hirdetés
hirdetés
hirdetés

Növényi alapú húsgolyókkal támad az IKEA

A fenntarthatóság jegyében óceánból származó műanyagból és rizsszalmából készült termékeket is bemutattak.

hirdetés

Az IKEA bemutatta egy új, alternatív húsgolyó prototípusát, mely teljes mértékben növényi eredetű, alapanyaga a krumpli és a sárgaborsó, ízében és textúrájában azonban teljesen megegyezik a hagyományos húsgolyóéval. A terméket egyelőre tesztelik, a magyar bevezetésről később dönt az IKEA – olvasható a cég közleményében.

A lakberendezési vállalat más, fenntarthatósági lépéseket is bejelentett: Musselblomma kollekcióját részben újrahasznosított tengeri műanyaghulladékból gyártja, míg Förandring kollekciója indiai rizsszalma felhasználásával készül. A rizsszalma a rizstermesztés mellékterméke, amelyet általában elégetnek, ami rendkívüli mértékben szennyezi a levegőt.

Mindhárom termék magyar bevezetéséről később dönt a vállalat. Az IKEA emellett bejelentette, hogy csatlakozott az Éghajlat és Tiszta Levegő Koalícióhoz (Climate and Clean Air Coalition) a növényi maradványégetés és a levegőszennyezés visszaszorítását célzó megoldások továbbfejlesztése érdekében.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Bővül az eddig is a 24 aloldalaként működő Sokszínű Vidék szerkesztősége.

A kilencvenes évek soha nem érhetnek véget.

A Karc FM-re is bírságot szabott ki az NMHH.

A multifunkciós dobozt az E3 játékkiállításon mutatták be.

Dobrosi Eszter utódja házon belülről érkezik.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés