hirdetés
hirdetés
hirdetés

Néha a puhakötés alatt is érdemes elmerülni

Kútvölgyi Erzsébet mint Kádárné, a zseniális Joe Bonamassa, indiai kulináris kalandok és csoda a vásznon. Koszó-Stammberger Kinga, a Ringier Axel Springer által kiadott GEO főszerkesztője írt Kultúrterrort a Kreatívnak.

hirdetés

Könyv

Hivatásom okán, a napi munkám során tömérdek ismeretterjesztő, elemző, dokumentarista könyvet olvasok, így kifejezett felüdülést jelent, ha olykor minőségi szórakoztató irodalmat vehetek a kezembe. Miután a moziban láttam a Szólíts a neveden című filmet, ellenállhatatlan vágyat éreztem a könyv elolvasására is, és André Aciman könnyed, mégis tartalmas és mély szövege igazi élmény volt, úgy is, hogy ismertem a két kajla szerelmes fiatal történetét, és James Ivory forgatókönyvíró Luca Guadagnino rendezővel karöltve a vásznon is csodát teremtett. Kell, persze, hogy kell a veretes szépirodalom, de néha a puhakötés alatt is érdemes elmerülni.

Színdarab

Habár nosztalgiám nincs a Kádár-korszak iránt, emlékeim annál inkább, ezért is hajtott a kíváncsiság, hogy megtudjam, ki volt az a jelentéktelennek tűnő kis nő a pártfőtitkár oldalán, akit néha láthattunk a fél nyolcas híradóban, de csak úgy, akár egy statisztát. A Vígszínház házi színpadának intim terében Kútvölgyi Erzsébet lényegült át Tamáska Máriává, és adta elő olyan hitelesen és megrendítően Kornis Mihály Kádárné balladája című monodrámáját, hogy az előadás bekúszott a bőröm alá, miközben új megvilágításba helyezte az alig ismert, mégis meghatározó asszony sorsát.

Kútvölgyi Erzsébet mint Kádárné

Film

Magára valamit is adó filmrajongó a puszta tudattól elalél, hogy egy filmben játszik a spanyol álompár, azaz Pénelopé Cruz és Javier Bardem, és a Loving Pablo című, egyébiránt remek moziban ki is aknázták ezt a lehetőséget, nekem azonban sokkal jobban tetszett a közel sem akkorát durranó, filmként mégis számomra meggyőzőbb Mindenki tudja című lélektani dráma. A díjesővel nem méltatlanul megszórt Asghar Fargadi filmjében nem is a cselekmény lenyűgöző, sokkal inkább az atmoszféra. Ráadásul a zseniális Cruz-Bardem páros alakítását örök kedvencem, Ricardo Darín játéka tette teljessé.

Zene

Sajnos élő koncertekre igen ritkán jutok el, minden igyekezetem ellenére is, azonban tavaly volt alkalmam végigtáncolni a mindig zseniális Joe Bonamassa fellépését a Budapest Parkban, és egy hangulatos LGT-emlékkoncertet is sikerült kifognom a MOM Kultúrban. A füles az más, munkához, pihenéshez jöhet minden, a klasszikustól a legújabbakig, hangulatomtól függően. Azért az idén jó lenne több koncertre elmenni, esetleg egy fesztiválra is…

Tévé

Nem fogok meglepetést okozni, ritkán nézek tévét, akkor is az ismeretterjesztő csatornák műsorait, igaz, ha valami érdekesre bukkanok, azt is inkább a neten nézem meg. A világ számos csodás helyén jártam már magam is, ám az utazási élményekről szóló, számomra ismeretlen tájakat közelhozó filmek - akárcsak fiatalabb koromban - ma is lenyűgöznek.

Rádió

Autóval nem járok, háttérzenét más forrásból hallgatok, a híreket, elemzéseket elolvasom, a rádióreklámoktól meg agyfrászt kapok, szóval, a rádió nem része a mindennapjaimnak. Csak arról szoktam hallani, éppen melyik adó szűnik meg, vagy kerül új tulajdonoshoz.

Utazás, kirándulás

Nemrég Indiában kalandoztam egy jót, mostanában pedig a Távol-Kelet vonz, szívesen elmerülnék az ottani szigetvilágban néhány hétre. Magyarországot, mondhatom, elég jól ismerem, ám a régimódi, klasszikus kirándulások, túrázások újraéléséhez minden bizonnyal életmódot kéne váltanom. Nemrég ajánlottak egy remek túraútvonalat, ami Nagykovácsi, Solymár, a Hármashatár-hegy, Zugliget, a Normafa és a Széchenyi-hegy érintésével ereszkedik le a Tabánig és a Gellért térig. Én Nagykovácsiban lakom, talán egyszer így jövök majd dolgozni. 44 kilométer az egész…

Kiállítás

Bár például a World Press Photo kiállításra hazajárok, azért ne gondoljon senki szakbarbárnak, figyelemmel kísérem a legújabb és legizgalmasabb kiállításokat, legyen az képzőművészet, fotó vagy bármilyen mainstream érdekesség. Legközelebb David Lynch fotográfiai tárlatára fogok elmenni, az biztos. Néhány éve Firenzében láttam egy Alfons Mucha-kiállítást, remek felüdülés volt ez akkor, amikor az ember napok óta a reneszánsz csodák roppant súlya alatt roskadozik, kissé már megcsömörlött állapotban.

Étterem

Szeretek új ízekkel és gasztronómiai irányvonalakkal találkozni, de nincs kedvenc vagy törzshelyem. Elsősorban utazásaim során törekszem arra, hogy kipróbáljam a helyi specialitásokat, de egy „mindent bele” gírosz is jól tud esni egy barátokkal eltöltött, aktív éjszaka után. Az említett indiai utam is egy kulináris édenkert volt, pedig ismerőseimtől azt hallottam, ott úgy tudja magát az ember éjszaka összecsinálni, hogy fel sem ébred rá. Ezt szerencsére nem tapasztaltam meg.

Sport

Abszolút része az életemnek, hetente többször járok bodyArt-edzésre. Állítom, mert tapasztalom, hogy a szellemi állóképességhez szükség van a rendszeres testmozgásra, csak mindenkinek meg kell találnia a számára megfelelő, testére és személyiségére szabott formáját.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A felsőoktatásban hallgatók egy ezresért fizethetnek elő a zenék mellett filmeket és sorozatokat is kínáló alkalmazásra.

Ha arra gyanakszol, hogy itt most valami újrahasznosítós dologról lesz szó, akkor jó helyen kapiskálsz.

Egy külön rendezvényszervezési feladatokra kiírt tender további 30 milliárddal dobja meg az éves keretet.

Újabb fejezethez ért a ketchupmárka és az énekes szerelmi története.

Most már az utazni vágyóknak sem kell a Startlapnál messzebb száguldaniuk az információs szupersztrádán.

hirdetés

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés
hirdetés