hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem lesz tolongás az atommunkáért

Nem bízza a véletlenre kommunikációs ügyeit a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kht. (RHK): a kiíró közbeszerzési eljáráson keres pr-ügynökséget a következő négy évre, de mint a kht. előző tenderein, most is csak olyanok indulhatnak, akik rendelkeznek - Magyarországon csak két helyen beszerezhető - nukleáris témájú referenciával. Eddig mindig ugyanaz az ügynökség nyert, ezúttal 340 millió forintról van szó.
hirdetés

"Az RHK Kht. 1997-ben történt megalakulása óta minden évben írt ki tendert a kommunikációs feladatok ellátására, és ezt minden évben a Noguchi nyerte meg" - írtuk a Kreatív Online egy 2003-as cikkében.

Az elmúlt 5 évben nem sok minden változott: a 2003-as és a 2006-os tenderen is egyedüli indulóként futott be a Noguchi Porter Novelli, amellyel legutóbb, 2006-ban 2008 végéig kötött szerződést az RHK. Mint arról beszámoltunk, a kht. most ismét közbeszerzési eljárást írt ki a feladatra: a 340 millió forintosra becsült megbízás ezúttal már négy évre szól.

Nincs kedvük bajlódni a betanítással
Az előző két eljárásnál már szerepelt a kiírás szövegében, hogy az érvényes indulóknak legalább két referenciával kell rendelkezniük nukleáris témájú kommunikációs feladatokról. A mostani kiírás idő- és értékhatárt is előír: a megbízásoknak legalább 20 millió forintosaknak kell lenniük, és az elmúlt három évből kell származniuk.

"Egy radioaktív hulladékokkal foglalkozó cég részéről természetes elvárás, hogy olyan partnert keres, aki jártas a témában" - mondta 2003-ban a kht. pr-főmunkatársa, Szabó Attila. Buday Gábor, a kiíró műszaki és tudományos igazgatója most is hasonlóan fogalmazott: "Ez egy speciális megközelítést és felkészültséget igénylő téma. Természetes, hogy olyan ügynökséggel szeretnénk együtt dolgozni, amelynek ebben már van tapasztalata."

Ilyen tapasztalat máshonnan is akadhat - legkézenfekvőbb módon a Paksi Atomerőműtől, akik lapunk információi szerint több ügynökséggel is dolgoztattak az elmúlt években. (Az atomerőmű nyilatkozni egyedül jogosult kommunikációs igazgatóját a napokban sikertelenül próbáltuk elérni.) A referencia-kritériumok között az sem szerepel, hogy ennek magyarországinak kellene lennie, intő jel ugyanakkor, hogy a nemzetközi hálózati ügynökségek már az előző két tendertől is távolmaradtak.

RHK vagy Paks
"Rajtunk kívül számos cégnek vannak magyar nukleáris referenciái, ahogy az elmúlt 10 év RHK Kft. tendereken indulók szép száma bizonyítja. Csak a Paksi Atomerőmű Zrt.-nek négy pr-cég dolgozik folyamatosan" - fogalmazott kérdésünkre Szántó Péter, a mostani kiírást még tanulmányozó Noguchi vezetője is.

Szántó két éve néhány további kutatóintézetet és civil szervezetet is megnevezett, akik tudomása szerint pr-ügynökséggekkel dolgoztatnak. A Kreatív Online most megkereste ezeket az intézményeket, de a megkérdezettek mind azt mondták, keret híján egyáltalán nem alkalmaznak és alkalmaztak ügynökséget.

A 2006-os tenderen eredetileg még egy ügynökség, a Paksi Atomerőműnek az elmúlt években valóban dolgozó Hill&Knowlton is elindult, őket azonban hiánypótlásra szólították fel, amelyet az időközben elnyert más megbízásokra hivatkozva nem teljesítettek. Hutera Erzsébet ügyvezető most kérdésünkre azt mondta, még nem olvasta a kiírást, de nem zárja ki, hogy ismét elindulnak a feladatért.

Az viszont szinte kizárható, hogy a hasonló téren kommunikáló pr-ügynökségek eddig zárt köre a mostani tender révén bővülne.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Miért nem lepődök meg...
hirdetés

Valótlan tényeket állítottak a termékről. A cég „visszaeső jogsértő" a hatóság szerint.

A Trónok harca előzménysorozat pedig 2022-ben érkezik. Összeszedtük a legfontosabb infókat az HBO amerikai sajtónapjáról.

Rendezők, producerek, operatőrök, vágók, hangmérnökök, fesztiválszervezők és filmforgalmazók is ott vannak már a tagok között.

Az RTL Klub is kapott egy 200 ezer forintos bírságot az NMHH Médiatanácsától.

Merülés a Duna Arénában, kajakozás a nulla fokos Dunán - így készültek az Exatlon teaser videói. 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Az Instagram üzleti használata elméletben és gyakorlatban március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján!

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés