hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem ment át a parlamenten a plakáttörvény

67 nemmel az ellenzék nyerte a szavazást a kétharmadot igénylő törvénynél. Listaár alatt viszont nem kaphatnak a pártok a jövőben reklámfelületet. A törvény a kihirdetést követő 90. napon lép életbe.

hirdetés

A törvényjavaslat első három paragrafusához volt szükség kétharmadra:

- politikai plakátot csak az tehet közzé, aki az árjegyzékét leadta az Állami Számvevőszéknek, és a honlapján is közzéteszi, hogy mennyiért adott el plakáthelyeket pártoknak;
- és az Állami Számvevőszék felé a szavazás után 15 napon belül el kell számolnia a plakáthelyet eladónak azzal, hogy milyen és mennyi politikai plakátot tett ki - foglalta össze az Index.

A kétharmados törvényt az ellenzék 67 nem szavazattal elutasította (az igenek száma 131 volt).

A törvényjavaslatban szerepelt még, hogy a kampányidőszakon kívül jogellenesen szerzett vagyoni előnynek minősülne, ha egy párt a piaci listaár alatt vásárolna plakáthelyeket. Ennek második részéhez nem kellett kétharmad, ez érvénybe lépett.
 
Azaz a törvénymódosítás hatályba lépése után a pártok a listaár alatt nem kaphatnak reklámfelületet, illetve igazolniuk kell majd az vásárlás pontos összegét.
 
A törvényjavaslatot Kósa Lajos személye nemes egyszerűségének bizonyítékaként egyszerűen lex csicskaként aposztrofálta, utalva arra, hogy Orbán Viktor a parlamentben Simicska Lajos "csicskájaként" emlegette a Jobbikot, akik nemrég indították be a kampányukat, és főleg a Simicska-érdekeltségbe tartozó Publimont plakáthelyein támadták kormányt az "Ők lopnak..." plakátjaikkal.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Young & Rubicam shortlisten van a Radio kategóriában. 

Cannes-ban nagydíjat ért az ötlet.

Valószínűleg nem, de ez a brazil kampány segít ebben.

A 21 új csatorna között a CNN, az MTV és a Disney Junior is elérhető lesz a Telenor MyTv-n.

Az emberek 57 százaléka bojkolttálna egy márkát, ha nem értene egyet az általa képviselt értékekkel.

hirdetés

Pakk Csomagolásdizájn-verseny díjátadó június 22-én!

Hotel, restaurant&more - Nevezési határidő: június 30. Nevezd be éttermed / szállodád Magyarország egyetlen vendéglátóipari dizájn versenyére!

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Nevezési határidő: 09.08.

hirdetés
hirdetés