hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nézze meg a roma médiatáborban készült kisfilmeket!

Miskolci kitelepítés, példaképek, álmok, holokauszt és sok más érdekes történet. A Buvero civil újságíróképző tábor 24 résztvevője 10 nap alatt 10 filmet készített. 

hirdetés

Befejeződött a Buvero, a roma lányoknak szervezett médiatábor, amelyet a Romédia Alapítvány indított. Az augusztus 9-én indult képzésre pályázni lehetett, a kiválasztott 24 lány Dunavarsányban 15 napon keresztül intenzíven tanulta, hogyan kell mozgóképes médiatartalmat készíteni.

Az ötnapos felkészítést tíznapos gyakorlat követte, a résztvevők csoportokban előkészítették és leforgatták, megvágták saját videóriportjukat valamilyen társadalmilag aktuális, fontos témáról. A tábor szakmai vezetője Asbót Kristóf televíziós és filmes szakember volt. A csoportokat két-két mentor segítette. 

A Buvero múlt hét pénteken ért véget, a záróesten a tábor résztvevői és mentorai bemutatták az elkészült filmeket, majd a tábort szevező Romédia Alapítveny vezetője, Bársony Kata kiosztotta a hallgatóknak járó oklevelet és személyre szabott ajándékokat. 12 lány Lenovo tabletet kapott, négyen részt vehetnek a berlini Buvero Expon, három hallgató a Kreatív előfizetője lett, egy résztvevő pedig a 168 Óránál újságíró-gyakornoki munkát nyert. Az elismerések kiosztása után Szauder Dávid segítségével VJ-showval egybekötött záróparti volt.

A díjkiosztón készült fotók

Daróczi Ágnes, a Romédia Alapítvány alapítója
A TÖBBI KÉPÉRT KATTINTSON!!!

 

A TÁBORBAN KÉSZÍTETT ALKOTÁSOK

 

LULUDYA CSAPAT FILMJEI

A Luludya csapat filmjeit Miskolcon készítette. Csapattagok: Balogh Judit Claudia, Laboda Georgina, Puporka Erzsébet, Csömör Szabina, Godó Kata, Godó Irén.

Mentorok: Asbót Kristóf és Molnár Csaba

Számozott utca

BUVERO 2. Final Films (group: LULUDYA) - #Számozott utca from Romedia Foundation on Vimeo.

 

Csabi bácsi

BUVERO 2. Final Films (group: LULUDYA) - #Csabi bácsi from Romedia Foundation on Vimeo.

 

Jenci

BUVERO 2. Final Films (group: LULUDY) - #Jenci from Romedia Foundation on Vimeo.

 

A RROMANI ZORR CSAPAT FILMJEI

A Rromani Zorr csapat Debrecenben készítette el két filmjéit. Csapattagok: Vajda Melinda, Radics Edit, Kerekes Barbara, Jóni Judit, Petrovics Roxána, Káté Anita
Mentorok: Galyas Gyula és Kohut Péte

Istennek van humora

BUVERO 2. Final Films (group: RROMANI ZORR) - #Istennek van humora from Romedia Foundation on Vimeo.

 

Generációk

BUVERO 2. Final Films (group: RROMANI ZORR) - #Generációk from Romedia Foundation on Vimeo.

 

KALE BISORA CSAPAT FILMJEI

A csapat Várpalotán készített két filmet. Csapattagok: Sőregi Alexandra, Kovács Szandra, Szajkó Cintia, Varga Krisztina, Horváth Diána

Mentorok: Szirmai Norbert és Asbót Márk 

Szuno 

BUVERO 2. Final Films (group: KALE BISORA) - #Szuno from Romedia Foundation on Vimeo.


Sárral kevert vér

A BUVERO 2014 közönségdíját elnyerő film a holokausztról (Pharrajimos) szól. Várpalotán 1944-45 telén több, mint száz romát végeztek ki faji alapon. A holttestek a Grabler tó alatt nyugszanak. A tömeggyilkosságot két fiatal lány, Lakatos Angéla 'Mici', és Raffael Margit 'Falat' élte túl. Ők sebesülten zuhantak a gödörbe, de az éj leszálltával kimásztak, és elmenekültek.

BUVERO 2. Final Films (group: KALE BISORA) - #Sárral kevert vér from Romedia Foundation on Vimeo.

 

HD-ROM CSAPAT FILMJEI

Csapattagok: Balogh Krisztina, Lázár Leila, Dacsó Linda, Berki Brigitta, Szűcs Szilvia, Kozák Heléna

Mentorok: Dömötör Péter és Joka Daróczi János

Valaha madarak voltunk

BUVERO 2. Final Films (group: HD-ROM) - #Valaha madarak voltunk from Romedia Foundation on Vimeo.

 

 Szódabikarbóna

BUVERO 2. Final Films (group: HD-ROM) - #Szódabikarbóna from Romedia Foundation on Vimeo.

 

Interjú Roy Cohennel

Roy Cohen izraeli filmkészítő és aktivista, aki a BUVERO Médiatábor vendégeként tartott előadást. Roy a Harvardon szerzett bachelor diplomát pszichológia és idegtudomány szakon, szakdolgozatához a kutatást a Massachusettsi Műszaki Egyetemen végezte, Rebecca Saxeval.

Miután - ahogyan ő fogalmaz - "kimerítette minden tudományos törekvését", rájött, szívesebben ír a tudományról, mint végez tudományos munkát. Roy jelenleg egy mesterséges intelligenciáról szóló dokumentumfilmen dolgozik. A filmet Hong Kongban forgatják "Ben's Robot" címmel. 2012-ben levetítették "Eye Lift" című rövidfilmjét a Cannes-i filmfesztivál "Short Film Corner" keretében.

Az interjút a HD-Rom csapata készítette a Romédia Alapítvány által szervezett 2014-es BUVERO Médiatáborban. Az interjút Balogh Krisztina, Dacsó Linda és Berki Brigitta készítették.

 

 

Így készültek a filmek (werkfotók)

A TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTSON!!!

Képek a táborról

A TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTSON!!!

Videó a táborról

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

hirdetés
hirdetés

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.