hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nemzeti önismeret: átadták a Szalai Annamária-díjakat

Ötödször adta át a Szalai Annamária Média Alapítvány éves díjait, amelyet idén Borbás Marcsi és a Katolikus Rádió képviselője vehette át, utóbbi nevét sajnos elfelejtette megemlíteni az MTI (UPDATE: Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese jelezte a Kreatívnak, hogy ő vette át a díjat).

hirdetés

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az átadón elmondta, a 2010-ben az ORTT helyett létrehozott NMHH elnökének „életcélja egy jobb, élhetőbb, a valós keresztény értékekre figyelő Magyarország megteremtése volt, amiért mindvégig önfeláldozóan küzdött". Széljegyzet: az NMHH Médiatanácsát 2010-es létrehozásakor kivétel nélkül fideszes emberekkel töltötte fel a kormány, és a tanács ahol csak lehet, akadályozta a kormánnyal szemben kritikus hangnemet folytatók piaci tevékenységét, ellenben annál inkább támogatott minden olyan kezdeményezést, amely a kormány céljait segítette (pl. annak ellenére, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba összeboronált fideszes médiacégek esetében messziről üvölt, hogy nem szolgálja a médiapluralizmust, nem tesz semmit  hatóság). Kérésre bőséges hivatkozásanyagot tudunk átnyújtani az érdeklődőknek.

De, hogy a tárgynál maradjunk: Varga Mihály arra is emlékeztetett, hogy „Szalai Annamária olyan médiát akart teremteni, amely védi a gyermekeket a káros tartalmaktól, megfelel a keresztény elveknek és a nemzeti kultúrának, egyben hozzájárul a külhoni magyar média megteremtéséhez, fejlődéséhez" - írja az MTI.

Varga szerint az alapítvány és az általa odaítélt elismerés célja a társadalmon belüli megértés erősítése, ami nem jöhet létre egészséges nemzeti önismeret és öntudat nélkül, aminek viszont előfeltétele, hogy ismerjük értékeinket, hagyományainkat, és legyünk azokra büszkék.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a magyar kultúrtörténet jelentős személyiségeként beszélt a díj névadójáról, aki, mint mondta, új, a keresztény örökség és a magyar hagyományok alkotta utat jelölt ki a magyar kultúra továbbvitelében (sic!). A miniszter hozzátette: ez az a szellemiség, amelynek védelmét, továbbvitelét, átörökítését említi a magyar alkotmány is (sicc!). 

Vicces tény: az MTI tudósításában öt bekezdésben ötször szólal meg Varga vagy Kásler úr, ellenben a díjazottak neve a lead után egyszer sem kerül elő, apropónak viszont jó volt vélt vagy valós kultúrmisszióról beszéltetni a miniszter urakat. 

 

 

(forrás: Kreatív Online, MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Két év után szervezik meg ismét az Event Touchot.

A Westendben és a Széna téren lehet szagolgatni.

Lengyel Tamás és Péterfy Bori segíti az alapítvány új termékeinek promócióját.

Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója arról is beszélt, zavarja-e a csatorna nézettségét, ha Rogán Cecíliával fotózzák.

Az Operaház szfinxjével összeakaszkodó Ady Endréről, a csillebérci tündérekről, és a Lánchíd alagútba tolásáról is született már epizód.

hirdetés
hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án. SAVE THE DATE!