hirdetés
hirdetés
hirdetés

Balhé lett a RAS szerb magazinjának címlapjából a célkeresztben lévő államfővel

A NIN végül fehér címlappal jelent meg.

hirdetés

A szerb NIN hetilap címlapján a tervek szerint olyan fénykép szerepelt volna, amelyen egy fegyver csöve Aleksandar Vucic államfő felé mutat.

A Ringier Axel Springer kiadó közleménye szerint az újság tervezett címlapja illetlennek bizonyult, főleg egy olyan országban, ahol korábban megöltek egy miniszterelnököt. A NIN a közösségi médiában tette közzé, hogy az újság tervezett címlapja ugyan nem jelenhetett meg, a hozzá kapcsolódó cikk, amely a szerb államvezetés és a fegyverkereskedelem összefonódásáról szól, változatlan formában olvasható a lapban.

Az eredeti címlap (Forrás: NIN)
Az eredeti címlap (Forrás: NIN)

A szerbiai belpolitikában és a közösségi médiában is felháborodást keltett a tervezett címlap. Az Aleksandar Vucic vezette Szerb Haladó Párt (SNS) tagjai szerint a lap az államfő meggyilkolására szólít fel a tervezett címlappal, és visszaél a sajtószabadsággal, míg Milan Culbrk fő- és felelős szerkesztő szerint semmi ilyesmiről nincs szó. Milan Culbrk megjegyezte, hogy senkinek nem volt kifogása a kép ellen, amikor az 2017. június 27-én megjelent a Tanjug hírügynökség fotói között.

A Tanjug tagadta, hogy a fotót ők készítették volna. Magyarázatuk szerint egy meglévő fénykép részletét nagyította fel a hetilap munkatársa, így az eredetitől teljes mértékben eltérő fotót hozva létre.

(forrás: Kreatív Online, MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Bejelentették: várható az új arculat és a b2b-profil további erősítése is 2020-ban.

Úgy volt, hogy nem lesz hivatalos mörcs karácsonyra, de aztán észhet tért a cég.

Az árnyalat hivatalosan persze nem a kólásdobozról kapta a nevét, hanem nemes egyszerűséggel „klasszikus kéknek” hívják.

Robert De Niro saját gyűjteményének darabjait is felajálotta a könyvhöz.

A fenntarthatóság jegyében állt össze a két nagy múltú amerikai vállalat.

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

hirdetés
hirdetés