicces, új, egyszerű, érthető, szórakoztató és informatív legyen, az internetes hirdetéseknél az a követelmény, hogy azok az integrált kampányok részei legyenek. Kádár Tamás szerint kreatív szempontból az online reklámoknak is ugyanazoknak az elvárásoknak kellene megfelelniük, mint a klasszikus hirdetéseknek, kiegészülve a személyre szóló reklám lehetőségével.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A négy év után újraindított szakmai elismerést Rényi Pál Dániel kapta.

Ügynökségi meg médiás arcokkal, marketingesekkel és startupperekkel fogunk fröccsözni munka címén. Nyitott dolog!

Minden ügynökségénél lekapcsolták a gépeket az Ukrajnából indult vírus miatt.  

Az Ablak, a Hol-Mi?, a Főtér műsorvezetője 64 éves volt.

Később a vállalat munkalehetőséget is ajánl a sportolóknak.

hirdetés

Hotel, restaurant&more - Nevezési határidő: június 30. Nevezd be éttermed / szállodád Magyarország egyetlen vendéglátóipari dizájn versenyére!

Idén kilencedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Díjátadó: július 5., Premier KultCafé

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Nevezési határidő: 09.08.

hirdetés
hirdetés