hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mozgó-szagos-villámló-párás-buborékoló mozi nyílt Debrecenben

Harmadik 4DX moziját nyitja Magyarországon a Cinemy City. A Cineworld közben felvásároltegy amerikai moziüzemeltető vállalatot is.

hirdetés

Debrecenben nyitja az ország harmadik 4DX mozitermét a Cinema City. A beruházás 300 millió forintos, áll a közleményben, és az így felépített moziteremben 112 ember fér majd el. A technológia a filmélményt környezeti hatásokkal gazadagítja, ezek (többek között): hóesés, eső, szél, pára, illatok, villámok fényhatása, különféle mozgások. Azaz a filmmel összehangolva különböző fúvókák és a mozgó ülések teszik intenzívebbé a moziéleményt. A technológiát az alábbi film szemlélteti.

Közép-Kelet Európa első 4DX mozija amúgy 2013-ban nyílt a Cinema City WestEndben, 500 ilyen mozi van a világon, ebből 35 a Cinema City hálózatán belül, három Magyarországon, Győrben van még. A lenti képek tesztelés közben mutatják a rendszert (a képek után is maradjanak velünk, további információkkal és egy videófilmmel szolgálunk).

A Cinema Cityt tulajdonló Cineworld Csoport február végén amúgy felvásárolta a Regal Entertainment Group amerikai moziüzemeltető vállalatot. A felvásárlás következményeként a Cineworld és a Regal összesítve 794 moziban 9 542 teremmel rendelkezik az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Írországban, Izraelben, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovákiában és Magyarországon.

A debreceni 4XD mozi átalakításáról készült videó is, lent látható.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Alíz Budapesten és nyolc vidéki városban segít ajándékot választani.

Az ACG-t 5 év után váltja a Wavemaker.

Két év után szervezik meg ismét az Event Touchot.

A Westendben és a Széna téren lehet szagolgatni.

hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án. SAVE THE DATE!

hirdetés
hirdetés