hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyilvános pártpénzek nyolc médiumnál

A Transparency International Magyarország és a Freedom House Europe megállapodást kötött nyolc magyarországi médiummal, hogy politikai hirdetésekből származó bevételeiket negyedévente nyilvánosságra hozzák.
hirdetés

A két szervezet megállapodásának egyik fő pontja, hogy a társult nyolc médium, a Figyelő, a Figyelőnet, a Hírszerző, a Bors, az Origo, a Magyar Televízió, a Pannon Lapok Társasága és a Kreatív vállalják, hogy a politikai hirdetésekből származó bevételeiket negyedévente nyilvánosságra hozzák.

A társult médiumok emellett szerepet vállalnak egy olyan, a két szervezet által koordinált oknyomozó projektben, amelynek kifejezett célja a párt- és kampányfinanszírozási visszaélések feltárása.

Felismerve, hogy átfogó reformra van szükség a párt- és kampányfinanszírozás területén, a Freedom House Europe, a Transparency International Magyarország és a Nézőpont Intézet 2008 májusában közös kampányt indított az átlátható politikáért. A kampány az Eötvös Károly Intézet, illetve a Méltányosság Politikai Elemző Központ által indított Pártfinanszírozási Staféta elnevezésű kezdeményezés folytatása volt, célja pedig az, hogy a jobban informált közvélemény részéről olyan politikai nyomás alakuljon ki, amely ráveszi a parlamenti pártokat, hogy közösen változtasanak a fennálló visszás szabályozáson.

A kampányhoz kapcsolódó hirdetés több újságban és nyilvános fórumon megjelent, a kezdeményezéshez pedig számos újságíró és szerkesztőség csatlakozott.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az írországi boltokban csütörtökön 18-20 óra között lejjebb csavarják a fényeket és lehalkítják a zenét és a kódleolvasó csipogását is.

A fesztivál helyszínein, turisztikai csomópontokon és hotelekben kapható.

Az RTL Magyarország szavazásra buzdító sorozatában betegsége óta először szólalt meg a színész. 

Az okos hangszóró, a HomePod nagyon beindítja a táncos FKA twigs fantáziáját. 

Nyolc plusz egy kategóriában, április 16-ig lehet szavazni a női magazin elismerésére. 

hirdetés

Post-iteken túl: jobb működés, üzleti eredmények, innováció. Service design workshop a DDB szakmai támogatásával április 6-án

Ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! A verseny shortlistesei és nyertesei pontszerzők a Kreatív PR Toplistán! Nevezési határidő: 2018.04.06.

Ismét saleskonferencia április 12-én az Üzlet&Pszichológia és a Kreatív szervezésében.

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Április 20. 09:00

Kétnapos konferencia az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáiról és kérdéseiről április 26-27-én.

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

hirdetés
hirdetés