hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem lesz tolongás az atommunkáért

Nem bízza a véletlenre kommunikációs ügyeit a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kht. (RHK): a kiíró közbeszerzési eljáráson keres pr-ügynökséget a következő négy évre, de mint a kht. előző tenderein, most is csak olyanok indulhatnak, akik rendelkeznek - Magyarországon csak két helyen beszerezhető - nukleáris témájú referenciával. Eddig mindig ugyanaz az ügynökség nyert, ezúttal 340 millió forintról van szó.
hirdetés

"Az RHK Kht. 1997-ben történt megalakulása óta minden évben írt ki tendert a kommunikációs feladatok ellátására, és ezt minden évben a Noguchi nyerte meg" - írtuk a Kreatív Online egy 2003-as cikkében.

Az elmúlt 5 évben nem sok minden változott: a 2003-as és a 2006-os tenderen is egyedüli indulóként futott be a Noguchi Porter Novelli, amellyel legutóbb, 2006-ban 2008 végéig kötött szerződést az RHK. Mint arról beszámoltunk, a kht. most ismét közbeszerzési eljárást írt ki a feladatra: a 340 millió forintosra becsült megbízás ezúttal már négy évre szól.

Nincs kedvük bajlódni a betanítással
Az előző két eljárásnál már szerepelt a kiírás szövegében, hogy az érvényes indulóknak legalább két referenciával kell rendelkezniük nukleáris témájú kommunikációs feladatokról. A mostani kiírás idő- és értékhatárt is előír: a megbízásoknak legalább 20 millió forintosaknak kell lenniük, és az elmúlt három évből kell származniuk.

"Egy radioaktív hulladékokkal foglalkozó cég részéről természetes elvárás, hogy olyan partnert keres, aki jártas a témában" - mondta 2003-ban a kht. pr-főmunkatársa, Szabó Attila. Buday Gábor, a kiíró műszaki és tudományos igazgatója most is hasonlóan fogalmazott: "Ez egy speciális megközelítést és felkészültséget igénylő téma. Természetes, hogy olyan ügynökséggel szeretnénk együtt dolgozni, amelynek ebben már van tapasztalata."

Ilyen tapasztalat máshonnan is akadhat - legkézenfekvőbb módon a Paksi Atomerőműtől, akik lapunk információi szerint több ügynökséggel is dolgoztattak az elmúlt években. (Az atomerőmű nyilatkozni egyedül jogosult kommunikációs igazgatóját a napokban sikertelenül próbáltuk elérni.) A referencia-kritériumok között az sem szerepel, hogy ennek magyarországinak kellene lennie, intő jel ugyanakkor, hogy a nemzetközi hálózati ügynökségek már az előző két tendertől is távolmaradtak.

RHK vagy Paks
"Rajtunk kívül számos cégnek vannak magyar nukleáris referenciái, ahogy az elmúlt 10 év RHK Kft. tendereken indulók szép száma bizonyítja. Csak a Paksi Atomerőmű Zrt.-nek négy pr-cég dolgozik folyamatosan" - fogalmazott kérdésünkre Szántó Péter, a mostani kiírást még tanulmányozó Noguchi vezetője is.

Szántó két éve néhány további kutatóintézetet és civil szervezetet is megnevezett, akik tudomása szerint pr-ügynökséggekkel dolgoztatnak. A Kreatív Online most megkereste ezeket az intézményeket, de a megkérdezettek mind azt mondták, keret híján egyáltalán nem alkalmaznak és alkalmaztak ügynökséget.

A 2006-os tenderen eredetileg még egy ügynökség, a Paksi Atomerőműnek az elmúlt években valóban dolgozó Hill&Knowlton is elindult, őket azonban hiánypótlásra szólították fel, amelyet az időközben elnyert más megbízásokra hivatkozva nem teljesítettek. Hutera Erzsébet ügyvezető most kérdésünkre azt mondta, még nem olvasta a kiírást, de nem zárja ki, hogy ismét elindulnak a feladatért.

Az viszont szinte kizárható, hogy a hasonló téren kommunikáló pr-ügynökségek eddig zárt köre a mostani tender révén bővülne.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Miért nem lepődök meg...
hirdetés
hirdetés

A lap cikke szerint az Indamedia vezetése az Index és az MTVA közötti konfliktus után dönthetett a visszavásárlásról.

A testület szerint a Klubrádió műsora sem volt gyűlöletkeltő.

Indulhat a könyvespolcok ismerkedése. A Libri kampánybejelentőjét olvashatjátok.

Twitteren őrjöng, kamunak tartja a klímaváltozást, és mindenkit utál, de főleg a postát. Ismerős? 

A kötet szerzője a zwoelf digital tulajdonosa, Serfőző Péter.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Meghosszabbított nevezési határidő: 2020. november 27.

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

Felfrissített kategóriarendszerrel a Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye 2020-ban! Célunk megtalálni a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról idén is!

hirdetés
hirdetés